jura d4 koffiemachine reinigen

Hoe reinig je je Jura J8
melksysteem?

jura d4 koffiemachine reinigen

Hoe reinig je je Jura J8
melksysteem?

melksysteem spoelen
melksysteem reinigen

melksysteem demonterenbelangrijk om te weten

Melksysteem spoeling J8

Voor de melksysteemspoeling bij de Jura J8 kan je kiezen of deze automatisch begint 15 minuten na een melkbereiding of dat je hem handmatig activeert. Op deze manier loopt er even heet water door het melksysteem en kan je zonder zorgen wat later een nieuwe melkbereiding maken.

Handmatig:
Een handmatige melksysteemspoeling uitvoeren is heel erg gemakkelijk: je drukt op het tandwieltje links onderaan, vervolgens op het onderhoudssymbool links bovenaan en vervolgens kies je voor melksysteemspoeling. Het melksysteem wordt nu gespoeld en stopt automatisch.

Automatisch:
De melksysteemspoeling automatisch laten activeren 15 min na een melkbereiding is ook heel erg gemakkelijk. Je drukt hiervoor ook links onderaan op het tandwieltje, maar kiest nu rechts bovenaan het instellingsmenu. Hier kan je dan kiezen voor melksysteemspoeling. Nu kan je kiezen of je het handmatig wil uitvoeren of automatisch.

Jura melksysteemreiniger minitabletten

Melksysteemreiniging Jura J8

Naast de melksysteemspoelingen is het van uiterst belang dat je op het einde van de dag, na het gebruik van je melksysteem, ook een melksysteemreiniging uitvoert met de Jura melksysteem reiniger minitabletten. Op deze manier wordt niet alleen het melksysteem gereinigd, maar ook de melkslang en blijft je koffiemachine heerlijke koffies met microschuim bereiden. 

Belang 1 goede koffie in de retail
Eerst
Druk je op het tandwieltje links onderaan. Daarna druk je op de toets 'melksysteem reiniging' en op 'Starten'. Je machine zal vragen om de melksysteemreiniging uit te voeren met Jura melksysteemreiniger. Voordat je dit doet neem je het Jura reservoir voor melksysteem reiniging erbij.
Belang 2 goede koffie in de retail
Vervolgens
Vul je het voorste bakje van het Jura reservoir met de Jura melkreinigingstabletten.  Zet dit onder beide uitlopen en bevestig het slangetje op de voorziene plaats.
Belang 3 goede koffie in de retail
Nadien

Druk je op 'Verder'. Het apparaat warmt nu op en zal de reiniging starten. Het melksysteem en de melkslang worden nu gereinigd. De reiniging stopt automatisch.

Belang 4 goede koffie in de retail
Als laatste

Moet je enkel nog het Jura reservoir even uitspoelen en je melksysteem is weer helemaal schoon!

Jura E8 melksysteemreiniging

Melksysteem demonteren en reinigen Jura J8

Je melksysteem af en toe demonteren om het een grondige reinigingsbeurt te geven is ook belangrijk. Op deze manier ben je zeker dat er niks verstopt geraakt en alles schoon blijft, of mocht het microschuim na de melksysteem reiniging toch nog sputteren, dan kan het demonteren en reinigen van het melksysteem ook hiervoor een oplossing zijn.


Tip 1: Je kan het melksysteem ook in een bakje met warm water en melkreiniger laten weken.
Tip 2: Vervang om de +/- 3 maanden ook eens de onderdelen die kunnen vervangen worden.(melkslang, luchtaanzuig ventiel, koppelingen)

Naast de melksysteem reiniging zijn de dagelijkse en algemene reinigingen heel belangrijk alsook het voorkomen van kalkaanslag. Door gebruik te maken van de Jura Claris Smart waterfilters wordt kalkaanslag voorkomen. Gebruik je geen waterfilter dan raden we je aan om de machine op tijd te ontkalken.

Dit zijn de besproken Jura producten 

jura reiningstabletten
jura claris smart waterfilter
jura ontkalkingstabletten
Jura melksysteemreiniger minitabletten

Vanaf pagina 16 van de gebruiksaanwijzing van de Jura J8 kan je alles nog eens nalezen.