arrow_drop_up arrow_drop_down
Jura WE6 is de compactste professionele koffiemachine voor zwarte koffie
1 december 2020 

Jura WE6 is de compactste professionele koffiemachine voor zwarte koffie

De Jura WE6 is misschien wel wat voor jou als je op zoek bent naar een simpele maar krachtige professionele koffiemachine voor zwarte koffie. Dit prachtige apparaat is uitstekend geschikt voor gebruik op het werk. Het apparaat kan espresso, ristretto en gewone koffie zetten. Een simpel menu, maar de koffie is van hoge kwaliteit. Voor extra eenvoudige bediening kun je ook de app gebruiken. Koffie op het werk wordt zo een beleving, zeker in combinatie met de juiste koffiebonen en instelling van de machine. Om alles te weten te komen over dit apparaat lees je snel deze blog!

Bovendien is deze machine te bedienen met de smartphone, dit maakt de machine Corona safe.

Inhoudsopgave

Belangrijkste kenmerken Jura WE6 koffiemachine
Koffiedranken
Plus- en minpunten
Wat is de mening van Mister Barish?
Prijs Jura WE6 professionele koffiemachine
Technische specificaties
Andere Jura professionele koffiemachines in het assortiment

Offerte aanvragen voor Jura WE6 professionele koffiemachine

Belangrijkste kenmerken Jura WE6 koffiemachine

Met een geadviseerde dagcapaciteit van 30 kopjes per dag is dit apparaat uitstekend geschikt voor een klein kantoor van 5 tot 15 medewerkers. Je werknemers zullen je dankbaar zijn als je zo’n mooie machine in huis haalt, want ook in dit apparaat maakt Jura gebruik van allerlei nieuwe technologieën. Deze worden hieronder uitgebreid besproken, maar hierdoor komt er keer op keer een heerlijk kopje koffie uit.

Jura WE6 professionele koffiemachine

Het waterreservoir is makkelijk uit de machine te halen en bij te vullen.

Design
Jura machines staan erom bekend prachtig te zijn, zo ook de WE6. Het design is simpel, slank en heeft strakke lijnen. De machine is te verkrijgen in volledig zwart, hierdoor staat het eigenlijk goed in elke keuken. Of je nu een superstrakke keuken hebt of juist een landelijke keuken, het kan altijd. Het schermpje met de knoppen en de draaiknop zijn mooi weggewerkt in het design, waardoor het niet storend is. Door het grote waterreservoir is de volautomaat wel wat groter dan je gewend bent van apparaten die alleen koffie kunnen zetten, maar hierdoor is het juist uitstekend voor gebruik op een kantoor.

Design Jura WE6 professionele koffiemachine

Het design van de Jura WE6 is zeer compact

Eenvoudige bediening

Als het koffie-apparaat door meerdere mensen wordt gebruikt, is het wel zo fijn dat het niet moeilijk is om de machine te gebruiken. Met een paar drukken op de knop zet je met de WE6 dan ook al heerlijke koffie. Doordat de keuze niet heel reuze is, en je enkel espresso, ristretto en koffie kunt zetten, wordt het natuurlijk nog makkelijker gemaakt. Op het schermpje zie je wat je kunt maken en door op de knop te drukken gaat het proces in werking.

Ook kun je heel eenvoudig het volume van je koffie, de sterkte en de temperatuur aanpassen. Zo kun je een kop koffie zetten dat precies bij jouw smaak aansluit. De machine is ook nog eens supersnel: zelfs voor 2 grote koppen koffie hoef je maar één minuut te wachten. Zo kunnen je werknemers dus razendsnel weer aan het werk!

Geen zin om te priegelen met de machine? Dan kun je de WE6 ook bedienen met een app op je telefoon. Ideaal, want zo’n klein schermpje is natuurlijk verre van ideaal als je allerlei instellingen wilt aanpassen.

Zetgroep en koffiemolen

De belangrijkste onderdelen van een koffiezetapparaat zitten natuurlijk niet aan de buitenkant, maar aan de binnenkant. De zetgroep en molen bepalen eigenlijk hoe jouw kopje koffie zal gaan smaken. Jura staat er dan ook om bekend hier veel aandacht aan te besteden en ontwikkelt dan ook continu allerlei vernieuwende technologieën.

De WE6 heeft de nieuwste koffiemolen: de Professional Aroma Grinder. Deze koffiemolen komt over van de high end professionele koffiemachines. Deze molen haalt volgens Jura tot 12% meer aroma uit de bonen. Onze barista’s hebben dit natuurlijk getest en we zijn het redelijk eens met Jura. We komen zelf aan 10% maar verschillende factoren zoals de luchtvochtigheid kunnen zo’n test beïnvloeden. Het belangrijkste: we proeven het absoluut!

Dit is een bijzondere koffiemolen die de koffie snel en precies tot de juiste maalgraad maalt, zodat er zo min mogelijk aroma verloren gaat. De overige gebruikte technologieën in de WE6 bespreken we hieronder uitgebreid.

Dit zijn de nieuwste technologieën in de koffiemachine:

Intelligent Pre Brew Aroma System (I.P.B.A.S.©)

Om extra smaak vrij te laten komen, kun je bonen het best kort even natmaken voordat je er heet water doorheen perst. Dit zorgt er namelijk voor dat de bonen gaan ‘wellen’ en zo meer smaak afgeven. Om dit zelf te doen is bij een machine natuurlijk nogal lastig, maar gelukkig doen de meeste Jura-machines dat gewoon zelf. Na het malen worden de bonen dus heel even nat gemaakt, waarna de koffie wordt gezet.

Pulse Extraction Proces (P.E.P.)

Ook het zetten gebeurt op een bijzondere manier, namelijk niet in één straal maar in een pulserende beweging. Ook dit zorgt voor een sterker aroma, omdat er langer contact is tussen het water en de koffie. Daarnaast krijg je een mooiere cremalaag. Dit zorgt ook voor een kenmerkend, pulserend geluid.

Verstelbare koffieuitloop

De koffie-uitloop van de WE6 is in hoogte verstelbaar. Het is slim om deze bij elk verschillend kopje koffie dan ook te verstellen. Dit zorgt er niet alleen voor dat je machine langer schoon blijft, maar ook dat je kopje koffie lekkerder wordt. Als er namelijk te veel ruimte tussen de uitloop en het kopje zit, ontstaan er allerlei luchtbelletjes in de cremalaag. Een paar luchtbelletjes zijn natuurlijk goed, maar als er teveel in zitten zal de laag zwakker smaken. En dat wil je natuurlijk niet!

Koffie met melk

Deze professionele koffiemachine zet enkel en alleen espresso’s en zwarte koffies. Voor melkdranken is de WE8 een mooie optie of anders een melkopschuimer aanschaffen om cappuccino’s te zetten.

Koffiebonenreservoir

Op kantoor wil je natuurlijk niet de hele tijd de koffiebonen bij moeten vullen. Met een inhoud van 500 gram is dit bonenreservoir dan ook voldoende. Er bestaan grotere reservoirs, maar als je maximaal 30 kopjes per dag zit is dit meer dan voldoende. Het is sowieso belangrijk dat de bonen minstens elke dag ververst worden. Bonen die in de machine blijven liggen worden namelijk snel oud en verliezen dan hun aroma.

Koffiebonen reservoir Jura WE6 koffiemachine

De koffiebonen zijn goed afgesloten.

Wij raden ook aan om op zoek te gaan naar de juiste bonen. Ja, je kunt ze bij de supermarkt halen, maar het is zonde om deze bonen in zo’n prachtmachine te gooien. Deze bonen zijn namelijk bij aankoop al oud. Beter ga je naar een speciaalzaak of neem je een abonnement bij een koffiebrander. Dan weet je zeker dat je een heerlijk ‘vers’ kopje koffie zet, keer op keer. De Mister Barish blends zijn speciaal gebrand voor Jura koffiemachines. We hebben ze als het ware op elkaar afgestemd zodat het potentieel van koffiemachine en koffiebonen wordt benut.

Waterreservoir

Ook een watertank mag op kantoor best aan de flinke kant zijn. Met de WE6 zul je dan ook niets te klagen hebben, want deze heeft een waterreservoir met een inhoud van maar liefst 3 liter. Echt aan de grote kant, en voor sommige gebruikers misschien zelfs te groot. Want ook water moet lekker vers zijn voor het zetten van een optimaal kopje koffie.

Filter in watertank Jura WE6 professionele koffiemachine

De waterfilter is geïntegreerd in de watertank

Geen zin om regelmatig te moeten ontkalken? Met een Claris (Pro) Smart-filter zorg je ervoor dat dit bijna niet meer hoeft te gebeuren. Daarnaast filtert deze het water. We raden je aan de waterfilter te vervangen als de machine hierom vraagt. Het zorgt er namelijk ook voor dat de smaak van je koffie optimaal blijft.

Onderhoud en ontkalken

Het onderhoud en ontkalken zijn gelukkig heel eenvoudig. De machine geeft zelf aan wanneer het weer tijd is om onderhoud te plegen. Als je niet te vaak en niet te weinig wilt ontkalken, kun je van tevoren de waterhardheid testen en instellen. Het enige wat je hoeft te gebruiken is ontkalkingsmiddel, en de rest gaat vanzelf. Hou er wel rekening mee dat het ontkalken enige tijd kan duren. Ook zal de machine regelmatig om een diepe reiniging vragen, ook hiervoor heb je een apart reinigingsmiddel nodig. Maar je weet zo wel zeker dat de machine lekker schoon blijft.

De residubak is geschikt voor 25 koppen koffie. In principe hoef je die dus maar één keer per dag te lezen, want de maximale capaciteit is 30 kopjes per dag. Doordat de machine zichzelf regelmatig reinigt zal de lekbak ook geleegd moeten worden. Hou hier dus rekening mee, je kunt aan de vlotter zien dat het tijd wordt om te legen.

Extra accessoires

Wil je dat je werknemers voor de koffie betalen (eventueel met muntjes)? Dan kun je een betaalautomaat toevoegen aan het apparaat. Ook is het mogelijk om de WE6 uit te breiden met een kopjesverwarmer.


Corona safe

De Jura WE6 is ook te bedienen met je smartphone. Op deze manier moet de machine niet aangeraakt te worden. Je plaats het kopje, je neemt je smartphone, opent de Jura app en je kiest je gewenste koffie. Deze app maakt de machine niet alleen corona proof en safe. De app zorgt er ook voor dat je je eigen koffie voorkeuren en favorieten kan opslaan op je telefoon. In de app is het wijzigen van o.a. de koffiesterkte en het watervolume kinderspel. Het enige wat je hiervoor extra nodig hebt is de Smart Connect.

Jura we6 Corona save bediening met de smartphone

Jura WE6 is Corona save door bediening met de smartphone

Koffiedranken

Je kunt vier soorten dranken zetten: espresso, ristretto, koffie en koffie speciaal. Deze laatste is eigenlijk gewoon een grote koffie. Deze drankjes kun je ook heel gemakkelijk in tweevoud zetten. Ideaal en lekker snel dus!

Espresso uit de Jura WE6 koffiemachine

In combinatie met de juiste koffiebonen is o.a. espresso zeer goed.

Ook is het mogelijk om heet water te zetten met dit apparaat. Ideaal voor thee of cup-a-soup dus. Dit water kun je instellen op drie verschillende temperaturen, ook handig voor bijvoorbeeld groene thee.

Plus- en minpunten

Plus review koffiemachine Twee kopjes tegelijk zetten
Plus review koffiemachine Heerlijke koffie
Plus review koffiemachine Voorzien van alle nieuwste technologieën
Plus review koffiemachine Niet heel duur voor zo’n prachtige machine
Plus review koffiemachine Grote watertank
Plus review koffiemachine Zeer eenvoudig in gebruik
Plus review koffiemachine Je moet de machine niet aanraken = Corona safe (Smart connect wel niet ingebrepen)
Minus review koffiemachine Geen extra reservoir voor gemalen koffie

Wat is de mening van Mister Barish?

Jura is een topmerk en dat bewijst het ook weer met de WE6. Dit is een prachtige machine voor op kantoor, als je niet te veel poespas wilt. Het zal zeker niet misstaan in een klein kantoor. De door Jura geadviseerde hoeveelheid kopjes per dag is ongeveer 30. Er een keer overheen gaan is niet erg, maar het is niet voor structureel gebruik. Gelukkig zijn er allerlei machines van Jura en zit er vast een tussen voor de grote van jouw bedrijf. Samen met Mister Barish is het geen grote investering. Vraag nu een offerte aan.

Prijs Jura WE6 professionele koffiemachine

Het is zo dat je met de Jura WE6 niet veel mee kunt, maar als je gewoon op zoek bent naar zwarte koffie is dit een zeer goede machine. Je zult je werknemers er ook heel blij mee maken, want het zet heerlijke koffie die ieders dag goed maakt. Er zijn natuurlijk goedkopere apparaten op de markt, maar de levensduur en kwaliteit van Jura-machines is zeer goed. Maar let op!

Bij Mister Barish betaal je nooit een grote investering. Laat je verrassen door onze aanpak en geniet van de beste koffie op het werk.Vraag nu aan en ontvang binnen 24u je persoonlijke offerte voor de Jura WE6 professionele koffiemachine.

Offerte Jura WE6 professionele koffiemachine

Technische specificaties

Koffie zetten
Koffiespecialiteit: Koffie, Espresso, Ristretto
Soort koffie: Koffiebonen
Aantal kopjes per zetbeurt: 1 tot 2
Geschikt voor melkspecialiteiten: Nee
Instelbare koffiesterkte: Ja
Instelbare koffievolume: Ja
Instelbare watertemperatuur: Ja
Heetwaterfunctie: Ja
Inhoud waterreservoir: 3 liter
Inhoud bonenreservoir: 500 gram
Pompdruk: 15 bar

Gebruikersgemak
Display: Ja, TFT touchscreen
Smartphone app: Ja, J.O.E.®
Geïntegreerde koffiemolen: Ja
Kopjes warmhoudplaat: Nee, als accessoire bij te bestellen
Afneembaar waterreservoir: Ja
Standby functie: Ja
Automatisch uitschakelen: Ja

Reiniging
Zetgroep onderhoud: Met behulp van automatisch reinigingsprogramma
Instelbare waterhardheid: Ja
Ingebouwde filter: Optie (CLARIS Smart Pro-filter)
Type ontkalkingsprogramma: Via melding, automatisch. Met ontkalkingstabletten.
Uitneembaar lekbakje: Ja
Automatisch reinigingsprogramma: Ja
Schoonmaakindicatie: Ja

Fysieke eigenschappen
Hoogte: 41,9 centimeter
Breedte: 29,5 centimeter
Diepte: 44,4 centimeter
Gewicht: 10 kg
Verwarmingssysteem: Thermoblok (1 stuks)

Energie
Vermogen: 1450 watt
Vermogen in standby: minder dan 0,5 watt

 

Overtuigd? Vraag dan nu een offerte aan.
Nog niet overtuigd? Maak dan een afspraak, onze koffie experts en barista’s helpen je graag. We nemen snel contact met je op.


Andere Jura professionele koffiemachines in het assortiment

Het professionele Jura koffiemachine assortiment bestaat uit zo’n 9 koffiemachines. Op basis van het koffie DNA van je organisatie kom je tot een passende machine. Dit is het overzicht van klein naar groot verbruik.

Jura WE8: tot 30 kopjes per dag
De Jura WE8 is in basis vergelijkbaar met de WE6 maar dit prachtige apparaat zet ook de heerlijkste koffie en kan zelfs melkspecialiteiten zetten. Een uitstekende machine voor veelvuldig gebruik, en het is ook nog eens heel eenvoudig te bedienen.

Jura WE 8 professionele koffiemachine

Jura X6: tot 80 kopjes per dag
Een koffiemachine voor op het werk met liefhebbers van espresso en zwarte koffie die geen behoefte hebben aan cappuccino’s or andere koffiedranken met melk.. Deze espresso-automaat is uitgerust met allerlei nieuwe technologieën om heerlijke kopjes koffie te kunnen zetten.

Jura X6 professionele koffiemachine

Jura X8: tot 80 kopjes per dag
De Jura X8 koffieautomaat is echt een topmachine en is van alle nieuwste technologieën voorzien. Met een capaciteit van tot 80 kopjes koffie per dag is dit een uitstekende machine voor kleinere bedrijven.

Jura X8 professionele koffiemachine

Jura X10: tot 80 kopjes per dag
De Jura X10 is een topper voor gebruik op een klein kantoor. Wat je ook wilt: deze professionele koffiemachine kan het. Het enorme koffiebonenreservoir heeft een capaciteit van 1.000 gram, daar ben je dus wel even zoet mee. Met de nieuwste Jura-technologieën kan deze machine een heerlijk kopje koffie zetten.

Jura X10 professionele koffiemachine

Jura Giga X3: tot 150 kopjes per dag
De Jura Giga X3 is een echte budgettopper die maar liefst 34 soorten koffie en koffiedranken kan zetten. Deze koffieautomaat mist alleen enkele van de nieuwste technologieën en opties, maar dat maakt de koffie niet persé minder lekker.

Jura Giga X3 professionele koffiemachine

Jura Giga X3c: tot 150 kopjes per dag
De Jura Giga X3c is ongeveer dezelfde koffiemachine als de Giga X3, maar in plaats van telkens water te moeten bijvullen kan je ze aansluiten op de vaste watertoevoer.

Jura Giga X3c professionele koffiemachine

Jura Giga X8: tot 150 kopjes per dag
De Jura Giga X8 heeft bovenop een opvallend design dat mooi staat in iedere bedrijfskeuken ook twee bonenreservoirs. Daarnaast is de machine voorzien van keramische molens. Je kunt met deze machine maar liefst 32 verschillende dranken zetten. Zo zit er voor iedere koffieliefhebber wat bij, maar met de heetwateruitloop hou je ook theeliefhebbers tevreden.

Jura Giga x8 professionele koffiemachine

Jura Giga X8c: tot 150 kopjes per dag
De Jura Giga X8c is hetzelfde als de Giga X8, alleen staat de c voor connected. Dit betekent dat je de machine aan kunt sluiten op een vaste wateraansluiting. Zo hoef je de watertank niet steeds aan te vullen.

Jura Giga X8c professionele koffiemachine

Heb je een vraag over Jura professionele koffiemachines? Stel je vraag hieronder. Mister Barish is de grootste koffie kennisbank dus klik door op de vele links, want hier lees en leer je alles over koffie!

Offerte aanvragen voor Jura WE6 professionele koffiemachine

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .