Een Sage koffiemachine kopen? Vijf reviews met tips en koopadvies
10 maart 2021 
12 min. leestijd

Een Sage koffiemachine kopen? Vijf reviews met tips en koopadvies

Het Australische merk Sage heeft de laatste jaren een hoog aanzien verworven bij liefhebbers van de betere koffie. De espressomachines van Sage staan bekend om hun uitstekende en duurzame bouwkwaliteit. Ze vallen op door hun fraaie design en tal van hoogtechnologische features. Maar laten we ons vooral focussen op de resultaten: Sage koffies zijn verbluffend lekker en volledig aan te passen aan je eigen smaak. Sage legt de lat erg hoog, als het gaat over authenticiteit en oog voor detail. En dat proef je.

Inhoudsopgave

Third wave-kwaliteitskoffie
Zes goede redenen om een Sage koffiemachine aan te schaffen
Een kleine maar superboeiende leercurve
Het gamma van Sage: voor elk wat wils
Onderhouden en reinigen: tips en tricks
Conclusie

Third wave-kwaliteitskoffie

Vergeet snelle meeneemkoffie in wegwerpbekers en laat je meevoeren in de third wave koffiecultuur. Geniet van authentieke verse kwaliteitskoffie met de bean to cup espressomachines uit het Sage gamma.

Sage voldoet ruimschoots aan de nieuwe waarden en kwaliteitsnormen. De espressomachines hebben een uitzonderlijk instelbereik en een ongelofelijk oog voor detail. Ook wij van Mister Barish geloven dat een perfect uitgebalanceerde kop koffie zetten een kunst is: met Sage ontdek je het allemaal in één compact toestel!

Sage Latte Art

Zes goede redenen om een Sage koffiemachine aan te schaffen

1. Je hoeft geen barista te zijn om koffie van topkwaliteit te zetten

Wil je je creativiteit botvieren of heb je graag een snelle kop koffie zonder meer? Met een Sage toestel kan het allebei! Je kiest gewoon tussen de handmatige en de automatische stand. Zo hoef je niet altijd je baristakunsten boven te halen om een overheerlijk kopje espresso te zetten.

2. Gebruiksvriendelijk én in-depth

Gebruiksvriendelijkheid en oog voor detail: bij Sage sluit het een het ander niet uit. Of je nu voor een model met analoge druk- en draaiknoppen of een touchscreen kiest, de interfaces zijn altijd intuïtief en eenvoudig te bedienen. De instellingsmogelijkheden zijn bijzonder uitgebreid en stuk voor stuk uiterst nauwkeurig te bepalen. Zelfs zonder de gebruikershandleiding maak je binnen de kortste keren koffie van baristakwaliteit. Beloofd!

3. Uitstekende bouwkwaliteit met oog voor design

Heb jij oog voor een knap design? Dan is een Sage toestel echt iets voor jou. Met zijn roestvrij stalen behuizing is de Sage niet alleen stevig gebouwd, het is ook een mooi object. Sage gebruikt enkel hoogwaardige en duurzame componenten. Daardoor gaat het toestel enorm lang mee. Bovendien is een Sage apparaat met zijn authentieke uitstraling een prachtige eyecatcher voor elk keukeninterieur. Elke machine is trouwens verkrijgbaar in twee stijlvolle kleuren.

4. Compact formaat

De Sage toestellen zijn espressomachines van professionele kwaliteit, zonder dat ze de schaarse ruimte op je aanrecht hypothekeren. Met een Sage heb je alle functies van een professionele barista-uitrusting in één handig en compact toestel. Om je een idee te geven: de grootste Sage koffiemachine is hooguit 45 centimeter breed. Valt best mee, toch?

5. Al jouw favoriete koffiedranken binnen handbereik

Alle Sage espressomachines bieden de mogelijkheid om melk op te schuimen. Naast de klassiekers maak je dus ook moeiteloos cappuccino’s, latte’s en andere koffiedranken met melk. Dankzij de heetwaterfunctie zijn zelfs americano’s kinderspel en komen ook thee- en minuutsoepliefhebbers aan hun trekken.

6. Duurzamer en ecologischer dan goedkopere koffiemachines

In vergelijking tot een Nespresso apparaat vraagt een Sage toestel om een zekere investering. Zelfs met de aanschaf van cups erbij zal de Nespresso formule op korte termijn altijd goedkoper uitkomen. En toch blijft een Sage toestel op lange termijn een slimmere koop. Waarom?

Ten eerste is een Sage enkel samengesteld uit duurzame materialen en hoogwaardige componenten. Dat zorgt ervoor dat je gegarandeerd jarenlang van een Sage toestel kan genieten. Ten tweede zijn wegwerpverpakkingen zoals cups en pads op langere termijn een dure zaak én erg belastend voor het milieu. Laat ons met losse koffiebonen in grote verpakkingen samen bouwen aan een duurzamere koffiewereld!

O ja, last but not least: de intense smaaksensatie van een koffie van versgemalen bonen valt niet te overtreffen. De third wave stuwt jou in de richting van échte, hemelse, authentieke koffie!

Een kleine maar superboeiende leercurve

Is dit je eerste echte pistonmachine en is je zelfgemaakte koffie niet meteen om over naar huis te schrijven? Laat je dan vooral niet afschrikken. Een bean to cup apparaat vraagt nu eenmaal een zekere leertijd, maar dat maakt het nu net zo boeiend. Al doende leer je hoe je de juiste instellingen bij de juiste koffie vindt. Geen zin om het allemaal meteen al te ontdekken? Kies dan nu voor snelle koffie uit het keuzemenu. Relax, neem je tijd!

Het gamma van Sage: voor elk wat wils

Het productgamma van Sage bestaat uit verscheidene modellen die elk een ander type koffieliefhebber op het lijf geschreven zijn. Is dit je eerste kennismaking met de bean to cup wereld? Dan is de Barista Express, het instapmodel van Sage, mogelijk iets voor jou. Wil je de beste cappuccino’s van de buurt serveren? Bekijk dan zeker eens de Barista Touch, want die schuimt volledig automatisch én perfect melk op. Voor koffie op het werk is er de uitermate krachtige en gebruiksvriendelijke Oracle Touch. Voor elk wat wils dus!

Bean to cup machines

Met de bean to cup toestellen van Sage beleef je het volledige proces van bonen malen tot koffiezetten in één handig en multifunctioneel apparaat. Aparte koffiemolens zijn helemaal verleden tijd: je maalt de juiste hoeveelheid verse koffiebonen gewoon rechtstreeks in de portafilter. Zo is er geen verlies en kan er een optimale espresso-extractie plaatsvinden.

Sage combineert de barista feeling van een halfautomatische koffiemachine met de handigheid en het gebruiksgemak van een volautomaat. Concreet wil dat zeggen dat jij de machine instelt, van maalgraad tot extractieduur, en de piston verplaatst. Waarna het toestel een heerlijk kopje koffie zet dat helemaal aan jouw wensen voldoet. Best of both worlds!

Sage Barista Express

De Sage Barista Express is het ideale instapmodel van de Barista-productlijn. Binnen de kortste keren zet je heerlijke koffie van professionele kwaliteit. Dankzij het compacte design is deze koffiemachine uitermate geschikt voor thuisgebruik. Omdat je de keuze hebt tussen automatisch en manueel koffiezetten hoef je niet altijd je baristakunsten in de strijd te gooien. En toch heb je telkens weer dat perfecte, aromatische kopje koffie van je dromen.

Sage Barista Express Bean to Cup espresso machine

Sage Barista Express Impress

De Sage Barista Express Impress zet in geen tijd de lekkerste koffiespecialiteiten van verse bonen. Dit apparaat assisteert je bij het maken van de perfecte puck door middel van de semi-automatische dosering en het unieke aandruksysteem. Daarmee elimineert de Express Impress veel giswerk bij het bereiden van koffie op baristaniveau. Dankzij het geavanceerde stoompijpje kan je ook creatief aan de slag met cappuccino’s en andere melkdranken.

Sage Barista Express Impress koffiemachine

Sage Barista Pro

De Sage Barista Pro is het geknipte model voor wie een stap verder wil gaan in het finetunen van koffiecreaties. Deze koffiemachine staat garant voor nóg meer controle, precisie en snelheid. Dankzij het ThermoJet™-verwarmingssysteem kan je tot op de graad nauwkeurig te werk gaan.

Sage Barista Pro Bean to Cup espresso machine

Sage Barista Touch

Met de Sage Barista Touch maak je moeiteloos koffie van absolute topkwaliteit. Via het touchscreen selecteer je de gewenste drank, die vervolgens volledig automatisch wordt gezet. Zelfs melk textureren gaat bij deze compacte krachtpatser helemaal vanzelf. Ga je toch liever met je eigen voorkeuren en instellingen aan de slag? Dan kan je tot 8 zelf samengestelde dranken opslaan. De ThermoJet™ in deze koffiemachine is binnen de 3 seconden opgewarmd. Met andere woorden: dit model is uitermate snel en efficiënt!

Sage Barista Touch Bean to Cup espresso machine

 

Sage Oracle & Sage Oracle Touch

De Sage Oracle is de ultieme hybride onder de espressomachines. Van bonen malen en koffie aandrukken tot koffiezetten en melk textureren: alles gaat automatisch. Door de vele aanpasbare instellingen blijf jij echter in control en is elk nieuw kopje weer een voltreffer.

Sage Oracle Bean to Cup espresso machine

De Oracle Touch koppelt de verregaande automatisatie van de Oracle aan een intuïtief touchscreen. Zo heb je met één enkele swipe de lekkerste koffiedranken binnen handbereik. En dat geldt ook voor de koffiecreaties die je zelf opslaat! Dankzij de OPV-klep (Over Pressure Valve) houdt de koffiemachine de drukvoering op peil, voor een perfect gelijkmatige extractie.

Sage Oracle Touch Bean to Cup espresso machine

Apparaten zonder koffiemolen

Sage Duo Temp Pro
De Sage Duo Temp Pro is een compacte koffiemachine met een sterke focus op handmatig koffiezetten. Deze pistonmachine is voorzien van de nieuwste snufjes en is heel eenvoudig te bedienen: met één enkele draaiknop!

Sage Duo Temp Pro espressomachine

Sage Bambino Plus
De Sage Bambino Plus is een vernieuwde versie van de Duo Temp Pro en tevens ook het kleinste koffieapparaat in het Sage-gamma. Deze machine is vooral gefocust op automatisatie. Dat maakt het een aantrekkelijk instapmodel voor beginners.

Sage Bambino Plus

Sage Dual Boiler
Wil je meer power én volledige controle? De Sage Dual Boiler is ondanks de steile leercurve een interessante espressomachine die uitblinkt in kracht, precisie en snelheid. Dankzij de twee boilers schuim je melk op terwijl je koffie zet.

Sage Dual Boiler

Koffiemolens

Sage Dose Control Pro
De Dose Control Pro van Sage is een budgetvriendelijke koffiemolen van professionele kwaliteit die tot op de seconde nauwkeurig in te stellen is.

Sage Dose Control Pro koffiemolen

Sage Smart Grinder Pro
De Sage Smart Grinder Pro combineert de kracht en precisie van de Dose Control Pro met een fraaie bedieningsinterface, voorzien van een LCD-display en een groter bonenreservoir.

Sage Smart Grinder Pro koffiemolen

Onderhouden en reinigen: tips en tricks

Om je Sage apparaat in topvorm te houden, hebben we een korte how-to samengesteld, met enkele handige tips en tricks. Als je de machine regelmatig schoonmaakt, zorg je niet alleen voor een optimale werking, maar behoudt de koffie ook zijn heerlijke smaak. Zo kan je nog vele jaren genieten van je favoriete koffiemachine.

Lekbak
Het lekbakje onderaan verzamelt niet alleen gemorst water van de heetwateruitloop, maar ook alle condens van de interne verwarmingsprocessen. Het volstaat dan om het bakje aan de voorziene handgreep naar je toe te trekken. Het water giet je gewoon in de gootsteen. Het lekbakje (onder het metalen rooster) bestaat uit drie onderdelen die je eenvoudig uit elkaar haalt en schoonveegt.

Tip van de dag: Leg een microvezeldoek op het metalen rooster. Zo komt er geen koffie of maalrest in het lekbakje terecht.

Portafilter
De portafilter maak je bij voorkeur om de drie weken schoon, want er kan nogal wat koffieresidu in blijven hangen. Voor een optimale reiniging kan je de piston het best even uiteenvijzen en de aparte delen een grondige schoonmaakbeurt geven.

Stoompijpje
Na enkele latte’s kunnen er opgedroogde melkresten in het stoompijpje achterblijven. Daarom maak je het stoompijpje het best na elk gebruik even schoon. Laat het 5 seconden stomen in een opgevouwen microvezeldoek. Wees wel voorzichtig: stoom is erg heet!

Om gemakkelijk de opgedroogde melkresten aan de buitenkant van het stoompijpje te kunnen afvegen, richt je het naar de cirkelvormige uitsparing in het metalen rooster. Laat het pijpje nu 30 seconden stomen en week zo de aangekoekte resten los. Reinigen met een doek en klaar is kees!

Uitklopbakje
Je maakt het uitklopbakje of de knock box het best om de 3 dagen schoon. Zo voorkom je schimmel op het koffiegruis. Gooi het gruis niet zomaar weg: dankzij de hoge zuurtegraad is het perfect voedzame bemesting voor bloemen en planten. Daarnaast kan je het gruis nog op tal van andere manieren recyclen, bekijk hierover zeker onze blog ‘Creatief met koffiedik!‘ eens. Na het ledigen van het bakje week je de overige koffieresten los, zodat je het makkelijk kan schoonvegen.

Koffiemolen
Als het bonenreservoir leeg is, maak je dat het best even schoon, voordat je het weer opvult. Verwijder het reservoir en veeg de binnenkant uit met een zachte borstel. Voor je de nieuwe koffiebonen toevoegt, laat je de koffiemolen eerst een kleine hoeveelheid bonen malen. Zo blijven er in de maalelementen geen oude resten achter.

Reinigingsproducten

Sage heeft een aantal op maat gemaakte reinigingsproducten die onmisbaar zijn voor een optimaal onderhoud. Zo gaat je espressomachine gegarandeerd veel langer mee. Je vindt deze reinigingsproducten in onze webshop.

Sage Espresso Cleaner – reinigingstabletten
De Sage Espresso reinigingstabletten gebruik je bij een reinigingsproces of flush-programma (je vindt bij elke review een rubriek waarin we dat uitleggen). Zo worden koffieresten en ophopingen van oliën uit je koffiemachine verwijderd.

Sage reinigingstabletten

Sage Steam Wand Cleaner – melkreiniger
De Sage Steam Wand Cleaner (melkreiniger) zorgt voor een grondige desinfectering van het stoompijpje en voorkomt verstopping. Je doet gewoon de inhoud van een zakje in de melkkan, voegt 250 ml heet water toe en laat het stoompijpje gedurende een uur in de oplossing weken. Daarna activeer je de stoom gedurende 10 seconden in een microvezeldoek. Zo blijven er geen resten van de oplossing achter.

Sage melkreiniger

Sage Descaler – ontkalkingsmiddel
Om de optimale waterkwaliteit en dus de heerlijke smaak van je koffie te garanderen, is het belangrijk om je machine om de 2 à 3 maanden te ontkalken. Dat is essentieel voor de levensduur van het apparaat en voorkomt onnodig energieverbruik.

Om het ontkalkingsmiddel te gebruiken, verwijder je de waterfilter uit het waterreservoir, waarna je de inhoud van één zakje in een liter vers water oplost. Vervolgens raadpleeg je het best de instructies van je toestel om het ontkalkingsproces te voltooien. Laat vervolgens je machine eens goed doorlopen met uitsluitend water voor je weer koffie zet.

Sage ontkalker

Sage Claroswiss waterfilter

De Sage Claroswiss waterfilter garandeert de goede kwaliteit van het water door kalkdeeltjes en andere stoffen te filteren. Daarnaast vermindert het ook de waterhardheid. Deze waterfilter is dus van cruciaal belang, want beter water betekent automatisch ook betere koffie. Aan de bovenkant van de waterfilter kan je aanduiden in welke maand je die hebt aangebracht. Zo weet je precies wanneer je hem opnieuw moet vervangen. Plaats bij voorkeur om de 3 maanden een nieuwe filter.

Sage waterfilter

Conclusie

Ben je klaar om thuis of op kantoor van third wave coffee te genieten? Met een Sage koffiemachine heb je een mooi apparaat met een lange levensduur en bovenal hemels lekkere koffie! Uiteraard zijn er ook heel wat goedkopere toestellen die lekkere koffie beloven. Maar op het vlak van smaakervaring en oog voor detail legt Sage de lat gewoon een flink stuk hoger en dat verschil proef je gewoon!

Een Sage espressomachine is geen kleine investering en zo’n aankoop doe je niet in 1-2-3. Daarom raden we je aan om onze reviews goed door te nemen. Om je toe te laten om makkelijk de verschillende modellen met elkaar te vergelijken, bevat elke review een aparte rubriek waarin we de onderlinge verschillen bespreken. Zo vind je ongetwijfeld het Sage model dat helemaal bij jou past.

Heb je nog een vraag over Sage koffiemachines? Laat het ons weten. Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want met Mister Barish lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
-
Door

-

op 10 Nov 2021

Hoi! Misschien een hele gekke vraag maar; ik heb de bambino plus cadeau gekregen maar weet eigenlijk niet zo heel veel van koffie. Op dit moment kan ik nog geen grinder erbij kopen (in de toekomst wil ik dit wel) maar ik wil toch al lekkere kopjes koffie kunnen drinken. Zijn voorgemaalde bonen echt een NO GO? Als het wel kan, welke gemalen koffie zal je me aanraden om lekkere cappucino's mee te maken? Het lijkt misschien een hele simpele vraag maar ik kan nergens op internet een antwoord vinden:(

Ton
Door

Ton

op 10 Dec 2023

Je moet je bek houwe jij jongen

Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .