Gartine: de populaire verborgen parel in Amsterdam centrum
22 oktober 2018 
in Koffie
1 min. leestijd

Gartine: de populaire verborgen parel in Amsterdam centrum

Gartine is niet zo’n geweldige koffiebar die nog ontdekt moet worden. Nee, Gartine is als ooit verborgen parel al lang uit zijn schulp gekropen. Dit is een lunchroom die inmiddels populair is, zo populair dat reserveren dringend wordt aangeraden. Als dat niet genoeg zegt?

Inhoudsopgave

Indruk en ambiance
De koffie en lekkers voor erbij
De buurt
Wifi en werken
Adres, openingstijden en contact

Indruk en ambiance

Bij Gartine weten ze wat verwennen is. Men werkt hier zoveel mogelijk met biologische producten en dan nog het liefst uit hun eigen moestuin. Deze zaak heeft ook iets aandoenlijks, iets schattigs. Kijk bijvoorbeeld eens naar die leuke brocante gebaksbordjes! Ze zijn er hier in geslaagd om hun interieur knus in te richten zonder dat het te kneuterig wordt. Het grote barok schilderij trekt vast al snel je aandacht.

Dat deze zaak het in het centrum goed doet zegt eigenlijk te weinig over de kwaliteit die je hier aantreft. Als je het aantal tafeltjes ziet begrijp je waarom je absoluut moet reserveren. Als je hier eenmaal bent geweest kom je zeker terug! Dat het personeel zo vriendelijk en enthousiast is speelt hierbij zeker een rol.

De koffie en lekkers erbij

Hier ga je niet zitten voor alleen een verrukkelijke cappuccino. Nee, je laat je verrassen door zo’n goddelijke taart. Jouw caffè latte is ook niet afdoende meer als je die quiches en belegde broodjes voorbij ziet komen. Die latte macchiato gaat uiteraard heel goed samen met cupcakes en bonbons. Goed om te weten: ze hebben hier passie voor patisserie.

Verder weten ze bij Gartine wat high teas zijn: wat een verwennerij! Uiteraard kan je ook thee zonder high bestellen. Verse munt thee is een aanrader en je kan ook een grote pot thee krijgen: gezellig! Tot slot maken ze hier heerlijke verse sappen en staan er ook diverse koude dranken op hun kaart. Om nog wat lekkere items van hun menukaart te noemen: wat denk je van boerenyoghurt met peer, kokos, havervlokken en witte chocolade als ontbijt? Of als je rond het middaguur met trek binnenkomt: spreekt een bagel met portobello paddenstoel, paprika en roomkaas als lunch jou ook zo aan? We kunnen nog wel even doorgaan maar het is echt beter om Gartine met een paar bezoekjes zelf helemaal te ontdekken!

De buurt

In een steegje tussen het Rokin en de Kalverstraat. Beetje verscholen in het drukke centrum maar daarom juist zo’n toegevoegde waarde voor deze buurt.

Wifi en werken

Reserveren is noodzakelijk dus meestal ontzettend druk en daarom niet de ideale plek om te werken.

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Gartine
Taksteeg 7
1012 PB Amsterdam-Centrum

Openingstijden:
Zondag t/m dinsdag: Gesloten
Woensdag t/m zaterdag: 10.00 tot 18.00

Contact:
Telefoon: +31 (0) 20 320 4132
Website: delaatstekruimel.nl

Altijd al koffiebars willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want met Mister Barish lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .