Bij Koffie Valko staan kwaliteit en aroma centraal

Koffiebranderij Valko opende zijn deuren in 1960. Emiel Valkeniers startte zijn ambachtelijke koffiebranderij, die inmiddels door zoon Michel is overgenomen. Kwalitatief de beste koffie branden met een aroma dat absoluut onweerstaanbaar is. Dat is tot op de dag van vandaag het streven van Koffie Valko.

Inhoudsopgave

De koffiebranderij
Koffiebonen
Verkoop
Adres, openingstijden en contact

De koffiebranderij

De micro koffiebranderij is gevestigd in Dilbeek. Nog altijd worden de koffiebonen op traditionele wijze gebrand. Zonder dat hier chemicaliën of kleurstoffen aan zijn toegevoegd. De koffie bestaat voor 100% uit pure Arabica bonen. Deze ruwe bonen worden zorgvuldig gemengd en daarna langzaam gebrand. Zo verkrijgen ze een egale lichtbruine kleur. De aroma’s komen langzaam vrij en dat zorgt voor een maagvriendelijke koffie als eindproduct. Na het branden worden de koffiebonen vermalen en op de juiste wijze verpakt, zodat de koffie echt vers blijft. De koffies zijn te bestellen via de webshop.

Koffiebonen

Het assortiment koffiebonen is interessant, maar niet heel groot.
We stellen een aantal koffies aan je voor:

  • Moka, een pittige koffie met een rijke body. Een van de meest bekende en zonder twijfel meest gedronken koffiesoorten. Heerlijk als pure espresso, maar zeker ook goed als basis voor cappuccino.
  • Dessert, een zachte koffie met een licht fruitig karakter. Ideaal te serveren bij een heerlijk dessert.
  • Java, een zachte koffie met een prettige afdronk. Ideaal te bereiden op elk moment van de dag.

Verkoop

De koffie van Koffie Valko kan je via een contactformulier op hun website bestellen.

Koffiebrander en tools

Koffiebrander: geen informatie

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Koffie Valko
Kouterstraat 83
1703 Schepdaal

Openingstijden:

Deze koffiebranderij is niet te bezoeken

Contact:
Telefoon: +32 (0) 2 582 57 02
Website: koffievalko.be

 

Altijd al koffiebars, koffiebranderijen of koffiebonen willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want met Mister Barish lees en leer je alles over koffie!