De voorbije jaren hebben we samen met Friends of coffee meer dan 100 koffiebranderijen gereviewd. Met deze kennis en ervaring gaan we het potentieel van de beste koffiebonen benutten. We halen het allerbeste uit de bonen naar boven met de perfecte branding. Het resultaat zijn premium roasted bonen die zich kenmerken door hun karakater, het aroma, hun finesse en complexiteit. Met andere woorden wordt het potentieel volledig benut en volledig op maat van jouw zetmethode gebrand.
Koffiebonen zijn een natuurproduct waardoor de kwaliteit soms kan fluctueren. Daarom is het inkoopproces een proces waarbij we de bonen uitgebreid testen en proeven (cuppen). We werken alleen maar samen met de beste koffieplantages en partijen die maatschappelijk en verantwoord ondernemen. We proberen hierbij ons steentje bij te dragen aan een eerlijke beloning voor de boeren.
Pas als wij 200% tevreden zijn, stellen we onze koffiebonen beschikbaar voor jou.
In onze koffiebranderij wordt heel gestructureerd gewerkt en alles wordt gemeten. Daardoor wordt het proces continu verfijnd. De koffiebonen worden dagelijks gebrand met de beste branders die zijn voorzien van de nieuwste technologieën. Maar zelfs met de beste technologie heb je nog steeds het oog en de smaakpapillen van de meester nodig. Onze brandmeester houdt bij het hele proces elk detail seconde per seconde in de gaten.
Door dagelijks te branden garanderen we dat de koffiebonen altijd vers zijn. Dit waarborgt onze kwaliteit en smaak. We branden nooit te veel. De hoeveelheid die we per dag branden is afhankelijk van de bestellingen die we ontvangen.
Cupping is het beoordelen van de koffiebonen. Hierbij spelen onze zintuigen een zeer belangrijke rol. Het is het beoordelen van de groene en geroosterde bonen, maar de koffie wordt ook bereid beoordeeld met speciale cupping lepels. Het aroma, de smaak en de afdronk van de koffie wordt dan beoordeeld en geregistreerd.
Dit hele proces doen we na elke branding, maar ook als we nieuwe koffiebonen in ons assortiment willen opnemen. Onze cuppers hebben zeer goed ontwikkelde geur en smaakpapillen. Ze zijn een belangrijke schakel in het premium brand proces.
Jij zal ook wel je koffie voorkeur hebben!? Daarom hebben we niet 1 koffiesoort in ons assortiment maar verschillende. Op maat van jouw smaakvoorkeur en zetmethode. Koffiebonen speciaal voor filterkoffie gebruik je niet in een koffiemachine. Dat zou zonde zijn want dan wordt het potentieel van de koffie alsnog niet benut. We maken wel combinaties zodat je de bonen kan gebruiken voor beide.
We hebben koffiebonen gebrand op maat van volautomaten en halfautomaten. Een volautomaat haalt namelijk het potentieel uit een koffieboon op een andere manier dan een halfautomatische koffiemachine. Met andere woorden voldoende keuze!
Onze barista gaat uiteindelijk de koffie zetten zodat we zeker zijn dat het eindresultaat ook top is. Afhankelijk van de soort zal hij koffie zetten met een volautomaat, een halfautomaat of filterkoffie. Zodat we zeker zijn dat voor jouw zetmethode de koffie perfect is.
We testen en branden regelmatig nieuwe soorten koffiebonen. Daarom hebben we onze koffiebranderij uitgerust met een mini brander. Met zo’n mini brander kunnen we heel kleine hoeveelheden branden om snel het potentieel van de koffiebonen te achterhalen. Dat geeft ons een goed idee waarvoor we de bonen het beste kunnen gebruiken. Of niet, want alleen de allerbeste bonen worden echt in productie genomen.