Kom te weten welke koffiemachine het best bij je past...

Als koffiebrander gaan we op zoek naar de beste koffie en doen we er alles aan om de heerlijkste blends samen te stellen. We testen hier niet alleen de koffie, maar ook meteen de koffiemachines die we verkopen. We vinden het namelijk erg belangrijk dat met onze bonen vrijwel meteen een lekker kopje koffie kan worden gezet zonder dat er veel moet worden aangepast aan je koffiemachine. Ook is het belangrijk dat onze bonen niet te vettig zijn. Op deze manier laten ze minder residu achter in je toestel, waardoor het makkelijker schoon te maken is en dus langer zal meegaan.
 

Aangezien we niet alleen volautomaten, maar ook halfautomaten verkopen, zorgen we er tevens voor dat je de juiste instellingen voor onze eigen blends krijgt. Aangezien elke smaak natuurlijk verschilt en het instellen van koffie geen exacte wetenschap is, zorgen we er uiteraard ook voor dat je genoeg informatie krijgt om zowel de instellingen van een halfautomaat als van een volautomaat te kunnen aanpassen. Op deze manier kan je je koffie helemaal naar je eigen smaak gaan instellen en kan je keer op keer blijven genieten van de beste koffie.

Welk merk koffiemachine past bij mij?

We verdelen zowel Jura, Siemens en Melitta, als Sage. Bij Jura en Melitta heb je een paar basismodellen die enkel pure koffie kunnen zetten zonder melk en zit er op de rest van de toestellen een melkschuimer. Bij Siemens en Sage heb je bij elk toestel de optie voor het bereiden van melkschuim. Jura, Siemens en Melitta hebben enkel volautomaten en Sage heeft enkel halfautomaten. Heb je dus het liefst je koffie met 1 druk op de knop? Dan kies je best voor een volautomaat. Ben je graag meer bezig met koffie en vind je het wel leuk om je koffie nog beter naar je eigen smaak te kunnen gaan instellen? Dan is Sage het merk voor jou. 

Jura koffiemachines zijn één van de bekendste volautomaten op de markt. Dit komt doordat dit Zwitserse merk machines maakt van enorm goede kwaliteit die ook nog eens zeer gemakkelijk zijn in onderhoud. 
MEER INFORMATIE
De Sage koffiemachines zijn niet te vergelijken met de volautomaten van Jura, Siemens en Melitta. Dit zijn namelijk halfautomaten waarbij je een aantal handelingen moet doen alvorens je een kopje koffie hebt.
MEER INFORMATIE
Siemens koffiemachines, zeker de nieuwste, zijn zeer moderne toestellen. Natuurlijk ogen ze niet alleen mooi, ze zetten ook heerlijke koffie dankzij het iAroma systeem.
MEER INFORMATIE
Melitta koffiemachines zijn iets goedkoper dan de Jura of Siemens koffiemachines, maar zien er ook mooi uit en zetten zeker ook heerlijke koffie, met of zonder melk!
MEER INFORMATIE

JURA

Jura koffiemachines zijn één van de bekendste volautomaten op de markt. Dit komt doordat dit Zwitserse merk machines maakt van enorm goede kwaliteit die ook nog eens zeer gemakkelijk zijn in onderhoud. Elk model van Jura heeft de optie om een waterfilter te gebruiken. Wanneer je ervoor kiest deze te gebruiken zal je je machine niet meer moeten ontkalken. Wij kunnen dit dus alleen maar aanraden, je voorkomt er namelijk heel wat ellende mee en verlengt zo de levensduur van je machine.  

De reiniging van de zetgroep gebeurt bij elke Jura ook op dezelfde manier. Na ongeveer 180 kopjes zal je toestel vragen om er een reinigingstablet in te werpen. Je kan dus zelf de zetgroep niet uit het toestel halen waardoor het toestel nog grondiger kan worden schoongemaakt en dus nog langer kan meegaan.  Ook het reinigen van het melksysteem is eenvoudig bij Jura. Bij sommige toestellen moet je een paar handelingen uitvoeren om het systeem schoon te maken, maar bij de nieuwere wordt er gebruik gemaakt van een One Touch systeem waardoor je met 1 druk op de knop je systeem schoonmaakt. 

Doordat je je Jura zo gemakkelijk schoon kunt houden blijf je natuurlijk jaar in jaar uit de beste koffie zetten. Bij Jura is de gemiddelde levensduur van een koffiemachine zelfs 10 jaar.

SAGE

De Sage koffiemachines zijn niet te vergelijken met de volautomaten van Jura, Siemens en Melitta. Zoals eerder al vermeld werd zijn dit namelijk halfautomaten en moet je een aantal handelingen doen voordat je een kopje koffie hebt. Zo ga je eerst je maalgraad moeten bepalen waarmee je je koffie maalt. Daarna bepaal je de hoeveelheid koffie die je gemalen wilt hebben. Dan, afhankelijk van het toestel, moet je zelf nog even de koffie aantampen voor je de doorlooptijd gaat bepalen. Eens je de instellingen goed hebt staan voor je koffie zal je enkel de verschillende handelingen moeten uitvoeren. Malen, aantampen en je koffie bereiden.  

Ook je melk zal je zelf moeten opschuimen als je graag een cappuccino of latte macchiato wilt. Al zijn er wel een paar machines van Sage die een automatisch stoompijpje hebben. 

Het reinigen van een Sage halfautomaat is ook zeer gemakkelijk. Je toestel zal je vertellen wanneer je een ontkalking of een reiniging van de zetgroep moet doen. Dit doe je dan aan de hand van een tabletje of poeder en je toestel doet het meest. Het stoompijpje maak je gewoon telkens na gebruik goed schoon en af en toe kan je het eens een grondige reinigingsbeurt geven.

SIEMENS

Siemens koffiemachines, zeker de nieuwste, zijn zeer moderne toestellen. Natuurlijk ogen ze niet alleen mooi, ze zetten ook heerlijke koffie dankzij het iAroma systeem. Ze hebben vaak een groot aanbod aan koffiedranken en talloze instellingsmogelijkheden en bijna elk toestel kan met 1 druk op de knop je koffie met of zonder melk zetten en dit soms zelfs ook in tweevoud. Wanneer we naar het onderhoud gaan kijken van de Siemens koffiemachines is dit iets complexer dan bij de Jura koffiemachines, maar nog steeds vrij eenvoudig. Wanneer je een waterfilter gebruikt zal je nog steeds je toestel moeten ontkalken, maar dit maar 4 maal op één jaar. Je zorgt met het gebruik van een filter er dus nog steeds voor dat een groot deel van de kalk wordt tegengehouden.


Het reinigen van de zetgroep moet je bij een Siemens koffiemachine wel zelf doen. Deze haal je er best wekels uit om even af te spoelen zodat je koffiesmaak niet geleidelijk achteruit kan gaan en je toestel schoon blijft. Elke maand doe je best ook even een grondige reinigingsbeurt met een reinigingstablet.


Het melksysteem schoonmaken gebeurt vaak automatisch. Dan wordt er even wat stoom doorgeblazen, maar vergeet niet om het melkreservoir en/of het melkslangetje handmatig te reinigen. Bij de iets eenvoudigere toestellen moet je het melksysteem zelf even losmaken om schoon te houden.

MELITTA

Melitta koffiemachines zijn iets goedkoper dan de Jura of Siemens koffiemachines, maar zien er ook mooi uit en zetten zeker en vast ook heerlijke koffie, met of zonder melk! Het onderhoud van een Melitta werkt ongeveer hetzelfde als bij een Siemens koffiemachine. Wanneer je een waterfilter gebruikt zal je nog steeds moeten ontkalken, maar dit maar 3 maal per jaar. Je zorgt er dus voor dat een groot deel van de kalk wordt tegengehouden.

Ook bij een Melitta zal je zelf de zetgroep wekelijks uit het toestel moeten halen om het onder lauwwarm water even af te spoelen zodat alles schoon blijft en je heerlijke koffie kan blijven drinken. Je reinigt de zetgroep best maandelijks ook even met een reinigingstablet. Het melksysteem schoonmaken gebeurt ook vaak automatisch. Dan wordt er even wat stoom door het pijpje geblazen, maar vergeet niet om het melkreservoir en/of het melkslangetje handmatig te reinigen bij de toestellen die geen automatische reiniging hebben.

maximale smaak met de juiste bean-to-cup koffiemachine

Belangrijk is ook dat we niet alleen de koffie testen, maar tegelijkertijd ook de koffiemachines die we verkopen. We vinden het namelijk erg belangrijk dat met onze bonen vrijwel meteen een lekker kopje koffie kan worden gezet zonder dat er al te veel moet worden aangepast aan je volautomatische koffiemachine. Ook is het belangrijk dat onze bonen niet te vettig zijn. Op deze manier laten ze minder residu achter in je toestel, waardoor het makkelijker schoon te maken is en dus langer meegaat. We verkopen natuurlijk niet alleen volautomaten, maar ook halfautomaten en gaan dan ook met plezier aan de slag om de juiste instellingen te vinden voor deze toestellen. Op deze manier heb jij snel een heerlijk kopje zonder dat je een volledige zak bonen door je koffiemolen hebt moeten malen.

wij hebben ze allemaal voor je gereviewed...

De bean-to-cup koffiemachines van Mister Barish zijn met zorg geselecteerd. Want naast functionaliteit is duurzaamheid een van de meest essentiële onderdelen, zodat efficiency in onze serviceverlening kan worden gegarandeerd. We hebben daarom ook elk toestel onderworpen aan een uitgebreide test zodat we de beste reviews kunnen gaan samenstellen.