Jura D4 koffiemachine ontkalken

Hoe ontkalk je je Jura D4
koffiemachine?

Zo blijft jouw machine in optimale conditie

Jura D4 koffiemachine ontkalken

Hoe ontkalk je je Jura D4 koffiemachine?

Zo blijft jouw machine in optimale conditie

waarom ontkalken?
Hoe ontkalken?

WATERRESERVOIR ontkalken


belangrijk om te weten

ONTKALKING

Jura ontkalkingstabletten onderhoud

Waarom ontkalken?

Door het gebruik van te hard water zal je machine minder duurzaam zijn, maar bij consequent gebruik van de Jura Claris Smart waterfilter en de juiste instellingen van de waterhardheid in je Jura moet je hier niet meer naar omkijken. Ontkalking is dus niet meer nodig indien je de Claris waterfilter goed gebruikt. 


Gebruik je de waterfilters van Claris niet of gebruik je ze wel, maar je hebt ze bijvoorbeeld te laat vervangen of er is toch iets misgelopen, dan zal je machine niet aangeven om te ontkalken en zal je het ontkalkingsprogramma zelf moeten uitvoeren. Het programma duurt ongeveer 45 minuten en je gebruikt er best de ontkalkingstabletten van jura voor om schade aan je machine te vermijden.


Let wel: de ontkalkingstabletten hebben geen reinigende werking, wil je je machine ook reinigen? Pas dan het reinigingsprogramma toe met de reinigingstabletten van Jura.

Hoe het ontkalkingsprogramma toepassen?

Belang 1 goede koffie in de retail
Eerst
Raak je het symbool voor ontkalking ongeveer 2 seconden aan wanneer het brandt. Hierna zal het symbool koffieresidubak branden. Leeg deze dan samen met de restwaterbak en plaats ze volgens weer terug. Los dan 3 Jura ontkalkingstabletten volledig op in 500ml water (dit kan even duren). Verwijder  het waterreservoir, leeg het en giet er de oplossing in voordat je het terugplaatst.
Belang 2 goede koffie in de retail
Vervolgens
Plaats je een bakje onder de koffie uitloop en het heetwaterpijpje en open je de draaiknop. Er stroomt nu meermaals water uit het pijpje. Het proces zal even stoppen zodat je de draaiknop terug kan sluiten. Tijdens het ontkalkingsproces zal je de koffieresidubak, het restwaterbakje en het bakje onder de koffie uitloop even moeten legen en terugplaatsen. Ook het waterreservoir zal je moeten legen, grondig uitspoelen en terug vullen met vers, koud water voordat je het terugplaatst.
Belang 3 goede koffie in de retail
Nadien
Open je de draaiknop nog eens zodat er weer meermaals water uit het heetwaterpijpje kan stromen. Het proces zal nog eens onderbroken worden zodat je de draaiknop kan sluiten en de koffieresidubak en restwaterbak nog eens kan legen. Plaats ze terug en je D4 is weer gebruiksklaar!
Belang 4 goede koffie in de retail
Als laatste

Stopt het ontkalkingsproces onverwachts? Spoel het waterreservoir dan grondig uit.

WATERRESERVOIR ONTKALKEN

Jura ontkalkingstabletten onderhoud

Waterreservoir Jura D4 ontkalken

De waterfilter zorgt ervoor dat je machine niet verkalkt, maar je waterreservoir kan wel nog steeds verkalken. Om een probleemloze werking te garanderen is het dus best om dit van tijd tot tijd  eens te ontkalken. Om schade te vermijden gebruik je uitsluitend ontkalkingstabletten van Jura.

Hoe het waterreservoir ontkalken?

Belang 1 goede koffie in de retail
Eerst
Verwijder je het waterreservoir en de Jura Claris waterfilter indien je deze gebruikt.
Belang 2 goede koffie in de retail
Vervolgens
Vul je het waterreservoir volledig met water en los je er 3 ontkalkingstabletten in op.
Belang 3 goede koffie in de retail
Nadien
Laat je het waterreservoir met het ontkalkingsmiddel meerdere uren staan. Dit kan bijvoorbeeld 's nachts.
Belang 4 goede koffie in de retail
Als laatste
Leeg je het waterreservoir en spoel je het grondig uit. Plaats je je waterfilter terug indien je deze hebt, vul je het reservoir met vers, koud water en zet je het weer terug. Je machine is weer klaar voor gebruik!

BELANGRIJK OM TE WETEN

Dit is ook belangrijk voor een optimale conditie van je Jura D4

Wanneer je de Claris Smart waterfilters van Jura juist gebruikt moet je naast je waterreservoir je machine niet meer ontkalken. Ook is het erg belangrijk de dagelijkse en algemene reinigingen van je machine toe te passen.

Dit zijn de besproken Jura producten

jura reiningstabletten

Jura reinigingstabletten

jura claris smart waterfilter

Jura Claris Smart waterfilter

jura ontkalkingstabletten

Jura ontkalkingstabletten

Vanaf pagina 22 van de gebruiksaanwijzing van de Jura D4 kan je alles nog eens nalezen. Open hieronder de gebruiksaanwijzing.