jura claris smart waterfilter

Hoe vervang je de
Claris Smart waterfilter
in je Jura D4?

jura claris smart waterfilter
waterfilter

Belangrijk om te wetenWATERFILTER

Jura claris smart waterfilter

Waterfilter D4

Door het gebruik van te hard water zal je Jura machine minder duurzaam zijn, maar bij consequent gebruik van de Jura Claris Smart waterfilter en de juiste instellingen van de waterhardheid  moet je hier niet meer naar omkijken. Naast je waterreservoir is ontkalken dus niet meer nodig indien je de waterfilter juist instelt en tijdig vervangt. Je machine zal aantonen wanneer het patroon net vervangen zal moeten worden.

De levensduur van de Jura Claris Smart waterfilter is afhankelijk van de ingestelde waterhardheid en het verbruik. Hier kan je een handig overzicht vinden van de maximale capaciteit bij een bepaalde waterhardheid:

Bij 1-5° dH | 1-9 °fH: tot 65 L

Bij 6-10° dH | 10-18 °fH: tot 60 L

Bij 11-15° dH | 19-27 °fH: tot 55 L

Bij 16-20° dH | 28-36 °fH: tot 50 L

Bij 21-25° dH | 37-45 °fH: tot 45 L

Bij 26-30° dH | 46-53 °fH: tot 40 L

Sowieso is de maximale levensduur 2 maanden,  dan is de waterfilter volledig verzadigd. We zien in de praktijk een langere levensduur bij machines waarbij de waterfilter consequent wordt gebruikt. We raden dus zeker en vast het gebruik van een waterfilter aan. Dit omdat je met een waterfilter net 'ellende' gaat voorkomen in plaats van het te moeten gaan bestrijden.

Hoe de filter plaatsen/vervangen

Belang 1 goede koffie in de retail
Eerst
Open je de afdekking van het waterreservoir, haal je deze eruit en leeg je het.
Belang 2 goede koffie in de retail
Vervolgens
Klap je de filterhouder open en verwijder je het oude Claris Smart filterpatroon, waarna je een nieuwe plaatst met lichte druk.
Belang 3 goede koffie in de retail
Nadien
Klik je de filterhouder hoorbaar terug dicht, vul je het waterreservoir met vers, koud water en plaats je het terug.
Belang 4 goede koffie in de retail
Als laatste
Je machine heeft automatisch herkend dat het patroon vervangen werd. Voor de filterspoeling zal je nu een bakje moeten plaatsen onder het heetwaterpijpje en de knop opendraaien zodat er heet water uitloopt. Deze spoeling stopt automatisch, je moet enkel de knop terug dichtdraaien.
Wanneer je de Claris Smart waterfilters van Jura juist gebruikt moet je naast je waterreservoir je machine niet meer ontkalken, maar wanneer je de filter niet tijdig vervangen hebt is het belangrijk dat je dit wel doet. Ook is het erg belangrijk de dagelijkse en algemene reinigingen van je machine toe te passen.
jura reiningstabletten
jura claris smart waterfilter
jura ontkalkingstabletten
Vanaf pagina 22 van de gebruiksaanwijzing van de Jura D4 kan je alles nog eens nalezen.