Bocca koffiebar met duurzame en eerlijke koffie uit eigen branderij
08 december 2018 
2 min. leestijd

Bocca koffiebar met duurzame en eerlijke koffie uit eigen branderij

Bij koffiebar Bocca aan de Kerkstraat weten ze wat goede koffie is. Niet voor niets werd deze koffiezaak in 2016 door Esquire uitgeroepen tot beste nieuwe koffiebar van Nederland! Dit is een eretitel die ze op dat moment verdienden en nog steeds waar maken: hier drink je kwaliteitskoffie.

Inhoudsopgave

Indruk en ambiance
De koffie en lekkers voor erbij
De buurt
Wifi en werken
Adres, openingstijden en contact

Indruk en ambiance

Behalve die uitverkiezing door een vakjury springt Bocca ook in het oog door de inrichting van de ruimte in hun koffiebar. Want: ruimte staat voorop in hun met veel hout ingerichte trendy zaak. Dat betekent relatief minder zitplekken dan je zou verwachten maar als je eenmaal zit heb je een enorm gevoel van ruimte, en daardoor ook privacy. Men heeft achterin een prachtige, gezellige zitbank met kussentjes, een bank zoals je die in iedere koffiebar zou wensen. Er hangen planten, er ligt een mooi vloerkleed en de kleur van hun koffiekopjes is mintgroen. Bocca was al bekend als koffiemerk dat o.a. in hotels en andere koffiebars wordt geschonken, en sinds een paar jaar dus ook in hun eigen zaak.

Middenin staat een grote werkbank waaraan de barista’s hun werk doen. Als je dat graag van dichtbij ziet, neem dan een stoel aan de bar. Ze vertellen je graag over hun vak. Met hun vriendelijkheid en gastvrijheid adviseren ze je ook met liefde de koffiebonen die bij jou passen. Die bonen komen uit de eigen koffiebranderij. Ze zijn bovendien duurzaam en eerlijk, want rechtstreeks ingekocht bij boeren in Ethiopië, Kenia, Colombia, Brazilië en Indonesië. Deze koffie kan je hier ook in een mooie verpakking aanschaffen voor thuis, of om cadeau te geven natuurlijk. Leuk om te weten: al twee keer won Bocca een latte art kampioenschap!

De koffie en lekkers erbij

Een dubbele Espresso smaakt hier zoals je hem op een beperkt aantal plekken in Amsterdam krijgt. Jouw Cappuccino is om van te smullen. Eigenlijk maakt het niet uit welke koffie je kiest, hier proef je hoe koffie echt hoort te smaken. Dat komt omdat ze zelf koffiebonen branden.

Ook theeliefhebbers krijgen hier heerlijke theesoorten gepresenteerd. Met al die voortreffelijke warme dranken ben je vast erg benieuwd welk lekkers je daarbij kan krijgen. Bocca heeft geen heel uitgebreide kaart, maar bijvoorbeeld hun frambozen brownies, cakes (ook veganistisch), appeltaart en hazelnoot citroentaart zijn fantastisch. Daarnaast zijn ook hun botercroissants en avocado toast erg lekker. Trek in iets anders: kijk op hun kaart!

De buurt

Bocca in de Kerkstraat is de drukte van het Amsterdamse centrum even ontlopen. Op loopafstand van de Prinsengracht.

Wifi en werken

Bij Bocca is het goed werken aan de grote tafel. Voor Amsterdamse begrippen is de ruimte ontzettend groot. Kortom ideale plek om met goede koffie te werken.

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Bocca koffiebar
Kerkstraat 96HS
1017 GP Amsterdam-Centrum

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag: 08.00 tot 18.00
Zaterdag en zondag: 09.00 tot 18.00

Contact:
Telefoon: –
Website: bocca.nl

Altijd al koffiebars willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want met Mister Barish lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .