Boterham in Amsterdam-Oost: Ga hier lunchen en koffie drinken!
06 juni 2018 
in Koffie
2 min. leestijd

Boterham in Amsterdam-Oost: Ga hier lunchen en koffie drinken!

Boterham is een inspirerend ontbijt- en lunch koffiebarretje dat je terugvinden op de hoek van de Andreas Bonnstraat in de buurt van de Amstelcampus. Een cadeau inspirerende koffiebar? Het interieur van Boterham is ontzettend leuk. Wat je ziet, koop je gelijk! Vaasjes, kastjes, stoelen, kaarten, enzovoort. Een interieur koffiebar dus!

Boterham is niet meteen de koffiebar waar de nadruk vooral op koffie ligt. Toch zijn de verschillende soorten koffie van prima kwaliteit, zeker in combinatie met al het ontbijt- en lunchlekkers dat je hier kan eten.

Inhoudsopgave

Indruk en ambiance
De koffie en lekkers voor erbij
De buurt
Wifi en werken
Adres, openingstijden en contact

Indruk en ambiance

De heerlijke, ontspannende muziek op de achtergrond draagt bij aan de sfeer van Boterham. Echt een heel gezellig koffiebarretje. Het licht en de relaxte energie maken het een ideale plek om letterlijk en figuurlijk bij te tanken en te ontspannen.

Grappig is wel dat je hier ook kan shoppen voor je eigen interieur. Naast koffiebar is het ook een interieurwinkel. Je ziet er de leukste interieurspullen zoals stoelen, lampen, tassen, klokjes en andere leuke hebbedingetjes. Dit draagt zeker bij aan de energie.

De koffie en lekkers erbij

Ze serveren stevige Bourgondische boterhammen van allerlei verschillende granen die uitermate rijk belegd worden. Daarvoor kom je naar Boterham. Maar zeker niet alleen hiervoor. Het grootste deel van het menu is biologisch met voor ontbijt homemade scones, croissants en yoghurt. Voor lunch hebben ze naast de boterham elke week een andere salade en soep. Met huisgemaakte chocoladekoekjes, cakes en bioijsjes kan je lekker snoepen bij je koffie.

De koffies worden gemaakt van koffiebonen van het merk Bocca. Een barista is blij met de kwaliteit van Bocca. In dit geval heeft de koffiebar vooral gekozen voor de zekerheid van de naam. Bocca heeft in het assortiment verschillende soorten. Het is jammer dat Boterham gekozen heeft voor slechts 1 soort. Het had mooi geweest als ze de keuze zouden geven om de verschillende karakteristieken te ontdekken. Niet elke Bocca koffieboon leent zich namelijk voor bijvoorbeeld cappuccino‘s.

Boterham is dan geen bar voor de echte koffieliefhebber maar de entourage en het eten is top waardoor je hier zeker een tweede keer zal komen.

De buurt

Boterham koffiebar Amsterdam

Vanuit de koffiebar heb je goed zicht op de buurt

Gevestigd op de hoek van de Andreas Bonnstraat vlakbij Amstelcampus en de AMFI, het Amsterdam Fashion institute.

Wifi en werken

Er is een grote tafel waar je goed aan kan werken.

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link
Boterham
Andreas Bonnstraat 2
1091 AX Amsterdam-Oost

Openingstijden:
ma t/m vrijdag: 8 tot 16.30
Zaterdag: 11 tot 16
Zondag: gesloten

Contact:
Telefoon: +31 (0) 20 66 31 842
Website: www.boterham.amsterdam

Altijd al koffiebars willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want met Mister Barish lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .