17 x Beste koffie in Amsterdam Oost - november 2019
25 oktober 2018 
in Koffie
7 min. leestijd

17 x Beste koffie in Amsterdam Oost - november 2019

Waar drink je de beste koffie in Amsterdam Oost. Waar is het aangenaam vertoeven en is het eten lekker. Hebben ze filterkoffie of enkele op espresso gebaseerde dranken. De meeste koffiebars vind je Amsterdam Oost.

Dit zijn de favoriete plekken van Mister Barish in Amsterdam Oost. Laat even weten of het voor jou ook zo’n aanrader is geweest! Geniet!

Inhoudsopgave

11x beste koffie in Amsterdam Oost
6x beste koffie in boetieks, café’s en restaurants in Amsterdam Oost

11x beste koffie in Amsterdam Oost

Dit zijn de beste koffie hotspots in Amsterdam Oost die voor 100% koffiebar zijn.

Roost koffie – Camperstraat:
Roost koffiebar Amsterdam Oost
Roost is op loopafstand van het Oosterpark. Deze koffie hotspot heeft een aantrekkelijke menukaart. Een aangename plek waar met je eet en dieetwensen wordt rekening gehouden. Er staan altijd diverse opties op de kaart. Bovendien gaat men voor de beste smaak, zeker die van hun koffie. Roost is een koffiebar om nog eens een ouderwetse filterkoffie te drinken in een hip jasje.
Adres: Camperstraat 36 – Google maps link

Rum Baba – Pretoriusstraat
Rum Baba koffiebar Amsterdam Oost
Rum Baba voelt als een buurthuis met vers gebakken taarten en koffiebonen. Ze bakken als zelf in hun eigen koffiebranderij en bakkerij. Vraag de barista naar de verschillende smaken die hij op de koffiemolen heeft. Deze koffiebar is er in Amsterdam Oost voor de lekkerste espresso, filterkoffie en gebak.
Adres: Pretoriusstraat 33 – Google maps link

Coffee Bru – Beukenplein
Coffee Bru koffiebar Amsterdam-Oost
Als je in de buurt van het Beukenplein woon in Oost dan zal je hier gegarandeerd vaak vertoeven. Bij Coffee Bru wordt je helemaal blij als koffieliefhebber waar je ook nog lekker kan ontbijten en lunchen. Deze koffiebar is misschien wel de meest huiselijke en kindvriendelijke van Amsterdam.
Adres: Beukenplein 14 – Google maps link

The Coffee Virus – Science Park
The Coffee Virus in Science Park in Amsterdam Oost
The Coffee Virus is de beste koffie drinken in een ondernemende energie tussen de start ups. De beste espresso en filterkoffie wordt hier gezet. Probeer eens een Aeropress. Vraag de barista naar de passende koffiebonen. Hij zal je met passie vertellen over de verschillende smaken. Het is ook de hotspot om te lunchen, te werken, af te spreken en boeiende gesprekken te hebben met mede ondernemers.
Adres: Science Park 608 – Google maps link

Coffee And Friends – Czaar Peterstraat
Coffee And Friends koffiebar Amsterdam-Oost
Coffee And Friends is door de knusse huiskamer, een oergezellige koffiebar. Je kan hier de hele dag vertoeven voor Arabica koffie van de allerbeste kwaliteit en heerlijke lekkernijen. Dit koffietentje is gelegen in de buurt van Nemo en het Scheepvaartmuseum.
Adres: Czaar Peterstraat 135I – Google maps link

Brazuca – Julianaplein
Brazuca koffiebar Amsterdam-Oost
Bij Brazuca wordt koffie gezet met koffiebonen uit Brazilië. De bonen worden in de eigen koffiebranderij gebrand. Om een cappuccino te drinken in Samba sferen moet je hier zijn.
Adres: Julianaplein 4 – Google maps link

Espressofabriek – Ijburg
Espressofabriek koffiebar Amsterdam-Oost
Espressofabriek is ook koffiebrander. Dit heeft het voordeel dat ze controle hebben over de kwaliteit van de koffiebonen. Koffie zetten gebeurd hier met aandacht. Het is de plek in Amsterdam Oost om eens een V60 filterkoffie te proeven. De ideale plek in Ijburg om sublieme koffie te drinken. Ze hebben hier alleen snacks. Uitgebreid lunchen is niet mogelijk.
Adres: IJburglaan 1489 – Google maps link

Benji’s – Wibautstraat
Benji's koffiebar Amsterdam Oost
Bij Benji’s waan je jezelf in de natuur en beland je in een klantvriendelijk bad. een heerlijke plek om af te spreken, te relaxen of een paar uur te werken. Je geniet hier op je gemak van een heerlijke kop koffie, ontbijt en lunch. Een absolute aanrader!
Adres: Wibautstraat 196 – Google maps link

Boterham – Andreas Bonnstraat
Boterham Amsterdam Oost koffiebar
Bij Boterham ligt de nadruk niet helemaal bij koffie. Je kan die hier goed drinken maar Boterham is meer dan een koffiebar. Als je in Amsterdam Oost op zoek bent naar een cadeau dan kan je hier ook terecht. Het is een inspirerende ontbijt- en lunch koffie interieur boetiek. Alles wat je ziet kun je kopen. De vaasjes, de kastjes, stoelen, etcetera.
Adres: Andreas Bonnstraat 2 – Google maps link

Lunchroom Eerlijk – Weesperstraat
Eerlijk koffiebar Amsterdam-Oost
Lunchroom Eerlijk is een unieke hotspot. Op de menukaart van deze hippe koffiebar staat ook een coachgesprek. Je loopt zeker buiten met een goed gevulde maag en een fris hoofd. Kom hier koffie drinken, ontbijten en lunchen.
Adres: Weesperstraat 101a – Google maps link

Stooker – Kastanjeplein
Stooker-roasting-co koffiebranderij en koffiebar Amsterdam-Oost
Stooker is een koffiebranderij. Je kan hier alleen op zaterdag een kopje koffie drinken en de branderij bezoeken. De branderij bezoeken is al een zeer goede reden om je hier te laten verrassen door de diversiteit aan koffie smaken. Vraag de barista naar de verschillende koffiesoorten en laat hem een filterkoffie zetten met jouw voorkeur koffiebonen.
Adres: Kastanjeplein 2 – Google maps link

6x beste koffie in boetieks, café’s en restaurants

In Amsterdam Oost zijn er ook leuke verrassende concepten waar je ontzettend lekkere koffie drinkt. Zo zijn er bijvoorbeeld boetieks waar een koffiebar is ingebouwd.

Hartje Oost – Javastraat
Boetiek koffiebar Hartje-Oost
Hartje Oost is de ideaal voor elke vrouw die van shoppen en lekkere koffie houdt. Het is een boetiek en een koffiebar in één. Het is een aanrader want de kleding is leuk. Ideaal om je partner mee naar toe te nemen. Jij shopt en hij geniet van koffie en krantje.
Adres: Javastraat 23 – Google maps link

East57 – Eerste Ringdijkstraat
East57 koffiebar Amsterdam Oost
East57 is gevestigd in Casa 400 en is van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat geopend. Naast koffiebar is het ook restaurant en wijnbar. Waar je lekker kan eten. Het koffie menu is aantrekkelijk met onder andere een Aeropress en de op espresso gebaseerde dranken flat white en cappuccino. De barista’s zijn hier goed opgeleid. Absoluut de moeite waard om eens uit te proberen.
Adres: Eerste Ringdijkstraat 4 – Google maps link

De Ruyschkamer – Ruyschstraat
De Ruyschkamer koffiebar Amsterdam-Oost
Bij De Ruyschkamer kan je maar vanaf 17u terecht. Het is meer café waar je ontzettend lekkere koffie kan drinken. Als je binnen komt dan voel je een vertrouwde basis, toch is het elke keer als je hier komt een beleving. Het is een ontmoetingsplek met bier, wijn en koffie.
Adres: Ruyschstraat 34-H – Google maps link

Bistro Zebra – Valentijnkade
Bistro Zebra koffiebar Amsterdam-Oost
Bistro Zebra is meer restaurant dan koffiebar. Ze zetten wel lekkere koffie. Hiervoor werken ze samen met koffiebranderij Rum Baba. Je maakt hier kennis met de moderne wereldkeuken. De Australische kok heeft zijn gerechten voor Aziatische invloeden gegeven.
Adres: Valentijnkade 34 – Google maps link

Beter & leuk – Eerste Oosterparkstraat
Beter & leuk koffiebar Amsterdam Oost
Bij Beter & leuk drink je koffie in een huiselijke sfeer. Het is meer een lunchroom dan een een koffiebar. Je kan er super lekker vegan eten. De koffie is goed maar niet excellent. Wil je de allerbeste cappuccino of Chemex filterkoffie drinken dan zijn er in de buurt betere hotspots.
Adres: Eerste Oosterparkstraat 91 – Google maps link

Stek – Wibautstraat
Stek koffiebar Amsterdam-Oost
Bij Stek kan je terecht van ontbijt tot en met de borrel. Het is de ideale plek om in Oost af te spreken met iemand die van buiten Amsterdam komt. Het eten is bijzonder lekker. Om echt goede koffie te drinken kan je beter naar een echte koffiebar in de buurt gaan.
Adres: Wibautstraat 95 – Google maps link

Altijd al koffiebars willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want met Mister Barish lees en leer je alles over koffie!

Ontbreekt er een koffiebar? Laat het ons dan weten.

Deze koffiebars in Amsterdam-Oost zijn spijtig genoeg permanent gesloten:
Clubkoffie: De beste Clubsandwich en de lekkerste koffies.
Bedford Stuyvesant: New-York style.

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .