Stooker Roasting co: 100% focus op koffiebranderij en kennis delen
29 augustus 2018 
1 min. leestijd

Stooker Roasting co: 100% focus op koffiebranderij en kennis delen

Stooker Roasting company is een jonge koffiebranderij. Opgericht in 2014 door Onno van Zanten en Florian Hessel. De focus ligt voor 100% bij het koffie branden en de academy.

Inhoudsopgave

De koffiebranderij
Koffiebonen
Verkoop
Adres, openingstijden en contact

De koffiebranderij

Voor de oprichters hun koffiebranderij Stooker Roasting Co starten, hebben ze barista en koffiebrander skills opgedaan bij 2 Amsterdamse koffiebars, Espressofabriek – Westerpark en Lot Sixty One. Toch hebben ze zelf geen traditionele koffiebar geopend, maar een koffielab en barista academy. Op zaterdag zijn koffieliefhebbers wel welkom om de koffie reis te beleven en te proeven.

Hun doel is om samen met horecaondernemers aan de slag gaan om zo veel mogelijk mensen te laten proeven en ervaren hoe fantastisch koffie kan zijn. Stooker richt zich enkel op koffiebars, cafés, restaurants en winkels.

Academy
Om de koffie kennis te vergroten delen ze kennis via barista cursussen, cuppings, workshops en de wekelijkse open koffiebranderij dag. Want ondanks perfect gebrande koffiebonen kan koffie zetten nog steeds resulteren in een ongebalanceerde kop koffie.
 

Koffiebranderij overzicht Nederland

Zoek je een koffiebranderij? Dit is de meest volledige lijst van Nederland!

Koffiebonen

Stooker Roasting Co heeft verschillende blends, speciality coffee en single origin koffiebonen voor espresso en filterkoffie.

Brazilië, Ethiopië en Kenia zijn de landen waar de koffiebonen gekocht worden met behulp van importeurs. Er wordt altijd getracht een eerlijke prijs te betalen. Gemiddeld ontvangt de koffieboer 45% boven de Fairtrade koffieprijs.

Verkoop

Via de eigen webshop kunnen koffiebonen worden gekocht. Er is geen mogelijkheid om gemalen koffiebonen te kopen.Elke woensdag worden nieuwe bonen gebrand. Hierdoor zijn de bonen die je ontvangt maximaal 1 week oud. Koffiebranderij Stooker Roasting Co heeft geen koffie abonnement.

Overzicht diensten:

Koffiebrander en tools

Koffiebrander: Giesen W15

Adres, openingstijden en contact

De koffiebranderij is niet te bezoeken. De volgende gegevens zijn van de koffiebar.
Adres: Google maps link 
Stooker Roasting Company
Kastanjeplein 2
1092 CJ Amsterdam-Oost

Openingstijden:
Alleen op zaterdag zijn er proeverijen.

Contact:
Telefoon: +31 (0) 20 737 1714
Website: stookerspecialtycoffee.com/

 

Altijd al koffiebars, koffiebranderijen of koffiebonen willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want met Mister Barish lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .