Espressofabriek: héél lekkere koffie in het Westerpark
10 augustus 2018 
in Koffie
1 min. leestijd

Espressofabriek: héél lekkere koffie in het Westerpark

Koffiebar Espressofabriek is gelegen tussen andere hotspots in het Westerpark. Op het Westergasterrein zijn ze al jaren bekend om hun uitstekende koffie. Zowel binnen als buiten zitten is fijn vertoeven omdat het zo ruimtelijk is. De ideale plek om af te spreken of wat te werken.

Inhoudsopgave

Indruk en ambiance
De koffie en lekkers voor erbij
De buurt
Wifi en werken
Adres, openingstijden en contact

Indruk en ambiance

De bediening en de barista’s zijn zeer sociaal en vakkundig. De uitstraling is industrieel en hip. Op het terras kijk je uit over het Westergasterrein. Ook binnen heb je dat ruimtelijk gevoel. De bar waar de koffie wordt gezet is in centraal in de ruimte. Daaromheen zijn er fijne plekken om te zitten.

De koffie en lekkers erbij

Espressofabriek is naast koffiebar ook koffiebranderij. Ze branden hun eigen koffiebonen. Dat zegt vaak veel over de kwaliteit van de koffie. Als je hier op het juiste moment komt dan kan je het hele roasting proces beleven. Soms zijn ze aan het cuppen. Dat is het moment dat de koffiebonen worden geproefd en beoordeeld.

De filterkoffie en espresso zijn dan van uitstekende kwaliteit. De barista’s die hier werken beheersen hun vak en kunnen altijd iets vertellen over de koffiebonen. Ze kunnen je meestal ook helpen met het kiezen van de koffieboon en welke drank er het beste bij past. Probeer zeker eens een V60 filterkoffie. Als je voorkeur gaat naar een variant met melk dan is de flat white een aanrader omdat de koffiesmaak iets sterker is. Bovendien wordt de cappuccino hier omschreven als één van de beste in Amsterdam.

Dit soort koffiebars zijn juist de plek om jezelf uit te dagen en eens een andere koffie te proberen.

Om te eten hebben ze de beste homemade cakes en appeltaart. Je kan hier prima terecht voor ontbijt.

De buurt

De Espressofabriek is te vinden op het Westergasterrein tussen andere hotspots. Dit is een van de oudste koffiebars in Amsterdam-West.

Wifi en werken

Werken is hier heel aangenaam. Als freelancer kan je hier als ontspanning ook even een fijne wandeling maken.

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Espressofabriek
Pazzanistraat 39
1014 DB Amsterdam-West

Openingstijden:
ma t/m vrijdag: 9.00 tot 18.00
zaterdag en zondag: 10.00 tot 18.00

Contact:
Telefoon: +31 (0)20 486 2106
Website: espressofabriek.nl

Altijd al koffiebars willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want met Mister Barish lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .