Het proeft naar kerst met de Gingerbread Latte!
24 december 2020 
1 min. leestijd

Het proeft naar kerst met de Gingerbread Latte!

Het is bijna kerst, de gezelligste periode van het jaar! Normaal gezien toch… Dit jaar zullen de feestdagen er voor iedereen spijtig genoeg wat anders uitzien dan gewoonlijk, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat je het niet gezellig kan maken! Een lekkere kerstkoffie kan hier dan ook niet ontbreken. Wij hebben een heerlijk receptje gevonden voor jou dat in een handomdraai klaar is, namelijk de Gingerbread Latte of ook de kruidkoek latte. Deze koffie is ideaal na bijvoorbeeld een (avond)wandeling of om je kerstdiner mee af te sluiten!

Wat heb je nodig?

Maak je je kruidkoeksiroop liever zelf? Dit is het lekker zoete receptje van Starbucks:

  • 45 gram basterdsuiker
  • 100 gram kristal suiker
  • 180ml water
  • 2 eetlepels melasse
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • Halve theelepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel vanille-extract

Hoe ga je te werk?

Kruidkoeksiroop

Voeg alle ingrediënten voor de kruidkoeksiroop samen in een pannetje en verwarm het op een middelhoog vuur. Breng het voorzichtig aan de kook en zet hierna je vuur een standje lager zodat je het goedje 5 minuutjes zachtjes kan laten sudderen. Roer er regelmatig eens door en giet het vervolgens in een thermos. Je siroop is klaar!

Gingerbread Latte

Maak je espresso klaar in een kop of glas dat groot genoeg is voor een latte en voeg er 2 eetlepels kruidkoeksiroop aan toe (of zoveel je zelf nodig vindt). Schuim je melk intussen op en giet het over je espresso met siroop. Besprenkel het melkschuim eventueel met wat gemalen nootmuskaat en je Gingerbread Latte is klaar!

Serveer je je Gingerbread Latte graag op een speciale manier? Giet dan eerst de siroop in je glas, giet er voorzichtig je melk overheen en voeg nadien je espresso voorzichtig toe. Schep als laatste nog wat melkschuim bovenop je creatie en je hebt niet alleen een heerlijke, maar ook mooi ogende Gingerbread Latte! Vergeet niet te roeren voor je hem opdrinkt!

Tip: De RAW blend van Mister Barish is specifiek samengesteld voor melkbereidingen en dus ideaal voor deze Gingerbread Latte!

Gingerbread Latte Mister Barish

Producten foto:
Cappuccino glas
Gouden koffielepeltje
Monin mini koffiesiropenset
Vers gebrande bonen van Mister Barish

Over de schrijver
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .