De rozemarijn honing latte is een hartige, winterse verwenning
28 januari 2024 
1 min. leestijd

De rozemarijn honing latte is een hartige, winterse verwenning

Je kan wel stellen dat de winter in het land is, en wat is er beter dan deze kou te trotseren met een heerlijke warme koffie? De hartige rozemarijn honing latte is hier perfect voor. Het klinkt misschien wat gek, maar deze koffie is zeker het proberen waard!

Wat heb je nodig?

  • 1 shot espresso (ongeveer 30 ml)
  • 1 kop gestoomde melk (plantaardige kan zeker ook)
  • 1 eetlepel honing (of agavesiroop voor de vegans onder ons)
  • 1 takje verse rozemarijn
  • Snufje zeezout
  • Gemalen zwarte peper voor garnering

Hoe ga je te werk?

Stap je keuken binnen en bereid je voor op een verrassend eenvoudige maar smaakvolle ervaring met de hartige rozemarijn honing latte. Begin met het zetten van een sterke espresso - de basis van ons drankje. De Mister Barish PURE vers gebrande koffiebonen zijn hier ideaal voor. In een pannetje, verwarm je samen met de (plantaardige) melk een takje verse rozemarijn. Laat het een paar minuten trekken zodat de kruidige toets wordt toegevoegd. Giet de espresso in je favoriete kopje en voeg de honing (of agavesiroop) toe. Roer tot de honing goed is opgenomen. 

Hier komt het interessante deel - een snufje zeezout. Het lijkt misschien vreemd, maar het brengt de smaken samen op een onverwachte manier. Schuim nu de melk op tot deze lekker romig is. Heb je een opschuimer in huis of een stoompijpje aan je koffiemachine, dan kan dit snel en eenvoudig. Heb je dit niet, dan kan het ook gewoon door met een garde de melk op te kloppen tijdens het opwarmen. Laat de melk eerst infuseren (op een warm vuurtje) met het rozemarijn takje en verwijder het takje voordat je begint op te kloppen of op te schuimen. Vergeet niet dat het opschuimen van plantaardige melk iets moeizamer gaat en niet altijd even goed lukt als met koemelk. Dit maakt het daarom natuurljik niet minder lekker! Voeg de opgeschuimde melk vervolgens toe aan je kopje.

Tot slot voeg je een snufje gemalen zwarte peper toe voor een lichte pit. Roer even door en voilà, je hebt je hartige rozemarijn honing latte. Neem een slok en laat de rozemarijn, honing en subtiele zoutigheid samenkomen. Het is een ongecompliceerde traktatie voor de koude dagen. Geniet ervan!

TIP!

Zoals hierboven al vermeld werd zijn de PURE premium koffiebonen ideaal voor deze speciale latte. Heb je het graag wat minder sterk? Dan raden we de WILD premium koffiebonen aan. Deze is iets zachter, maar heeft toch nog altijd voldoende pit voor de hartige rozemarijn honing latte.

Mister Barish koffiebonen WILD

Over de schrijver
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .