23x Beste koffie in Amsterdam West - december 2019
29 december 2018 
in Koffie
10 min. leestijd

23x Beste koffie in Amsterdam West - december 2019

Waar drink je de beste koffie in Amsterdam West? Waar is het niet alleen gezellig maar is het eten ook lekker. Staat er op het menu naast de vertrouwde cappuccino ook filterkoffie?

Als jij ook zo’n koffieliefhebber bent dan wordt je helemaal blij van deze hotspots in Amsterdam West. Dit zijn de favoriete plekken van Mister Barish.

Inhoudsopgave

12x koffie in Amsterdam Oud West
2x koffie in De Baarsjes
5x koffie in Bos en Lommer
3x koffie in Westerpark
1x koffie in Sloterdijk

11x koffie in Amsterdam Oud West

Dit zijn de beste koffie hotspots in het oude gedeelte van Amsterdam West.

Monks Coffee Roasters – Bilderdijkstraat
Monks Coffee Roasters koffiebar in Amsterdam West
Bij Monks Coffee Roasters drink je echt sublieme koffie. Van de op espresso gebaseerde dranken tot filterkoffie zoals de Aeropress of een Chemex. Voor elke zetmethode heb je de keuze uit verschillende koffiesoorten. Je drinkt hier misschien wel de beste koffie van Amsterdam West. Je kan hier ook lekker ontbijten en lunchen. De koffiebar is een fijne plek om te relaxen of om af te spreken. Het is warm en huiselijk ingericht.
Adres: Bilderdijkstraat 46 – Google maps link

Trakteren – J.P. Heijestraat
Trakteren koffiebar Amsterdam West
Voor speciality Coffee is Trakteren is één van de beste koffiespots in Amsterdam West. Een koffiebar waar barista’s Edward en Erik vol enthousiasme en humor de beste koffie zetten. Bovendien zijn ze echte latte art kampioenen. Maar ook een Aeropress filterkoffie wordt gezet als een kampioen.
Adres: J.P. Heijestraat 119a – Google maps link

Lot Sixty One – Kinkerstraat
Lot Sixty One koffie in Amsterdam West
In Amsterdam West is Lot Sixty One voor veel koffieliefhebbers de dagelijkste stop voor een heerlijk kopje koffie. In deze koffiebar zijn een beperkt aantal zitplaatsen. De focus ligt bij coffee on the go en een korte koffie stop. Ze hebben wel overheerlijk bananenbrood maar je kan hier niet ontbijten. Lot Sixty One is ook een koffiebranderij. Daarom zal je deze hotspot nog meer waarderen.
Adres: Kinkerstraat 112 – Google maps link

Berry – Bilderdijkkade
Berry koffiebar Amsterdam-West
Berry is zo’n koffiebar in Amsterdam West waar het lijkt alsof je in de woonkeuken van een goede vriend zit. Eens ontdekt loop je hier vaker binnen voor lekkere koffie en misschien wel ontbijt of lunch.
Adres: Bilderdijkkade 27 – Google maps link

CoffeeConcepts – Kinkerstraat
Coffee Concepts koffie in Amsterdam West-klein
Coffee Concepts heeft een eerste vestiging geopend in Amsterdam West. De vierde vestiging heeft een totaal andere beleving. De koffie is nog steeds van uitstekende kwaliteit, net zoals de juices en de broodjes.
Adres: Kinkerstraat 380 – Google maps link

Koffie Academie – Overtoom
Koffie Academie is koffie in Amsterdam West
De Koffie Academie is een kleine koffie hotspot. Maar wel eentje waar je de beste koffie drinkt uit eigen koffiebranderij. Het is er leuk zitten en werken. Zeker de moeite waard om te bezoeken.
Adres: Overtoom 95 – Google maps link

Coffee & juices – Hugo de Grooteplein
Coffee & Juices koffie Amsterdam-West
Coffee & Juices is een gezellig plek om te socializen met kwaliteitskoffie. Het is ook een plek waar je wat langer op je laptop kan werken. Het is een koffiebar je je welkom voelt en iedereen welkom is.
Adres: Hugo de Grooteplein 16I – Google maps link

The Maker Cafe – De Hallen
The Maker café is koffie in Amsterdam West
The Maker Café is fijne plek in De Hallen om even bij te tanken met een lekkere koffie in een goede sfeer. Deze koffiebar is onderdeel van de The Maker Store. Mooie plek in Amsterdam West om even te onthaasten.
Adres: Hannie Dankbaarpassage 39 – Google maps link

Harar Coffee – Tweede Hugo de Grootstraat
Harar Coffee koffiebar en winkel in Amsterdam West
Bij Harar Coffee drink je niet uitgebreid je koffie. Er zijn maar een beperkt aantal zitplaatsen omdat het meer een koffiewinkel is. Je koopt hier vers gebrande koffiebonen van de beste kwaliteit. Voor een snelle koffie tussendoor is het de ideale plek. Als je liever even uitgebreid wil zitten, ga dan naar een andere koffiebar in Amsterdam West.
Adres: Tweede Hugo de Grootstraat 22 – Google maps link

Anne & Max – Tollensstraat
Anne en Max koffiebar Amsterdam Oud West
Bij Anne & Max streven ze ernaar om een heuse huiskamersfeer te creëren waar je liefst niet meer weg wil eens je er goed zit. En hun klantvriendelijkheid draagt daar zeker ook een steentje aan bij. Je hebt er ook voldoende ruimte om rustig je krant te lezen bij een lekkere kop koffie. Voor Espresso liefhebbers is hun Panna Montata zeker een aanrader om eens te proberen.
Adres: Tollensstraat 57 Y – Google maps link

Schuurmans Oomkens Grassotti – Overtoom
Koffiebar schuurmans oomkens grassotti
Bij koffiebar Schuurmans Oomkens Grassotti stap je binnen in een erg relaxte sfeer. Aan het eind van de Overtoom. Je zal hem vast leuk vinden om daarna de bijzondere naam nooit meer te vergeten!
Adres: Overtoom 558 – Google maps link

Flowers & Powers – De Clercqstraat
Flowers and Powers, koffiebar Amsterdam West Noord-Holland
Flowers & Powers is misschien wel de meest aparte koffiezaak in de lijst want je komt hiervoor bloemen maar je komt er ook voor de goede koffie en de lekkere chocolade. Dat zijn dan de powers zeker?
Adres: De Clercqstraat 24h – Google maps link

2x koffie in De Baarsjes

De Baarsjes is de meest opkomende buurt van Amsterdam West. De opgang van een buurt gaat hand in hand met de opgang van goede koffiebars. In De Baarsjes is dat niet anders. Je drinkt kan hier nu ook lekkere koffie drinken.

White Label Coffee – Jan Evertsenstraat
White Label Coffee roaster & koffie in Amsterdam-West
White Label Coffee is een plek waar je verrassende koffie drinkt. White Label Coffee is ook koffiebrander. Ze schenken eigen speciality coffee. Dat doen ze ook voor andere koffiebars. Door zelf te branden hebben ze invloed op de smaak. Vertel de barista je smaakvoorkeur, ze zullen je uitgebreid vertellen over de koffiebonen. Voor de echte koffieliefhebber is het een absolute aanrader.
Adres: Jan Evertsenstraat 136 – Google maps link

Coffee and juices – Baarsjesweg
Coffee & juices koffie Amsterdam-West in De Baarsjes
Coffee & Juices zet koffie met de bonen van Brandmeester’s. Het is de tweede vestiging van deze koffiebars in West. De natuurlijke materialen in deze koffiebar dragen bij aan een relaxte koffiepauze.
Adres: Baarsjesweg 302 – Google maps link

5x koffie in Bos en Lommer

Goede drinken in Bos en Lommer was altijd een uitdaging. Hier is het laatste jaar verandering ingekomen. Met deze leuke hotspots.

Fuku- Bos en Lommerweg
Fuku koffiebar Amsterdam in Bos en Lommer-klein
Fuku is sowieso de beste koffie van Bos en Lommer. Met het potentieel om de beste pure koffiebar van Amsterdam te worden. Opgericht door Lex Wenneker (2de plaats barista wereldkampioen) en de Friedhats koffiebranderij. Laat je bij Fuku inspireren en verrassen met de meest bijzondere koffiebonen en zetmethodes.
Adres: Bos en Lommerweg 136 – Google maps link

Selma’s Nordic bakery – Jan van Galenstraat
Selma Nordic Bakery Cafe koffie in Amsterdam-West en Bos en Lommer
Selma’s Nordic Bakery Cafe werkt met koffiebonen van de Amsterdamse branderij Stooker Roasting co. Bij Selma drink je daarom lekkere cappuccino, flat white of andere op espresso gebaseerde dranken. Selma is de naam de oma van de eigenaresse en een echte bakkoningin. Daarom eet je hier de beste gebakjes waaronder de beste kaneelbroodjes. Een plek waar je je welkom voelt door de de vriendelijke bediening en het gezellige Scandinavische interieur.
Adres: Jan van Galenstraat 70h – Google maps link

Day Made – Jan Van Galenstraat
Day Made koffiebar Amsterdam in Bos en Lommer
Bos en Lommer heeft er een leuke hotspot bij met Day Made. Het is koffie drinken in een galerie met mooie kunst aan de muur. Er zijn een beperkt aantal zitplaatsen, het is er lekker rustig. Ideaal om bij te praten of rustig te werken.
Adres: Jan Van Galenstraat 55 – Google maps link

Local Hero – Jan van Galenstraat
Local Hero koffiebar Amsterdam Bos en Lommer-
Voor Bos en Lommer is Local Hero zeker een sfeervolle aanvulling op de leuke hotspots. Ontbijten, lunchen, sapjes en koffie drinken in een zeer mooie, ruimtelijke en aangename omgeving.
Adres: Jan van Galenstraat 92H – Google maps link

Samen – Bos en Lommerweg
Samen koffiebar Amsterdam Bos en Lommer - West
Samen is waarschijnlijk de fijnste koffiebar van Bolo. Ze serveren lekkere koffie van de White Label Coffee branderij. Bovendien eet je hier lekker, gezond en duurzaam.
Adres: Bos en Lommerweg 72 – Google maps link

3x koffie in Westerpark

Goede koffie drinken na een wandeling in het Westerpark is een fijne afsluiter van je ontspanning. Dat is in de gedeelte van Amsterdam West zeker mogelijk.

Espressofabriek – Westerpark
Espressofabriek koffie Amsterdam-West
Koffie drinken bij Espressofabriek op het Westergasterrein is ondertussen een begrip. Deze koffiebranderij en koffiebar is al jaren bekend om hun uitstekende koffie. Het is de ideale plek om af te spreken en wat te werken. Bij mooi weer is het fijn buiten zitten. Binnen is het lekker ruimtelijk.
Adres: Pazzanistraat 39 – Google maps link

Koffie ende Koeck – Haarlemmerweg
Koffie ende Koeck koffie in Amsterdam-West
Koffie ende Koeck is in Amsterdam West het paradijs voor de combinatie koffie en zoet. Het gebak en de koekjes zijn werkelijk verrukkelijk. In deze buurt is het de eerste vegan koffiebar. Bovendien is het er knus en gezellig.
Adres: Haarlemmerweg 175 – Google maps link

Back to Black – Van hallstraat
Back to Black koffie in Amsterdam West
Back to Black op de Van hallstraat is op 3 minuten loopafstand van het Westerpark. Het is de tweede vestiging van deze Amsterdamse koffiebar. Als koffieliefhebber wordt je helemaal blij. De koffie en de taarten zijn zelf met liefde gebrand en gebakken. Het is een grote koffiebar met veel ruimte om rustig te chillen, een boek te lezen, wat te werken of gewoon alleen maar van je koffie genieten. Een aanrader!
Adres: Haarlemmerweg 175 – Google maps link

1x koffie in Sloterdijk

Koffie Academie – Radarweg
Koffie Academie koffie in Amsterdam West - Sloterdijk
De Koffie Academie heeft in Amsterdam West een tweede vestiging geopend. Nu op Sloterdijk en dat is slim want het is hier de eerste echte koffiebar. Natuurlijk de lekkere koffie die we van deze koffiebar reeds gewoon zijn. Het concept is wel uitgebreid met bier op de tap en wijn. Ideaal voor een after work borrel.
Adres: Radarweg 230 – Google maps link

Altijd al koffiebars willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want met Mister Barish lees en leer je alles over koffie!

Ontbreekt er een koffiebar? Laat het ons dan weten.

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .