Fuku: gestoord lekkere koffie gezet door vicewereldkampioen barista
18 augustus 2019 
in Koffie
2 min. leestijd

Fuku: gestoord lekkere koffie gezet door vicewereldkampioen barista

Fuku is de nieuwe koffiebar van Lex Wenneker en de Friedhats koffiebranderij. Met een vicewereldkampioen barista achter de espressomachine moet de koffie hier subliem zijn. Dat is absoluut zo. Zowel espresso en filterkoffie zijn buitengewoon lekker. Hier moet je in Bos en Lommer geweest zijn.

Inhoudsopgave

Indruk en ambiance
De koffie en lekkers voor erbij
De buurt
Wifi en werken
Adres, openingstijden en contact
Andere koffiebars in de buurt

Indruk en ambiance

Fuku is redelijk minimalistisch en zeer budgetvriendelijk ingericht. Dat maakt het charmant, krachtig en zeer toegankelijk voor iedereen. Als je binnenkomt valt de grote muur met witte badkamertegels op. Op de tegels staat het volledige koffie met bonen menu geschreven. De 2 espressomachines en koffiemolens zijn andere eyecatchers. De koffiebar is beschilderd met de Friedhats animaties.

Het is geen grote ruimte maar met de mega robuuste bar wel karaktervol. Bij de opening was het terras aan de achterkant nog niet geopend maar bij mooi weer ga je hier lekker buiten kunnen zitten.

Als je aan de bar zit dan mis je een wel een beetje de beleving want koffie zetten is hier een ware kunst. Als Fuku het filterkoffie zetten meer in het zicht zou doen dan zou dat extra beleving geven. Maar het is zeker een plek om zeer regelmatig koffie te komen drinken.
Fuku koffiebar Friedhats

De koffie en lekkers erbij

Wow, een koffiebar met het potentieel om de beste van Amsterdam te worden! Zou Fuku gestoord lekkere koffie betekenen?

Als eerste koffie serveerde Lex me een espresso met koffiebonen uit Brazilië. Deze espresso was bizar lekker omdat de beleving van de smaken maar bleven komen. Deze bonen zijn van een speciaal klein lot met een bijzonder fermentatieproces. Voor zo’n speciale bonen heeft Fuku ook een aparte halfautomaat espressomachine die ervoor zorgt dat de gemalen koffie eerst een beetje kan bloomen of opwellen.

Vervolgens een V60 filterkoffie uit Guatemala en daarna een flat white. De geuren, de smaken en de koffie expertise doen me verlangen om hier zeer regelmatig koffie te drinken. Aan alles proef je dat een bijna barista wereldkampioen (2de plaats) hier aan het werk is.

Het is niet de plek om uitgebreid te ontbijten of te lunchen. Je kan hier wel een lekker stukje bananenbrood eten of een bordje met kaas en brood. Voor later op de dag hebben ze een selectie natuurwijnen.

De buurt

Fuku tilt dit gedeelte van Bos en Lommer naar een hoger niveau. Deze buurt zit in het begin van z’n ontwikkeling. Op wandelafstand van het Westerpark is Amsterdam-West weer een bijzonder goede koffiebar rijker.

Wifi en werken

Als het heel druk is dan kan het lawaaierig zijn. Een paar tafeltjes in een hoekje zou het wel rustiger werken zijn. Er is geen wifi. Dat is bewust. Maar met je wifi hotspot van je telefoon kan je prima werken. Bij mooi weer kan je rustiger buiten in de tuin zitten werken.

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Fuku
Bos en Lommerweg 136 HS
1055 ED Amsterdam-Bos en Lommer

Openingstijden:
Maandag t/m donderdag: 08.00 tot 15.00
Vrijdag: 08.00 tot 18.00
Zaterdag: 09.00 tot 18.00
Zondag: 09.00 tot 18.00

Contact:
Telefoon: +31 (0) 6 46314112
Website: friedhats.com

Andere koffiebars in de buurt

Samen
Local Hero
Day Made
Altijd al koffiebars willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want met Mister Barish lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .