Beste koffiebars in Amsterdam per buurt en de Top 10
26 januari 2019 
in Koffie
19 min. leestijd

Beste koffiebars in Amsterdam per buurt en de Top 10

Koffiebars zijn er in Amsterdam in overvloed. Maar waar drink je de beste koffie? In deze blog kom je te weten wat de leukste, de gezelligste of de meest trendy koffiebar is! Zo weet je per Amsterdamse buurt waar je moet zijn.

Waar je lekker kan eten. Hoe is de service? Hoe smaakt de cappuccino? Hebben ze ook filterkoffie? Kan je er goed werken of is het juist laptop vrij? Hebben ze ook andere soorten melk zoals amandel en kokos?

Inhoudsopgave

Top 10 koffiebar Amsterdam
Koffiebars in Amsterdam Oost
Koffiebars in Amsterdam West
Koffiebars in De Pijp
Koffiebars in Amsterdam Centrum
Koffiebars in de Jordaan
Koffiebars in Amsterdam Noord
Koffiebars in Amsterdam Zuid
Koffiebars in Amsterdam Zuidoost
Koffiebars in Bos en Lommer
Koffiebars in de Bijlmer

Top 10 koffiebar Amsterdam

De kans dat je in West de beste koffiebar van Amsterdam binnenloopt is het grootst. Maar liefst 5 koffiebars in West komen in de Mister Barish top 10 voor. De belangrijkste waarde meters voor de top 10 zijn: de smaak van de koffie en de beleving (de service en het interieur).

1. Fuku

West: Bos en Lommerweg 136Google maps link

Als koffieliefhebber sta je altijd open voor nieuwe koffiebars die kwaliteit bieden, koffiekwaliteit welteverstaan. De inrichting van de zaak speelt wellicht ook een keuze maar is voor jou niet het belangrijkste. Als jij je hierin herkent, is espressobar Fuku aan de Bos en Lommerweg een aanrader. Fuku heeft een eenvoudige, zeg maar gerust minimalistische inrichting. Sommige mensen vinden dat misschien minder sfeervol. Maar als je hun koffie proeft, vergeet je de inrichting. Fuku schenkt namelijk bijzonder zuivere koffie.

beste koffiebar Fuku

Inrichting
Toch even over de inrichting. De muren zijn wit, de tegels achter de bar zijn wit. Maar die bar is felgeel van kleur en is ontworpen door een kunstenaar die eerder al dit soort projecten voor zijn rekening nam. Erg origineel is de menukaart die met een zwarte marker op de tegels is geschreven.

Topbarista
Eigenaar Lex is geen onbekende in de wereld van de barista’s. Sterker nog: in 2018 was hij de op één na beste in zijn soort ter wereld, tot zijn eigen verrassing. Een betere waardering van alle werk en energie die hij in zijn passie investeert, is nauwelijks mogelijk. In 2016 werd er overigens ook al een zesde plaats behaald. Dit bewijst dat Fuku geen eendagsvlieg is.

Meer dan een espressobar
Bij Fuku kan je overigens meer drinken dan alleen fantastische koffie. Er staan namelijk ook diverse wijnen en craftbier op de kaart. We hoeven je vast niet uit te leggen dat ook dit kwaliteitsdranken zijn. Voor minder doen ze het bij Fuku eenvoudigweg niet. Maar uiteraard kom jij voor die uitgebalanceerde koffie die je hier geserveerd krijgt. De lach krijg je er gratis bij. De steengoede online beoordelingen spreken voor zich. Bij Fuku krijg je niet de goedkoopste koffie, wel de lekkerste.

2. Trakteren

West: J.P. Heijestraat 119a Google maps link

In Oud-West vind je in de buurt van het Vondelpark koffiebar Trakteren. Althans, als je goed oplet. Trakteren is een kleine koffiebar in zijn soort, maar groot in de knusse sfeer én in zijn koffies natuurlijk. Bij Trakteren kan je je beste vriendin met liefde trakteren op een heerlijke koffie. What’s in a name.

beste koffiebar trakteren

Sociaal
Het woord sociaal schoot ons te binnen bij koffiebar Trakteren. Hier kan je genieten van goeie koffie en van elkaar. Trakteren is (nog?) niet ontdekt door het grote publiek. Van de ene kant onbegrijpelijk, van de andere kant erg prettig. De sfeer is fijn, je bent hier al snel op je gemak. Natuurlijk spelen de eigenaren hier ook een rol in. Niet voor niets komen nogal wat klanten regelmatig terug, voor een koffiemomentje en om even bij te praten.

Inrichting
We benoemden de knusse sfeer al. Dat komt mede door de mooie houten vloer en bar, de gezellige inrichting én de prachtige bovenramen. De schappen met blikjes en potjes nodigen ook van harte uit om koffie voor thuis te kopen. Bij Trakteren loop je ook binnen om jezelf te trakteren of een cadeautje te geven. Misschien werd je wel naar binnen gelokt door de groene letters op het raam?

Maak het jezelf makkelijk
Achterin koffiebar Trakteren staat een grote leestafel. Fijn om even aan te werken, je krantje of boek te lezen of even te socializen natuurlijk. Naast de prima koffie zijn ook hun taartjes, carrotcake en (glutenvrije!) koek een aanrader. Ben je uitgewerkt, gelezen of bijgepraat? Vergeet niet op je weg naar de uitgang naar de verpakkingen voor thuis te kijken. Je houdt de sfeer van Trakteren daarmee nog even vast.

3. Humming Bird

Ook aan de hectisch drukke Spuistraat kan je een goeie bak koffie drinken. Vergeet even de koffiebars in het centrum die een soort toeristische attracties vormen. Neem geen genoegen met minder als kwaliteit een paar straten verderop te vinden is. Bij Humming Bird word je op je kieskeurige wenken bediend. Hier kies je namelijk niet alleen een soort koffie maar ook een brander. Drink je weer van jouw favoriete brander of laat je je vandaag eens verrassen en overtuigen door een andere?

Vogelmuur
Hummingbird heeft een beperking, in ruimte. Op bepaalde tijdstippen is er niet altijd plek, wat wel positief nieuws voor de eigenaar is uiteraard. Het staat je vrij om te wachten tot er een tafeltje vrij komt. Ondertussen kan je je volop verwonderen over de prachtige muurschildering in de vorm van een grote, kleurrijke vogel. Dan duurt het wachten al iets minder lang.

Duurzaamheid
Agavni en Kees mogen zich de eigenaren noemen van Hummingbird. Hun lieve honden horen bij het interieur. Ook als je geen hondenliefhebber bent, val je voor deze schatjes. Duurzaamheid is iets wat Agavni en Kees als standaard hebben doorgevoerd in hun koffiezaak. Je merkt dat hier over is nagedacht.

Rust midden in de hectiek
Bezoekers van Hummingbird die er nog niet eerder waren, verbazen zich. Juist een koffiebar als deze verwacht je hier niet. Eenmaal binnen en een plekje veroverd, wil je niet meer weg. De relaxte sfeer is een verademing, je zou toch bijna vergeten dat je in hartje Amsterdam bent? Hoe dan ook: als je hier een tijdje hebt gezeten, en volop hebt genoten van je koffie en iets lekkers, dan kan je er weer tegenaan.

4. Monks Coffee Roasters

West: Bilderdijkstraat 46 Google maps link

In Oud-West vinden we koffiebar Monks Coffee Roasters. Dat is een mondvol woorden voor smaakvolle koffie. Het bijzondere is dat er op deze plek eerst een ijskraam was gevestigd. Je kan helaas nu geen sorbet meer bestellen, maar de Iced Latte is een prima alternatief!

beste koffiebar monks

Reuze keuze uit zitplaatsen
Hoe wil je zitten vandaag? Neem je plaats aan de lange tafel waar je makkelijk je krant openslaat? Houd s.v.p. wel rekening met de buurman. Heb je wat minder tijd, kies dan een plekje op een kruk. Wil je meer privacy? Zoek een tafeltje waar je op je gemak kunt bijpraten. Tot slot, als ze niet al bezet zijn: als je eenmaal in één van de twee knusse bankjes bent neergedaald, kom je voorlopig niet meer weg.

Inrichting en eigenaar
Ben je gevoelig voor stijl en sfeer? Dan is dat een extra reden om Monks Coffee Roasters met een koffiebezoek te vereren. Het goede nieuws is dat je al om zeven uur welkom bent. De koffie staat dan nog niet voor je klaar, die wordt uiteraard op dat moment voor jou gemaakt. De houten bar heeft een goeie look en de wijze waarop de Ierse eigenaar de naam heeft laten vastleggen is op z’n minst erg bijzonder (let maar eens op). Hij leerde het vak overigens in Australië, wat vast ook heeft bijgedragen aan de ongedwongen en welkome sfeer die hier heerst.

Koffie, ontbijt en lekkers
Ook in Monks Coffee Roasters viert koffie de boventoon maar je kan hier ook goed terecht voor een vroeg ontbijt, een late lunch en alles daar tussenin. Ook is er genoeg keuze uit Italiaans gebak en verschillende cakes.

5. Public Space

Noord: Bercylaan 301 Google maps link

Een grijze koffiebar, zo zou je Public Space bij je eerste aanblik kunnen noemen. Maar o, wat kom je positief bedrogen uit als je ietsje verder kijkt. Public Space is hét voorbeeld van hoe hip grijs als basis kan zijn. Daarover later meer.

beste koffiebar public space

Vertraging
Het zat de drie eigenaren van Public Space niet helemaal mee in het begin. Omdat nog niet alle vergunningen waren afgegeven, mochten ze geen koffie serveren in hun koffiebar. Dat weerhield ze er echter niet van om kwaliteitskoffie als meeneemvariant te verkopen. Vanaf de tweede maand konden ze volle bak aan de slag en was Amsterdam-Noord een trendy, gestijlde koffie- en eetzaak rijker.

Inrichting en sfeer
Dan terug naar de inrichting. Drie mannen die een koffiezaak beginnen. Sommigen vragen zich af of dat wel goed kan gaan. Je kan toch beter een vrouw een zaak laten inrichten? Deze drie eigenaren bewijzen echter het tegendeel. Door deze hele koffiespot kom je grijs tegen maar op een slimme manier. Zo hebben ze Public Space ingericht met Scandinavische spullen, en ook nog eens vintage. Ook de vele planten, waarvan je sommigen ook boom zou kunnen noemen, trekken de aandacht. Tot slot, en dit ga je niet geloven: ze hebben een leuke kinderhoek in de zaak! Dus neem man en kinders zeker mee als je Public Space van je bucketlist wil afvinken.

Koffie, thee en de buurt
Behalve heerlijke koffie, in verschillende uitvoeringen, biedt Public Space ook een fijn assortiment thee. Mocht je een hapje willen eten: het is onnodig daarvoor ergens anders heen te gaan. Ze serveren hier eerlijke gerechten en investeren vanuit hun opbrengsten in de ontwikkeling van de buurt. Zulke jongens gun je het toch?

6. Caffènation

Zuid: Warmondstraat 120 Google maps link

Caffènation was al langer een koffiebegrip in Antwerpen. Sinds een paar jaar kwamen we gelukkig ook een vestiging van deze koffiebar in Amsterdam tegen, yes! De Schinkelbuurt is de plek waar je ‘m kunt uitproberen, hoewel ’t daar waarschijnlijk niet bij zal blijven.

beste koffiebar Cafénation

Huisgebrande bonen
Bij Caffènation (let op het streepje op de e) branden ze hun eigen bonen. Hoe vers wil je je koffie hebben? Ze bieden een aantal standaard brandingen maar ook specials aan. Laat je eens verrassen!

Meer dan koffie
Ook als je geen typische koffieliefhebber bent of al genoeg koffievocht binnen hebt gekregen, loont een bezoekje aan Caffènation absoluut. Zo serveert men hier zelfgemaakte ice tea en soda. Mocht het nog nodig zijn om jou te overtuigen: men maakt hier ook zelf chocola. Ben je al onderweg?

Groter dan je denkt
Als je bij Caffènation voor de deur staat of er per ongeluk bijna voorbij loopt, zou je je kunnen vergissen. Deze koffiespot heeft namelijk twee verdiepingen. We kennen jou niet, maar qua sfeer en inrichting hoef je je hier niet minder thuis te voelen dan in je eigen woonkamer. Banken, tafels en stoelen gaan vergezeld van kunst, gemaakt door Antwerpse kunstenaars. Je houdt ervan of je houdt er niet van, maar zeer waarschijnlijk hoor jij bij de eerste groep.

Barista Bert uit België
Barista Bert, die voorheen in Antwerpen werkte, tovert de ene na de andere smakelijke koffie tevoorschijn. Zet Caffènation maar op je to-visit lijstje, beter nog: ga er binnenkort gewoon heen!

7. White Label Coffee

West: Jan Evertsenstraat 136 Google maps link

Ook Amsterdam-West is inmiddels voorzien van een goeie koffiebar. In de Jan Evertsenstraat (ook wel de Jan Eef genoemd) zit namelijk White Label Coffee. Eigenaren Elmer en Francesco deden inspiratie op in Brooklyn, waar deze Amsterdamse buurt hen ook wel aan doet denken. Wij zeggen: je kan met slechtere wijken worden vergeleken!

beste koffiebar white label coffee

Alles is mogelijk
De naam White Label kan je vergelijken met een witte bladzijde, een onbeschreven pagina. Je begint aan een nieuwe dag waarop nog alles mogelijk is. Een smakelijke koffie is bijvoorbeeld voor mensen een goed begin van de dag, om echt wakker te worden, om inspiratie te krijgen, om een droom waar te gaan maken misschien?

In het licht of in de hoek
Bij White Label Coffee kies je de zitplek waar je vandaag zin in hebt. Heb je behoefte aan licht, bijvoorbeeld om te lezen of omdat je gezien mag worden? Of trek je je vanochtend liever even terug, voor een momentje met jezelf? Voorin zit je in de kijker en profiteer je van het daglicht. Achterin zit je wat meer privé. De verschillende niveaus in deze koffiespot zorgen voor een bijzondere sfeer. Geen huiskamer, wel de eerste deur daarnaast. Wij kunnen ook niet anders dan constateren dat de inrichting een hele fijne ambiance uitademt. White Label Coffee is met zorg en liefde ingericht. Lees je krantje, drink je favoriete koffie, chill met vrienden en geniet van al het vers gemaakte lekkers wat je voorbij ziet komen.

Koffie bereiden én branden
White Label Coffee is niet alleen een koffiebar maar ook een branderij. Dat de kwaliteit van hun bonen goed is, wordt bevestigd door de verschillende koffiezaken waar zij aan leveren. Als dat geen goed teken is?

8. Rum Baba

Oost: Pretoriusstraat 33 Google maps link

Leuk en leuker, dat geldt voor Amsterdam-Oost. Leuke winkels en ook een leuke koffiebar: Rum Baba. Dit is typisch zo’n koffiespot die na je eerste bezoek meteen je favoriet kan worden.

beste koffiebar rum baba

Twee panden
De eigenaren van koffiezaak Rum Baba hebben het goed aangepakt. Ze hebben maar meteen twee zaken geopend. In de branderij en bakkerij prepareren ze jouw koffie en al het lekkers voor erbij. In het café krijg je je bestelling geserveerd. De eigenaren en partners maakten geen koude start hier, dat kan je zien. Beide hadden ervaring, de één concreet in de horeca met passie voor thee, de ander met bakken, heel veel bakken.

Geen buurtcafé
Je zou Rum Baba bijna een buurtcafé noemen. Waarom? Omdat mensen uit de buurt elkaar hier treffen, om bij te praten en uit te wisselen. Uiteraard is iedereen hier welkom om zich bij dit gemixte gezelschap te voegen. Iedereen gun je toch deze kwaliteitskoffie?

Interieur
Ook qua uitstraling is Rum Baba niet bepaald een doorsnee koffiezaak. Waar tref je bijvoorbeeld een turquoise vloer en knalgele potten (meer knal kan bijna niet) op schappen aan? Verder doet echt hout ’t natuurlijk ook altijd goed.

Lekkernijen
Natuurlijk stap je een koffiebar binnen voor lekkere koffie. Maar wat worden je zintuigen bij Rum Baba geprikkeld door al dat lekkers dat ligt uitgestald. Je moet wel heel sterk zijn (en vooral geen trek hebben) wil je ’t alleen bij je koffie houden. O ja, vanwege de genoemde passie voor thee is dat ook een uitstekend alternatief bij Rum Baba.

9. Bocca

Centrum: Kerkstraat 96HS Google maps link

Je hebt koffie en koffie. Bij Bocca schenken ze koffie. Waarom we dat zeggen? In 2016 kreeg deze koffiespot aan de Kerkstraat de titel ‘beste nieuwe koffiebar van Nederland’.

beste koffiebar bocca

Cosy en trendy
De eigenaren van koffiebar Bocca hebben hun zaak met veel hout ingericht. Ze hebben ook een bewuste keuze gemaakt: ze willen ruimte voor hun gasten. Dat betekent enerzijds dat het aantal zitplekken wat aan de krappe kant is. Maar het grote voordeel is dat je niet op elkaar zit geplakt. Je kunt dus met elkaar praten zonder dat jullie gesprek drie tafels verder kan worden gevolgd. Achterin de zaak staat een erg mooie bank, voorzien van gezellige kussentjes. Hier strijk je nog eens op je gemak neer. Op weg daarheen waren je vast de planten en het mooie vloerkleed al opgevallen.

Koffie!
Allemaal leuk en aardig, maar je kwam natuurlijk voor de koffie. Een geruststellend weetje: Bocca is al langer het koffiemerk in een aantal hotels en andere koffiebars. Gelukkig heeft Bocca sinds jaren ook deze eigen koffiespot. Wij zeggen: een verstandige en welkome keuze. Mocht je een plekje aan de bar kunnen veroveren, dan zie je de barista’s van dichtbij aan het werk. Zij vinden het leuk om hun passie met jou te delen en wonnen niet voor niets al een paar keer een kampioenschap Latte Art!

Bonen from all over the world
Ben je internationaal georiënteerd? Ook dan zit je goed bij Bocca. Hun bonen komen namelijk uit zowel Brazilië, Colombia, Ethiopië, Indonesië en Kenia. Aan jou de keuze: wat wordt jouw nieuwe favoriet?

10. De Espressofabriek

West: Pazzanistraat 39 Google maps link

De Westergasfabriek, wie kent hem niet? Vanaf 1992 is dit een broeiplaats voor nieuw talent, in de vorm van creatievelingen en gave events. Maar wat moet zo’n historische locatie zonder lekkere koffie? De Espressofabriek kreeg er een mooi pand en liet van zich horen, zien en smaken.

beste koffiebar espressofabriek

Een stukje geschiedenis
De Westergasfabriek was oorspronkelijk eigendom van de Imperial Continental Gas Association. Een hele mond vol inderdaad, maar ze waren dan ook verantwoordelijk voor de gasvoorziening van heel Amsterdam. Dat veranderde steeds meer naarmate Hoogovens hoofdleverancier werd. Nu, vele jaren later, heeft deze unieke locatie een mooi tweede leven gekregen. Je vindt hier restaurants, er worden diverse festivals en evenementen georganiseerd én koffiebar De Espressofabriek is er dus gevestigd.

Vol leven en vol koffie
Bij De Espressofabriek geniet je net zo makkelijk alleen als in gezelschap van hun heerlijke koffies. Het is een fijne plek om gewoon eens om je heen te kijken. Je ziet de bedrijvigheid, je snuift de inspiratie op en je ruikt en proeft jouw bakkie koffie. Goed om te weten: de bonen worden hier vers voor jou geroosterd. Komt er een koffie voorbij die kwalitatief nog boven de vorige uitsteekt? Vraag ernaar en neem de bonen mee voor thuis. Ondertussen geniet je van de achtergrondmuziek en werk, lees of ontspan je.

Koffie en iets erbij
Naar De Espressofabriek ga je voor prima koffie, maar ook qua broodjes, taarten et cetera is dit the place to be. De industriële uitstraling heeft echt iets, net als de fijne plekken die rondom de bar zijn gecreëerd. Ook goed om te weten: ook op IJburg heeft De Espressofabriek een vestiging!

Koffiebars in Amsterdam-Oost

Amsterdam-Oost heeft de meeste koffiebars. Héél leuk voor een koffiewandeling door de buurt.

Boterham: Een inspirerende koffiebar met goede koffie en lekker eten.
Rum Baba – Pretoriusstraat: Met een eigen koffiebonen branderij en bakkerij voor de lekkerste patisserie.
Roost koffie: Een plek om van te houden met de beste filterkoffie.
Coffee Bru: Voor de echte koffieliefhebber.
Hartje Oost: Een boetiek om koffie te drinken en kleding te kopen.
East57: Verrassend lekkere koffie in de koffiebar van hotel Casa.
Beter & leuk: Huiselijke koffiebar en lunchroom.
Stek: Van ontbijt tot en met de borrel.
The Coffee Virus – Science Park: De beste koffie en start ups.
Espressofabriek – Ijburg: De beste koffiebar in Ijburg.
Coffee And Friends: Klein oergezellig koffietentje.
Bistro Zebra: Westers en Midden Oosters eten met een Aziatisch sausje, én heerlijke koffie!
Lunchroom Eerlijk: On demand coaching bij je lekkere koffie en lunch.
Benji’s: Staat voor klantvriendelijk, natuur, urban en koffie.
De Ruyschkamer: Ontmoetingsplek vol beleving voor bier, wijn en goede koffie.
Brazuca – Julianaplein: De beste koffie van Braziliaanse bonen in samba sferen.
Anne & Max – Zeeburg: Heerlijk koffie drinken bij het water.

Koffie zetten bij Rum Baba

Koffie zetten met een V60 is bij Rum Baba een beleving

Koffiebars in Amsterdam-West

Ben je ook zo’n koffieliefhebber? Dan wordt je helemaal blij van deze koffiespots in Amsterdam West.

Monks Coffee Roasters: De meeste verfijnde filterkoffie in Amsterdam-West.
Trakteren: De beste speciality coffee met humor en beleving.
Lot Sixty One – Kinkerstraat: Voor je dagelijkse dosis koffie.
Espressofabriek – Westerpark: Héél lekkere koffie in het Westerpark.
White Label Coffee – Jan Evertsenstraat: Koffiebranderij en café in één is lekkere koffie.
CoffeeConcepts – Kinkerstraat: De beste broodjes in de Kinkerstraat.
Koffie ende Koeck: Alles vegan maar oh zo lekkere taarten en koffie.
Back to Black – Van hallstraat: Huiselijke sfeer, lekkere zwarte koffie en gebak.
Koffie Academie – Overtoom: Koffie van eigen gebrande bonen.
Coffee and juices – Hugo de Grooteplein: Hier is het goed werken met lekkere sapjes en koffie.
Berry – Bilderdijkkade: Alsof je in de woonkeuken van je vriend zit koffie te drinken.
Coffee and juices – Baarsjesweg: Goede sfeer en koffie van de Brandmeester’s brander.
The Maker Cafe – De Hallen: Onderdeel van de The Maker Store om lekker even bij te tanken.
Harar Coffee: Een koffiewinkel met mini koffiebar met de beste Ethiopische koffie.
Anne & Max – Oud West: Koffie drinken in huiskamersfeer.
Flowers & Powers – Oud West: De gekste combinatie koffiebar van Amsterdam met bloemen en chocolade.
Schuurmans Oomkens Grassotti – Oud West: De gekste naam maar een super relaxte sfeer. Als je hier bent geweest dan is het een koffiebar om veel vaker terug te komen. Ze zitten op het einde van de Overtoom.

Koffiebars in De Pijp

De Pijp heeft veel koffiebar hotspots. Op deze plaatsen drink je de beste koffie.

Scandinavian EmbassyKoffie zetten is hier een beleving en bijzonder goed.
Bakers and Roasters – Eerste Jacob van Campenstraat: Koffie en sfeer van internationaal allooi.
De Wasserette: Lekkere koffie en het eten smaakt heerlijk.
CT Coffee and Coconuts: Alle koffiesoorten in één grote hippe koffietent.
The Meets: Heerlijke koffie en kleurrijke, gezonde gerechten.
Ninour: Healthy hotspot en 100 % vegan.
Pasticceria: Van ’s morgens tot ’s avonds de lekkerste ijsjes en super koffie.
Luza’s Caffeine Club: Voor de lekkerste koffie en vegan, of gluten- of lactosevrij eten.
Boutique del Caffè Torrefazione: Typische Italiaanse koffietentje in Amsterdam De Pijp.
Locals Coffee: In een stijlvol interieur, koffie drinken en lekker eten.
Badeta: Verfijnde koffie uit eigen branderij.

Koffiebars in Amsterdam-Centrum

Goede koffiebars zijn zeldzaam in Amsterdam Centrum? Je drinkt hier de beste koffie tussen de talrijke toeristen. Maar er zijn ook koffietentjes waar je ruimte hebt en rustig kan zitten.

Bocca: Duurzame en eerlijk koffie uit eigen branderij in één van de grootste, fijnste Amsterdamse koffiebars.
Bakers and Roasters – Kadijksplein: Altijd druk door lekker eten en goede koffie.
CoffeeConcepts Sandwichbar: Je kan hier niet zitten. Wel de lekkerste broodjes en koffie afhalen.
Back to Black – Weteringstraat: Knusse sfeer met uitgebreid menu koffies en taarten.
Koffie Cultuur Centrum: Gezellige koffiewinkel met enkele leuke zitplaatsen.
Café del Mar: Fairtrade koffie met passie en kennis gezet.
Miss Louisa: Focus op to-go koffie en verrukkelijke beignets.
De koffieschenkerij: Lekkere koffie drinken op de meest rustige plek van de Amsterdamse Wallen.
Zuivere Koffie: Even onthaasten met lekkere koffie in een heerlijke stadstuin.
Vascobelo V-Bar: Koffiebar gevestigd in de Scheltema boekhandel op het Rokin.
2 Coffee & Such: Voor een shopping break op de Haarlemmerdijk.
Six and Sons: In deze winkel kom je vintage shoppen en je krijgt lekkere koffie geserveerd.
De Laatste Kruimel: Hier blijf je verrast worden en is er volle aandacht voor jou en koffie!
Gartine: De populaire verborgen parel in Amsterdam centrum tussen het Rokin en de Kalverstraat.
Cut Throat Barber & Coffee: Als man laat je hier een nieuw kapsel aanmeten, drink je een goeie koffie en krijg je ook nog eens prima te eten.
Betty Blue: Koffiebar waar je uniek veel ruimte hebt voor het centrum van Amsterdam.
Marie Stella Maris: Knusse koffiebar in het souterrain van de winkel met een Parijse touch.
Typica Specialty Coffee: Verscholen koffietentje in een kelder op het Rokin.
Concerto koffie: Hou je van muziek en koffie dan ben je hier thuis.
Ivy & Bros: Op de Oudezijds Voorburgwal even laten verwennen met allemaal lekkers voor ontbijt en lunch.
Frederix: Bij Frederix krijg je lekkere koffie van zelf gebrande bonen. Een plek om lang te vertoeven.

Koffiebars in de Jordaan

De koffiebars in de Jordaan zijn het kleinste van allemaal in Amsterdam. Ze zijn misschien klein in omvang maar hier drink je wel lekkere koffie.

Koffiespot: De vriendelijkste barista’s, lekkerste koffie en food.
Idéfix: Koffiebar en werkplekken om ideeën op te doen en uit te werken.
Toki: In een minimalistische inrichting zet de barista maximaal lekkere koffie.
Cloud Art: Kunst kijken onder het genot van lekkere koffie gaat hier hand in hand.
Vinnies: Omschrijf je best als de meest complete koffiebar in de Haarlemmerstraat.
Screaming Beans: De beste koffie in één van de 9 straatjes.
Pelican Rouge Coffee: Met een zitje aan het raam zit je koffie te drinken met zicht op de Noorderkerk.

Koffiebars in Amsterdam-Noord

Amsterdam Noord is in opkomst. Deze evolutie brengt ook goede koffiebars met zich mee. Hier drink je moet je zijn om lekkere koffie te drinken.

The Coffee Virus: Koffie is hier passie.
Café De Pont: Van ‘s morgen tot ‘s nachts is het hier lekkere koffie drinken.
Al Ponte: Koffie drinken met zicht op het Ij!(alleen buiten).
Coffeebar Mok: Gevarieerd menu met Turkse invloeden en een ideale kinderhoek.
Public space: Koffie- en foodbar in Scandinavische ruimtelijk vintage sfeer.
Café Keppler: Geweldig dorpscafé met bijzonder koffie uit eigen branderij.

Koffiebars in Amsterdam-Zuid

In Amsterdam Zuid drink je bij deze tentjes de beste koffie. Speciality coffee staat hier overal op het menu.

Caffènation – Warmondstraat: De beste Antwerpse koffie in Amsterdam.
CoffeeConcepts: Het mooiste koffietentje van Amsterdam-Zuid.
CoffeeConcepts Suitsupply: De stad ontvluchten voor een koffie en een broodje.
Brazuca – Rijnstraat: Lekkere Braziliaanse filterkoffie en espresso drinken.
30ml Coffee Roasters – Europaplein: Charmant, krachtig en toegankelijk koffietentje.
Blushing: Gorden zijn eerste koffiebar in Amsterdam.
Vascobelo V-bar: Altijd wel een fijn plekje waar je op je gemak bent door de verschillende ruimtes.
Vascobelo V-bar Stadionplein: Café & brasserie met de beste Belgische koffie op het Stadionplein.
Vinnies: Zuid profiteert nu ook van deze aanwinst voor koffiedrinkend en culinair Amsterdam. 
Anne & Max – Zuid
: De koffiebar van Anne & Max in Amsterdam Zuid heeft een warme sfeer door de mooie houten vloeren.
Small Talk – Zuid: Small Talk aan het museumplein is de perfectie plek voor goed eten en prima koffie.

Koffiebars in Amsterdam-Zuidoost

Johnny River: Goede koffiebar in boetiekkantoor.

Koffiebars in Bos en Lommer

In Bos en Lommer zijn er op korte tijd de meeste koffiebars bijgekomen. Misschien is met Fuku wel de plek waar je de beste koffie in Amsterdam kan drinken. Deze is namelijk opgestart door de vicewereldkampioen barista.

Fuku: Koffie zetten gebeurd hier alleen met de beste bonen door een barista vicewereldkampioen.
Samen: De gezelligste koffiebar van Bolo met het lekkerste eten.
Selma’s Nordic bakery: De beste Zweedse balletjes van Amsterdam en heerlijk gebak.
Day Made: Leuke combinatie van een koffietentje en een galerie.
Local Hero: De kernwoorden zijn bijzonder mooi, ruimtelijk en gastvrij.
Koffie Academie – Radarweg: Best koffie in Sloterdijk van eigen gebrande bonen.

Koffiebars in de Bijlmer

Amsterdam Bijlmer heeft nog niet zoveel goede koffiebars. Maar me merken dat er verandering aan het komen is in deze buurt. Dat is een goed teken, daarom zijn ze vanaf nu ook terug te vinden op deze lijst.

Kleiburg Pop up: Het is een proeflokaal van goede koffie, eten en bier! Hier zie je een uitermate mix van zeer verschillende mensen. Leuk!

 

Altijd al koffiebars willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want met Mister Barish lees en leer je alles over koffie!

Ontbreekt er een koffiebar? Laat het ons dan weten.

De volgende koffiebars in Amsterdam-Oost waren leuk maar zijn spijtig genoeg permanent gesloten:
Clubkoffie: De beste Clubsandwich en de mooiste koffies.
Bedford Stuyvesant: New-York style.

Hetzelfde is van toepassing voor de volgende koffiebar in Amsterdam-West:
30ml Coffee Roasters – Overtoom

Ook deze koffiebars in Amsterdam-Centrum zijn ondertussen permanent gesloten.
Koko – Oudezijds Achterburgwal
Sweet Cup: Koffietentje waar ze zelf bonen roosteren. Dat kan je zien en ruiken.

Laat ons hopen dat ze iets anders leuks gaan openen.

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Koffietje
Door

Koffietje

op 12 Dec 2019

Heel mooi overzicht! In Amsterdam barst het van de leuke koffiebarretjes!

Tim Van Tittelboom
Door

Tim Van Tittelboom

op 12 Dec 2019

Dank je wel voor het compliment! Het is een genoegen om in Amsterdam koffie te drinken!

Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .