Brazuca Coffee: de beste koffie van de beste Braziliaanse bonen
07 september 2018 
in Koffie
1 min. leestijd

Brazuca Coffee: de beste koffie van de beste Braziliaanse bonen

Brazuca heeft in Amsterdam-Oost een tweede koffiebar. De bonen worden in hun eigen koffiebranderij gebrand. Voor lekkere koffie in Braziliaanse sferen ben je hier aan het juiste adres.

Inhoudsopgave

Indruk en ambiance
De koffie en lekkers voor erbij
De buurt
Wifi en werken
Adres, openingstijden en contact
Andere vestiging(en)

Indruk en ambiance

Het interieur van Brazuca bestaat zowel binnen als buiten voornamelijk uit hout, in de Braziliaanse kleuren. Verder is het interieur niet heel bijzonder en voelt het een beetje koud aan. Maar de koffie die is heerlijk en hiervoor moet je komen.

De koffie en lekkers erbij

De koffie die ze hier schenken is lekker en de smaken zijn divers. De verschillende koffiebonen op de molen zijn geschikt voor allerlei zetmethodes. Het is de koffiebar om eens een ouderwetse filterkoffie te drinken in een hip jasje. Laat bijvoorbeeld eens een Chemex koffie zetten. Maar natuurlijk zetten ze hier ook de beste espresso als basis voor onder andere een lekkere cappuccino.

Natuurlijk worden de koffiebonen geïmporteerd uit Brazilië. Brazuca brandt ze zelf in Amsterdam. Koffie uit Brazilië heeft doorgaans veel body en is wat zoeter en nootachtiger. Het is mogelijk om de koffie te kopen in de koffiebar.

Voor de theeliefhebber hebben ze een aantal theesoorten op de kaart. De heerlijk sapjes die ze maken hebben allemaal een Braziliaanse twist.

Vanaf ‘s morgens kan je hier terecht voor een lekker ontbijt. De açai bowls zijn een aanrader als je van gezond houdt. De hele dag kan je lekkere snacks krijgen. Croissants, sandwiches, appeltaart, carrot cake en brownies. De brownie heeft zelfs een gezonde variant gekregen op basis van spelt.

De buurt

Brazuca is in Oost gelegen vlakbij het Philips kantoor. Op wandelafstand van het Amstel station.

Wifi en werken

Een aantal tafeltjes hebben een stopcontact, erg handig als je er een paar uur wil werken.

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Brazuca Coffee
Julianaplein 4
1097 DN Amsterdam-Oost

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag: 07.00 tot 17.00
Zaterdag en zondag: 08.00 tot 18.00

Contact:
Telefoon: +31 (0) 6 206 76 922
Website: brazucacoffee.nl

Andere vestiging(en)

Brazuca – Rijnstraat

Altijd al koffiebars willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want met Mister Barish lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .