30ml Coffee Roasters: zeer goed koffieconcept
24 september 2018 
2 min. leestijd

30ml Coffee Roasters: zeer goed koffieconcept

Let op: deze koffiebar is permanent gesloten.
30ml Coffee Roasters Overtoom in Amsterdam-West is meer dan een koffiebar. Dit is een koffieconcept waarover goed is nagedacht. Deze keten, zo mogen we het inmiddels wel noemen, doet ’t al langer uitstekend in Utrecht. Je kan hier de hele dag binnenlopen, voor een goede kop koffie of een gezellige borrel.

Inhoudsopgave

Indruk en ambiance
De koffie en lekkers voor erbij
De buurt
Wifi en werken
Adres, openingstijden en contact

Indruk en ambiance

Als je het idee hebt 30ml Coffee Roasters al ergens van te kennen: dat zou zo maar kunnen! Hou je vast: in Utrecht werden ze al een paar keer uitgeroepen tot beste koffiezaak. In 2016 kregen ze een plek in de top-10 van de jaarlijkse AD koffietest. In 2017 verdienden ze een nominatie voor ‘Best Coffee Concept’ tijdens de verkiezing van de Entree Awards. We noemden Utrecht al: ze bieden daar workshops aan, voor Barista’s en Latte Art, hoe tof is dat! Na al dat succes werd het dan ook hoog tijd om Amsterdam te veroveren.

Met 30ml verwijzen de oprichters naar de standaardmaat van een Espresso. Bij Coffee Roasters stap je niet alleen naar binnen voor een kop koffie, hun concept is een totaalbeleving. Ze branden hun ingekochte groene koffiebonen zelf in een eigen branderij, in Utrecht. Raak je inderdaad overtuigd van de uitstekende kwaliteit van hun bonen? Daar hebben ze rekening mee gehouden: hun gebrande bonen zijn ook te koop in zakjes, voor thuisgebruik. De sfeer in deze koffiezaak, de tweede van hen in Amsterdam, is net als hun inrichting gezellig en uitnodigend. Dit komt mede door de vriendelijkheid van het personeel.

De koffie en lekkers erbij

30ml Coffee Roasters Overtoom staat dus garant voor een goeie kwaliteit Espresso. Ook filterkoffie staat hier overigens op de kaart, zowel per kop als per kan. Gezellig om te bestellen als je met z’n tweeën bent. De Cappuccino van 30ml is ook aan te raden, ook hier proef je hun goede neus voor de juiste bonen. Geef je de voorkeur aan iced coffee, bijvoorbeeld met warm weer, of juist een hete kop thee of chocolademelk? Ook die keuze is er volop, net als een wijntje of bier later in de middag of ’s avonds. Eventueel kan je hier ook lekker finger food bij bestellen.

Bij Coffee Roasters Overtoom hoef je ook al geen honger te lijden. Voor de lichte trek heb je wellicht voldoende aan yoghurt met fruit en granola, of een croissant. Als je wat meer ruimte hebt, maak dan keuze uit hun breakfast burritos (alleen de naam is al lekker), broodjes, tosti’s, sandwiches of eiergerechten. O ja, we zouden bijna de salades vergeten!

De buurt

30ml coffee roasters is gevestigd op de Overtoom in Amsterdam-West. Op loopafstand van het Vondelpark.

Wifi en werken

Een goede plek om rustig te werken. Er is namelijk voldoende ruimte.

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
30ml coffee roasters
Overtoom – Amsterdam-West

Openingstijden:
Maandag t/m zondag: Permanent gesloten

Contact:
Telefoon:
Website: 30mlcoffeeroasters.com

Altijd al koffiebars willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want met Mister Barish lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .