Monks Coffee Roasters: de meeste verfijnde filterkoffie in Amsterdam-West
14 september 2018 
in Koffie
2 min. leestijd

Monks Coffee Roasters: de meeste verfijnde filterkoffie in Amsterdam-West

Monks Coffee Roasters is een warm ingerichte, huiselijk ogende koffiebar in Amsterdam (Oud-)West. De eigenaar heeft de voormalige ijskraam grondig verbouwd en omgetoverd tot een prachtige koffiespot. Je kan hier relaxen, bijpraten, werken, lezen en uiteraard genieten van echt goeie koffie.

Inhoudsopgave

Indruk en ambiance
De koffie en lekkers voor erbij
De buurt
Wifi en werken
Adres, openingstijden en contact
Andere koffiebars in de buurt

Indruk en ambiance

Bij Monks Coffee Roasters maak je eerst de keuze waar en hoe je wil zitten. Neem je plaats aan één van de tafeltjes? Of kies je voor een wat snellere koffie op een kruk? Of heb je tijd genoeg en ga je zitten aan de grote tafel, waar je je bijna thuis waant en de krant wijd openslaat? Tip: let even op de andere gasten, wellicht zijn ze in voor een leuk gesprek? Eventueel kan je ook kijken of er een plekje vrij is op één van de twee schattige bankjes voor de ingang.

De zaak is stijlvol ingericht en heeft een houten bar. De wand, waarop met behulp van leidingen het woord ‘Monks’ staat geschreven is tevens een soort verlichtingspaneel, met een mooie eenheid in lampen. Een bijzonder aspect van Roasters is dat de zaak ‘s morgens al om 7 uur opent, goed nieuws voor de hele vroege koffiedrinkers dus. De eigenaar is een Ier, die de afgelopen jaren in Australië verbleef om het vak te leren. De sfeer in de zaak kunnen we het best omschrijven als ongedwongen, de bediening is uiterst vriendelijk.

De koffie en lekkers erbij

Naast een latte macchiato of espresso serveren ze hier ook heerlijke filterkoffie. De plek in Amsterdam-West om eens een hippe Chemex en Aeropress te bestellen. Dit is een filterkoffie waarbij de fijnste zoete smaken naar boven komen. Het motto van de eigenaar is: de beste koffie begint met de beste bonen, kwaliteitskoffie dus! Dat geldt dan ook voor de cappuccino die je zojuist hebt besteld. Voor de beste koffiebonen werken ze samen met verschillende lokale koffiebranderijen. Zo werken ze samen met White label coffee en Lot Sixty One. Het mooie is dat de barista zich kan inleven in je smaakvoorkeur. Zo drink je de koffie die het best bij je past.

Natuurlijk is er ook een uitgebreid thee assortiment. Thee bestel je er per pot, voor één of twee personen.

Nadat je een zitplaats hebt gevonden in deze grote ruimte en hebt besloten wat je wil drinken, mag jouw maag ook nog aangeven waar hij of zij zin in heeft. Ga je voor een vroeg ontbijt? Of neem een spectaculaire rode bietensalade voor lunch? Of ben je al toe aan een lekker stuk carrot- of cheesecake? Kijk ook eens naar die heerlijke Italiaanse gebakjes en hun taart. Niemand houdt je uiteraard tegen als je alsnog kiest voor die late lunch.

De buurt

Monks Coffee Roasters is te vinden in de Bilderdijkstraat bij de kruising met De Clercqstraat. Een buurt met leuke andere hotspots waar Monks de beste koffiebar is. Het is op loopafstand van de Jordaan.

Wifi en werken

Bij Monks mag je alleen werken aan de grote tafel. Zo kijken de andere gasten niet alleen op laptop schermen. Wifi is goed en de koffie is subliem. Werken is hier ideaal.

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Monks Coffee Roasters
Bilderdijkstraat 46
1052 NB Amsterdam-West

Openingstijden:
Maandag: Gesloten
Dinsdag t/m zondag: 08.00 tot 17.00

Contact:
Telefoon: +31 (0) 6 231 31661
Website: monkscoffee.nl

Andere koffiebars in de buurt

Lot Sixty One – Kinkerstraat
White Label Coffee – Jan Evertsenstraat
Back to Black – Van hallstraat
CoffeeConcepts – Kinkerstraat

 

Altijd al koffiebars willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want met Mister Barish lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .