Harar Coffee: koffiewinkel met mini koffiebar
24 september 2018 
in Koffie
2 min. leestijd

Harar Coffee: koffiewinkel met mini koffiebar

Harar Coffee is meer een koffiewinkel dan een koffiebar. Je drinkt niet uitgebreid je koffie zoals in een normale koffiebar maar je kan hier je kopje koffie drinken en je koopt koffie voor thuis. Er zijn maar een paar zitplaatsen.

Hier laat je je goed adviseren over de koffie die bij jou past. Vers van de koffiebranderij neem jij je aankoop mee naar huis. Ook voor accessoires kan je hier prima slagen.

Inhoudsopgave

Indruk en ambiance
De koffie en lekkers voor erbij
De buurt
Wifi en werken
Adres, openingstijden en contact
Andere koffiebars in de buurt

Indruk en ambiance

Bij Harar Coffee loop je binnen om op je gemak heerlijke koffiebonen uit te zoeken. De roots van de eigenaresse lagen in Ethiopië, en in haar jeugd was ze veel te vinden op de koffieplantage van haar familie aldaar. Ze heeft dus een streepje voor op al die andere eigenaren van koffiezaken die weliswaar veel verstand hebben van koffie maar er niet mee zijn opgegroeid. Regelmatig gaat ze in Ethiopië op zoek naar de beste kwaliteit bonen. Deze importeert ze dus zelf en om ze vervolgens wekelijks in kleine porties te laten branden, in Amsterdam!

Hier, aan de Tweede Hugo de Grootstraat, bepaal jij wat jouw favoriete bonen zijn en kies je daarvoor uit het ruime aanbod. Bij het hele assortiment kan de eigenaresse jou uitgebreide info verstrekken. Daarbij word je gastvrij ontvangen en vriendelijk te woord gestaan. Je krijgt hier geen bonenmix aangeboden, maar single origin, dus pure kwaliteit koffie.

Als je dat wil kunnen de bonen in de winkel worden gemalen en krijg je ze mee in een luchtdichte verpakking. De koffie blijft hierin een paar maanden goed (voor wie het niet weet: losse bonen langer).

De koffie en lekkers erbij

Omdat het moeilijk kiezen is als je alleen op geur en tekst kan afgaan: hier kan je natuurlijk ook koffie proeven! Er is een kleine, knusse zithoek, met heerlijke cappuccino. De latte is ook zeker de moeite waard.

Hoewel je hier toch echt bij een koffiezaak bent, kan je bij Harar Coffee ook uitstekend terecht voor diverse soorten thee, en alle zijn 100% biologisch. Als je er dan toch bent, kijk dan ook eens naar hun originele aanbod aan chocolade.

Tot slot is dit eigenlijk ook een soort cadeauwinkel. Van filters tot zetsystemen, van melkkannen tot prachtig servies: je vindt het hier. Een opbergblik is uiteraard ook een leuk cadeau voor jezelf!

De buurt

Vlakbij het Hugo de Grootplein is Harar Coffee gelegen. De enige echte koffiewinkel in deze buurt van Amsterdam-West.

Wifi en werken

Dit is niet de plek om te werken.

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Harar Coffee
Tweede Hugo de Grootstraat 22
1052 LD Amsterdam-West

Openingstijden:
Maandag: 11.00 tot 18.00
Dinsdag t/m zaterdag: 08.00 tot 18.00
Zondag: 11.30 tot 17.30

Contact:
Telefoon: +31 (0) 20 686 4629
Website: hararcoffee.nl

Andere koffiebars in de buurt

Monks Coffee Roasters
Coffee And Friends – Hugo de Grooteplein
Local Hero
Day Made
Altijd al koffiebars willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want met Mister Barish lees en leer je alles over

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .