Vinnies: Amsterdam Zuid profiteert nu ook van deze aanwinst
25 oktober 2018 
in Koffie
1 min. leestijd

Vinnies: Amsterdam Zuid profiteert nu ook van deze aanwinst

Vinnies Vinnies: jawel, Amsterdam kent nu al twee vestigingen van deze geweldige koffiebar. Twee plekken waar je uitstekende koffie en heerlijk lekkers geserveerd krijgt. Twee aanwinsten voor koffiedrinkend en culinair Amsterdam! En nu maar hopen dat je ook aan de Scheldestraat een plekje vindt!

Inhoudsopgave

Indruk en ambiance
De koffie en lekkers voor erbij
De buurt
Wifi en werken
Adres, openingstijden en contact

Indruk en ambiance

Nog niet zo lang geleden was het Vinnies? Nu is het Vinnies! Deze koffiebar is immers uitgegroeid tot een koffie- en lunchbegrip in Amsterdam, en inmiddels dus ook aan de Scheldestraat. Vintage is ook de uitstraling van deze vestiging. Ben je hier eenmaal geweest, dan haal je je strippenkaart vast regelmatig tevoorschijn. De zaak is licht en voorzien van indrukwekkende cactussen. Op een zonnige dag zit je op hun terras nog beter dan binnen (hoewel je hun interieur zeker ook gezien moet hebben).

Wie is Vinnies eigenlijk? Vinnies is niet, Vinnies zijn twee heren met diverse en brede horeca-ervaring. Elders hebben ze de kneepjes van het vak geleerd, hier geven ze er hun eigen Vinnies-draai aan. De sfeer is relaxed en vriendelijk, je krijgt hier al snel een huiskamergevoel. Hun personeel is erg attent.

De koffie en lekkers erbij

Aan deze heren kan je het dus met een gerust hart overlaten om een voortreffelijke espresso op je tafel te toveren. De basis voor een even heerlijke latte of cappuccino. Ze zijn niet alleen kwalitatief goed maar zien er ook nog eens prachtig uit met de latte art. Natuurlijk kan je hier ook als theedrinker prima terecht. Daarnaast maken ze heerlijk limonades.

Als je dan toch bij Vinnies bent aanbeland, grijp dan ook de kans op te proeven wat voor lekkers ze hier allemaal bereiden. Een croissant ham kaas: eenvoudiger kan bijna niet, maar ook die is hier van uitstekende kwaliteit. Hun gepocheerde eieren op toast zijn een aanrader. Als liefhebber van eiergerechten kom je hier sowieso goed aan je trekken. Bij Vinnies aan de Scheldestraat kan je lekker én gezond ontbijten en brunchen. De mousse van makreel is voor de echte lekkerbekken. Heb je wat minder tijd of zelfs ongelofelijke haast: relax en neem een voortreffelijk stuk bananenbrood mee voor onderweg. Wedden dat het niet je laatste bezoek aan deze hippe koffiebar was? Dat geldt trouwens ook als je vegan eet want daar is hun keuken helemaal op ingericht.

De buurt

Vinnies in de Rivierenbuurt op wandelafstand van het Okura hotel en het Beatrixpark.

Wifi en werken

In een klein koffiebarretje is het altijd minder fijn werken. Het kan maar dan waarschijnlijk met minder concentratie.

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Vinnies
Scheldestraat 45BG
1078 GG Amsterdam

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag: 07.30 tot 17.00
Zaterdag: 09.00 tot 17.00
Zondag: 09.30 tot 17.00

Contact:
Telefoon: +31 (0) 20 737 3180
Website: vinnieshomepage.com

Altijd al koffiebars willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want met Mister Barish lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .