Boutique del Caffè Torrefazione: typisch Italiaanse koffiebar in Amsterdam De Pijp
05 september 2018 
in Koffie
1 min. leestijd

Boutique del Caffè Torrefazione: typisch Italiaanse koffiebar in Amsterdam De Pijp

Koffiebar Boutique del Caffè Torrefazione is niet te vinden ergens in een typisch Italiaans dorpje maar gewoon in Amsterdam! Het is een Italiaanse huiskamer in De Pijp, waar ook veel Italiaans wordt gesproken. Daarover later meer. Uiteraard is de koffie hier van zeer goede kwaliteit. Ga je hier langs? Neem dan wel de tijd om volop te genieten.

Inhoudsopgave

Indruk en ambiance
De koffie en lekkers voor erbij
De buurt
Wifi en werken
Adres, openingstijden en contact

Indruk en ambiance

Dat de uitstekende koffie bij deze zaak in Amsterdam veel Italianen aantrekt is veelzeggend. Wat vast ook een rol speelt: in 2016 werd deze koffiebar door een mystery guest genoemd als beste koffiebar van Amsterdam en voorgedragen voor de verkiezing Beste koffiebar van Nederland.

De eigenaar is dan ook een Italiaan die veel kennis over koffie heeft. Niet zo gek, want hij is al 26 jaar met koffie bezig. De sfeer in Boutique del Caffè Torrefazione is persoonlijk en huiselijk. Het publiek is een dwarsdoorsnede van de mensen die De Pijp doorkruisen.

De koffie en lekkers erbij

De eigenaar mengt en brandt zelf zijn eigen selectie van koffiebonen. De koffiebalen liggen ook achterin de zaak, zichtbaar voor klanten. De cappuccino is hier voortreffelijk en van een kwaliteit zoals je ‘m eigenlijk alleen in Italië zelf tegenkomt. Daarnaast serveert men ook een prima latte macchiato.

Voor beide is hun eigen creatie Capri als blend een bijzondere, want met toevoeging van bessen. Iedere maand maakt de eigenaar een nieuwe koffie van de maand. Is er een koffie bij die je wel heel erg lekker vindt? De bonen zijn te koop! Ook kan je hier uiteraard terecht voor een espresso, americano of flat white. Daarnaast heeft Torrefazione een mooi assortiment thee, en ook die kan je met verpakking kopen. Smoothies zijn ook in allerlei variaties verkrijgbaar.

Als ontbijt serveert men o.a. een power breakfast, zo ongeveer een complete maaltijd. Ander lekkers voor bij de koffie zijn bijvoorbeeld hun carrot cake, vegan cake (suikervrij) en appeltaart, toch nog iets typisch Nederlands op de kaart dus. Een specialiteit van Boutique del Caffè Torrefazione is een bord met burrata, gegrilde groente, salade en vers geroosterd brood. Vraag ook eens naar hun belegde focaccia, bruschetta of hun merende, heerlijke huisgemaakte tussendoortjes.

De buurt

Boutique del Caffè vind je in de Eerste Jacob van Campenstraat. Gelegen in het rustige gedeelte van De Pijp. Op 7 minuten wandelen van het Rijksmuseum.

Wifi en werken

Je kan hier prima werken onder het genot van sublieme koffie.

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Boutique del Caffè Torrefazione
Eerste Jacob van Campenstraat 38
1072 BG Amsterdam-De Pijp

Openingstijden:
Maandag t/m zaterdag: 08.00 tot 18.00
Zondag: 09.00 tot 18.00

Contact:
Telefoon: +31 (0)20 364 0500
Website: boutiquedelcaffe.com

Altijd al koffiebars willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want met Mister Barish lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .