Ninour: healthy hotspot en 100 % vegan
03 september 2018 
in Koffie
1 min. leestijd

Ninour: healthy hotspot en 100 % vegan

Koffiebar Ninour is veel meer dan een koffietentje. Behalve lekker koffie drinken en eten kan je hier ook prima terecht voor een leuke aankoop. Ze hebben bijzondere producten uit de hele wereld en de collectie wisselt regelmatig. Een leuk en origineel cadeau is hier, in de Amsterdamse-De Pijp, snel gescoord. Nou ja snel, eerst een keuze maken natuurlijk.

Inhoudsopgave

Indruk en ambiance
De koffie en lekkers voor erbij
De buurt
Wifi en werken
Adres, openingstijden en contact

Indruk en ambiance

Het interieur is gewaagd qua kleur, want veel roze, maar fantastisch mooi. Je kan zien dat de eigenaresse uit de modewereld komt. Het eten is erg lekker en gezond, en 100% vegetarisch. Dat haar partner en mede-eigenaar eerder in de horeca werkte is ook meteen duidelijk. De sfeer is heel prettig, vrolijk en ongedwongen. Een frisse en fijne plek voor een lunchafspraak of om een paar uur te werken. Je krijgt persoonlijke en vriendelijke aandacht van de eigenaren. Wat voor de inrichting van Ninour geldt, geldt zeker ook voor hen: kleurrijk en veelzijdig. Leuk ook dat je hier goed kunt slagen voor een bijzonder, geen doorsnee cadeau, en dat mag uiteraard ook voor jezelf zijn.

De koffie en lekkers erbij

Bij Ninour hebben ze gekozen voor bonen van de Antwerpse koffiebranderij Caffènation, die de basis vormen voor heerlijke koffie. Een koffiebar is uiteraard geen koffiebar zonder cappuccino, latte, espresso en americano, dus die staan hier alle op de kaart. De theedrinker hoeft zich overigens niet benadeeld te voelen, ook die komt hier vast tot een lekkere keuze.

Qua eten moet je een keuze maken uit allerlei lekkers, kunstwerkjes bovendien. De kaart is niet heel uitgebreid maar biedt sommige mensen toch nog keuzestress, vooral omdat op foto’s al is te zien hoe prachtig hun gerechten er uit zien. Origineel is de Marokkaanse yoghurt met vers fruit, noten en zaden. De invloed vanuit Marokko is overigens in meerdere gerechten te vinden, en te proeven. Couscous mag dan uiteraard niet ontbreken. Daarnaast wordt er bijvoorbeeld gevuld Libanees brood en hummus met brood (de skinnydipper) geserveerd, net als pannenkoekjes, salades en taart. Alle gerechten zijn vegetarisch én suikervrij. Ze worden zoveel mogelijk met lokale producten samengesteld. Heb je weinig tijd of wil je snel naar huis? Alles is to-go te bestellen.

De buurt

Een beetje verborgen in De Pijp op loopafstand van het Sarphatipark.

Wifi en werken

Ninour is niet echt de plek om te werken.

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Ninour
Eerste Jan Steenstraat 109
1072 CP Amsterdam-De Pijp

Openingstijden:
Zondag t/m dinsdag: Gesloten
Woensdag t/m zaterdag: 11.00 tot 18.00

Contact:
Telefoon: +31 (0)6 14595417
Website: ninour.nl

 

Altijd al koffiebars willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want met Mister Barish lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .