Clubkoffie in Amsterdam-Oost: de beste Clubsandwich en de mooiste koffies
08 mei 2018 
in Koffie
2 min. leestijd

Clubkoffie in Amsterdam-Oost: de beste Clubsandwich en de mooiste koffies

Let op: deze koffiebar is permanent gesloten.
Clubkoffie is op z’n minst een bijzondere koffiebar, gewoon al om het feit dat eigenaar Chiel bijna alles aankoopt in Amsterdam-Oost. Zelfs de koffie wordt lokaal aangekocht. Voor de buurt is het een verrijking en absoluut de moeite waard om er te genieten van een heerlijke speciality coffee en de lekkerste Clubsandwiches.

Nog niet overtuigd om er koffie te gaan drinken? Dan hebben we hier alvast nog meer argumenten om Clubkoffie minstens 1 keer te bezoeken voor ontbijt, brunch, lunch of iets anders.

Inhoudsopgave

Indruk en ambiance
De koffie en lekkers voor erbij
De buurt
Wifi en werken
Adres, openingstijden en contact

Indruk en ambiance

Er hangt een heerlijke sfeer in deze koffiebar. De verbindende energie van eigenaar en barista Chiel maakt dat je centraal staat als klant. Bij mooi weer is het heerlijk vertoeven op het super coole zelfgeknutselde terras van kratjes banken. Maar binnen, als je alleen bent, is het beste tafeltje bij de bar. Daar heb je een goed zicht op wat er gebeurt in de keuken en word je geanimeerd door de barista. Het is een leuke sfeer van zelfgeknutselde dingen zoals lampenkappen gemaakt van koffieblikken. Aan de bar hangen filterdragers. Koffie staat hier centraal maar met een discobal aan het plafond moet het hier ’s avonds ook heel leuk zijn. De bar kan ook gebruikt worden om feestjes te organiseren.

De koffie en lekkers erbij

Bij Clubkoffie staat koffie centraal maar als je in de open keuken kijkt, zie je alleen maar verse ingrediënten voor bijvoorbeeld de lekkere Clubsandwiches. Maar liefst 10 Clubsandwiches staan er op de kaart. De Ubut Club, London Club, Tokio Club, Amsterdam Club, enzovoort. Stuk voor stuk bijzonder goed doordachte combinaties. Deze worden met de grootste zorg bereid. Bovendien heb je de keuze uit 2 verschillende maten.

Alle ingrediënten, op het brood na, worden lokaal aangekocht. Het biologische brood wordt geleverd door een bakker die niet met toegevoegde suikers werkt. Daardoor zal je Clubsandwich lekker knapperig zijn zonder het aangebrande laagje.

Als je de barista aan het werk ziet, zie je de liefde en passie voor z’n vak. Dan weet je gewoon dat de koffiebonen van sublieme kwaliteit zullen zijn. Als je de koffie proeft, dan ondervind je dat de barista’s de bonen alle eer aandoen. Helemaal bijzonder is dat de koffiebonen in Amsterdam-Oost worden gebrand door Stooker Roasting Co. Dat wil zeggen dat er weinig tijd zit tussen de branding en het drinken, wat maakt dat de koffiebonen het aroma en de smaak optimaal behouden hebben.

Naast koffie en Clubsandwiches is de kaart rijk aan verse slowjuices, ontbijt en natuurlijk heeft elke koffiebar ook lekkere thee. Als vegetariër heb je voldoende keuze.

De buurt

Een echte hotspot in Amsterdam-Oost, dat is Clubkoffie. Het is gelegen aan het Krugerplein tussen het Oosterpark en Park Frankendael.

Wifi en werken

Werken kan je hier iets minder goed omdat het klein is.

Adres, openingstijden en contact

Adres:
Clubkoffie
Krugerplein 2
1091 KX Amsterdam-Oost

Openingstijden:
Permanent gesloten

Contact:
Telefoon: +31 (0) 20 77 22 537
Website: clubkoffie.com

Altijd al koffiebars willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want met Mister Barish lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .