Benji’s: staat voor klantvriendelijk, natuur, urban en koffie
02 september 2018 
in Koffie
2 min. leestijd

Benji’s: staat voor klantvriendelijk, natuur, urban en koffie

Koffiespot Benji’s is een groene koffiebar in Amsterdam-Oost. Benji’s is een echte no-nonsense plek waar je je bijna in de natuur waant en je op je gemak kan genieten van een heerlijke kop koffie, ontbijt of lunch. Door de klantvriendelijkheid vertoef je hier graag een paar uur om te relaxen of te werken.

Inhoudsopgave

Indruk en ambiance
De koffie en lekkers voor erbij
De buurt
Wifi en werken
Adres, openingstijden en contact

Indruk en ambiance

Bij Benji’s wil men een verlengstuk van de natuur zijn: nou, dat is gelukt. Je stapt een oase aan groen binnen, bestaande uit bloemen, en veel, heel veel planten. De hoogte van de ruimte biedt daar ook veel mogelijkheden voor, als ware het een enorme plantenkas. Indebt Studio, een Amsterdams kunstenaarscollectief, is mede verantwoordelijk voor de gekozen inrichting. Zo zijn de kunstwerken aan de muur door hen vervaardigd. De combinatie met beton en staal maakt deze koffiebar tot een bijzonder sfeervolle plek.

Omdat het personeel erg vriendelijk is, is Benji’s een fijne plek om bij te praten met familie, vrienden of collega’s, of je laptop mee te nemen en een paar uur te werken. Je zit op eenvoudige houten stoelen aan houten tafels: heel basic maar het past prima bij de uitstraling van deze koffiebar. Ze hebben overigens ook wat meer comfortabele fauteuils.

De koffie en lekkers erbij

Bij Benji’s schenken ze uiteraard meerdere soorten koffie. Naast bijvoorbeeld espresso, lungo, cappuccino en cortado valt de ruime keuze aan Latte’s op, met verschillende soorten melk. De prima koffie is van de Nederlandse koffiebranderij Peeze, dat duurzame koffie- en thee concepten biedt. Over thee gesproken: die zit, net als hot chocolate, ook in het assortiment. Daarnaast kan je bij Benji’s ook een biertje of een glas wijn bestellen.

Benji's koffie drinken en eten

Koffie met lekkers erbij

Ook als je trek hebt ben je bij hier aan het juiste adres. Ze hebben heerlijke yoghurtbowls, met o.a. granola, fruit en kokos. Daarnaast staan er tosti’s en eiergerechten op de kaart, net als hummus, zalm, geitenkaas en diverse salades. Het fijne is dat ze veel vegan keus hebben, net als speltbrood. En heb je zin iets eenvoudigers, iets kleiners: ook croissants, scones, taartjes en diverse wafels zijn verkrijgbaar. Zo zie je maar: bij Benji’s zijn ze ook qua eten van alle markten thuis.

De buurt

Je vindt Benji’s aan de Wibautstraat 196 in Amsterdam-Oost, over het Wibautpark. Op 10 minuten van wandelen van het Amstel station.

Wifi en werken

Er is veel ruimte en licht. Dat maakt dat je hier goed kan werken of afspreken voor lunch en koffie.

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Benji’s
Wibautstraat 196
1091 EM Amsterdam-Oost

Openingstijden:
Maandag: Gesloten
Dinsdag t/m zondag: 09.00 tot 17.00

Contact:
Telefoon: +31 (0) 20 223 8787
Website: benjis.amsterdam

Altijd al koffiebars willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want met Mister Barish lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .