Selma’s Nordic bakery: de beste Zweedse balletjes van Amsterdam
13 september 2018 
in Koffie
2 min. leestijd

Selma’s Nordic bakery: de beste Zweedse balletjes van Amsterdam

Selma’s Nordic Bakery Cafe is een op Scandinavische leest geschoeide koffiebar. Als je de fika, de Zweedse koffiepauze, nog niet kent ga je ‘m hier ervaren, en hoe. Ken je ‘m wel, dan kan je hier heerlijk op herhaling, met lekkere koffie. Op de grens van Amsterdam-West en Bos en Lommer!

Inhoudsopgave

Indruk en ambiance
De koffie en lekkers voor erbij
De buurt
Wifi en werken
Adres, openingstijden en contact
Andere koffiebars in de buurt

Indruk en ambiance

Als je Nordic Bakery Cafe binnenloopt ben je al snel vergeten dat je in Amsterdam bent. Dat komt door het gezellige Scandinavische interieur: mooie, zachte pastelkleuren, hout en gezellige tafeltjes. Daarnaast voel je je door de leuke en uiterst vriendelijke bediening al meteen welkom. Als je graag buiten zit: ze hebben een leuk terras!

Voor wie de term fika helemaal niets zegt: dit is een koffiepauze om 10.00 en om 15.00 uur. Wat is daar zo speciaal aan? De fika is een soort ritueel: je wordt geacht dan ook echt koffie (of iets anders) te komen drinken en niet aan je bureau te blijven zitten. Het is ook gebruik dat je er iets lekkers bij neemt. In veel bedrijven in Zweden is de fika zelfs verplicht. Je hebt even afleiding, bent daarna weer productiever en ervaart minder stress. Het is niet voor niets dat de Zweden bekend staan als weinig stressvol én heel productief.

De koffie en lekkers erbij

Selma’s Nordic Bakery Cafe werkte met bonen van koffiebranderij Stooker Roasting co. Selma is overigens de oma van de eigenaresse en een echte bakkoningin. Je kan hier kiezen voor een heerlijke cappuccino, maar als je ook van thee houdt is de pepermunt-drop een aanrader: de Zweden staan bekend als dropeters. Fijn is ook dat je hier standaard een glaasje water krijg, je hoeft er dus eens niet om te vragen. Lekker bij je espresso. Daarnaast kan je ook batch brew filterkoffie bestellen.

Tja, en als je dan volgens traditie iets lekkers neemt bij je latte macchiato of andere koffie: beslis dan maar eens wat je neemt. Ze hebben heerlijke kaneelbroodjes, en andere Zweedse broodjes. Sommige zijn zo populair dat ze in de loop van de dag al op zijn. Maar dan staan en liggen er nog altijd lekkere taartjes, wafels en pannenkoeken op je te wachten. Niets ten nadele van het restaurant van die bekende Zweedse meubel- en woonartikelengigant, maar bij Nordic Bakery Cafe moet je de vegetarische gehaktballetjes eens proberen. Voor de vegans onder ons: de raw vegan chocolate cake is ook een absolute aanrader.

De buurt

Selma’s Nordic bakery op de Jan van Galenstraat, op de grens van Amsterdam West en Bos en Lommer. Op 7 minuten wandelen van de Jordaan.

Wifi en werken

Selma’s Nordic bakery heeft goede wifi en je kan hier prima werken. Het is misschien een klein beetje donker voor echt de ideale werkplek te zijn.

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Selma’s Nordic bakery
Jan van Galenstraat 70h
1056 CC Amsterdam

Openingstijden:
Maandag: Gesloten
Dinsdag t/m donderdag: 08.30 tot 23.00
Vrijdag en zaterdag: 08.30 tot 00.00
Zondag: 08:30 tot 23:00

Contact:
Telefoon: +31 (0) 20 221 2785
Website: nordicbakerycafe.nl

Andere koffiebars in de buurt

White Label Coffee – Jan Evertsenstraat
Back to Black – Van hallstraat
CoffeeConcepts – Kinkerstraat
Lot Sixty One – Kinkerstraat

 

Altijd al koffiebars willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want met Mister Barish lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .