De Ruyschkamer: ontmoetingsplek vol beleving voor bier, wijn en goede koffie
03 september 2018 
in Koffie
2 min. leestijd

De Ruyschkamer: ontmoetingsplek vol beleving voor bier, wijn en goede koffie

De Ruyschkamer is veel meer dan café en een koffiebar voor de late uurtjes. Het is een huiskamer en een ontmoetingsplek. De Ruyschkamer geeft belevingen die iedere keer weer anders zijn, terwijl de basis goed en vertrouwd blijft. Het kan niet anders dan dat hier ook goeie koffie wordt geschonken. Daarom hebben we er ook een review over geschreven.

Inhoudsopgave

Indruk en ambiance
De koffie en lekkers voor erbij
De buurt
Wifi en werken
Adres, openingstijden en contact

Indruk en ambiance

Als je de Ruyschkamer binnenstapt sta je meteen in een soort New Yorkse sapbar. Iets verder heb je het idee dat je Oost-Berlijn binnenwandelt. De vintage meubelen van de Ruyschkamer zijn van een vintage design zaak in Lijnden/Amsterdam en allemaal te koop. Als je dus wel erg lekker zit in die retro stoel, twijfel dan niet te lang. Wat opvalt zijn de directe teksten op de krijtborden maar zeker in Amsterdam past dat. Door zijn huiskamerachtige en gemoedelijke sfeer is de Ruyschkamer een prima plek voor een goeie borrel met vrienden of een brainstormsessie met collega’s.

Men schenkt er ook goeie koffie, en dit is dan zo’n zaak waar je niet om een glas water hoeft te vragen. De koffie is trouwens van koffiebranderij Bocca, dat zijn in Dronten gebrande bonen verkoopt in een winkel in Amsterdam. Voor de bierdrinkers hebben ze een leuk concept: je neemt zelf je biertje uit de koelkast in de zaak en vraagt om een glas aan de toog. Uiteraard kan je ook gewoon je bestelling doorgeven aan het personeel. Ze helpen je met plezier en liefde. Voor de liefhebbers van spelletjes: er staat een kast vol!

De koffie en lekkers erbij

De Ruyschkamer biedt voldoende keuze uit koffiesoorten. Cappuccino, americano en andere op espresso gebaseerde dranken staan op de kaart. Zelfs de eigen Ruyschcoffee staat op de kaart. Voor theedrinkers is er zeker ook genoeg aanbod, want kies maar eens tussen munt, gember, citroen, appel, kaneel en sinaasappel.

De menukaart is niet heel uitgebreid maar je zal hier ook weer niet van de honger omkomen. Je kan verschillende ontbijtjes bestellen, inclusief een vloeibare variant. Verder staan er muesli, croissants, diverse boterhammen en Turks brood op de kaart. Als je daar geen keuze uit kan maken … Voor de kleinere en grotere trek kan je ook vragen naar nootjes, kaas, worst, Turks brood en een kaasplankje. Tot slot: als je zin hebt in een pizza: bestel ‘m en de Italiaan van een paar deuren verder bezorgt ‘m aan je tafeltje.

De buurt

Je vindt de Ruyschkamer in Amsterdam-Oost vlakbij het OLVG en het Oosterpark. Een buurt met een aantal goede koffiebars.

Wifi en werken

De Ruyschkamer is meer een café dan een koffiebar met de mogelijkheid om te werken. Het is wel een ideale ontmoetingsplek om met collega’s na werk nog een biertje te drinken.

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
de Ruyschkamer
Ruyschstraat 34-H
1091 CC Amsterdam-Oost

Openingstijden:
Maandag en dinsdag: Gesloten
Woensdag t/m donderdag: 17.00 tot 01.00
Vrijdag t/m zaterdag: 17.00 tot 02.00
Zondag: 17.00 tot 01.00

Contact:
Telefoon: +31 (0) 20 670 3622
Website: deruyschkamer.nl

 

Altijd al koffiebars willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want met Mister Barish lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .