Koffie Academie: koffie van eigen gebrande bonen
27 augustus 2018 
in Koffie
1 min. leestijd

Koffie Academie: koffie van eigen gebrande bonen

Met de Koffie Academie heeft Amsterdam een aantrekkelijke koffiebar erbij. Het is een vrij kleine hotspot maar wel eentje die een bezoekje absoluut waard is. Een leuke plek om koffie te drinken en te werken ook. Het unieke aan het concept van deze locatie is dat alles in de bar te koop is.

Inhoudsopgave

Indruk en ambiance
De koffie en lekkers voor erbij
De buurt
Wifi en werken
Adres, openingstijden en contact
Andere vestiging(en)

Indruk en ambiance

Deze hippie koffiezaak heeft enige gelijkenis met een bruine kroeg, in die zin dat er in de inrichting veel hout is verwerkt. Zo is de robuuste bar van hout gemaakt en ligt er een prachtige houten vloer. Er heerst een warme, knusse sfeer die in de buurt komt van een gezellige huiskamer en uitnodigt voor een heerlijke kop cappuccino, espresso of één van hun andere specialiteiten.

De gelijkenis met een bruine kroeg houdt echter op bij de opvallende kunst aan de muur. Ieder kunstwerk, gemaakt door studenten, bepaalt mede de sfeer van deze koffiebar en is de moeite van het bekijken waard. Heb je echte interesse: zowel deze kunstwerken als het handgemaakte interieur is te koop, voor schappelijke prijzen.

De barista staat je graag te woord, ook als je vragen hebt over de koffiebonen die ze gebruiken en hun moderne manier van koffiezetten. De Koffie Academie is een leuke plek om af te spreken en bij te praten.

De koffie en lekkers erbij

Bij de Koffie Academie worden alle koffies gemaakt van vers koffiebonen uit eigen koffiebranderij. Kies voor een gewone koffie, een sterke espresso, een romige cappuccino of vraag naar hun Latte Macchiato. Deze koffiebar biedt ook ruim voldoende keuze in lekkers bij jouw gekozen koffiespecialiteit, thee of chocolademelk.

Vers gebakken croissants, brownies en luxe belegde broodjes: je krijgt het allemaal geserveerd. Vraag de barista wat hij vandaag op de kaart heeft staan. De worteltaart is trouwens een heerlijke aanrader!

Tot slot: mocht je haast hebben, bestel dan direct aan de bar en maak gebruik van hun coffee to go service.

De buurt

Koffie Academie is gelegen aan het begin van de Overtoom. Dichtbij Amsterdam-Centrum en het Vondelpark.

Wifi en werken

Mocht je toch online willen zijn: uiteraard is er prima werkende wifi. Ook om te studeren of te werken ben je hier dus op het juiste adres.

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Koffie Academie
Overtoom 95
1054 HD Amsterdam-West

Openingstijden:
ma t/m vrijdag: 8.30 tot 17.00
zaterdag en zondag: 09.00 tot 17.00

Contact:
Telefoon: +31 (0) 20 370 7981
Website: koffie-academie.nl

Andere vestiging(en)

Koffie Academie – Radarweg

Altijd al koffiebars willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want met Mister Barish lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .