Rozema & Van Schijndel: koffiebranden en het bijzondere van koffie vereeuwigen
24 oktober 2018 
in Koffie
1 min. leestijd

Rozema & Van Schijndel: koffiebranden en het bijzondere van koffie vereeuwigen

Rozema & van Schijndel, een koffiebranderij gelegen in een oude leerfabriek in Oisterwijk. Opgericht in 2015 door Jeroen Rozema en Jorg van Schijndel. Het zijn twee enthousiaste mannen, beiden gediplomeerd als koffiebrander. Het doel is om de pure ambacht van koffiebranden en het bijzondere van koffie te vereeuwigen.

Inhoudsopgave

De koffiebranderij
Koffiebonen
Verkoop
Adres, openingstijden en contact

De koffiebranderij

In de koffiebranderij van Rozema & Schijndel wordt er veel aandacht geschonken aan het ambachtelijk branden van de koffiebonen. Dit gebeurt op de Diedrich koffiebrander. De barista ruikt, proeft en brandt met precisie om de juiste smaken te creëren. Alles voor de ideale koffiebeleving.

Je vindt hier dus ook geen snel klaargemaakte kopjes koffie, maar echte koffie ervaringen die je doen stilstaan en genieten. Heerlijke espresso en cappuccino met de mooiste latte art.
Voor thuis is de koffie te bestellen via de website. Mocht je op zoek zijn naar een gezellig uitje met vrienden of familie, dan is een workshop cuppen en koffiebranden een idee.

Koffiebonen

Transparantie is belangrijk. Zo wordt er gewerkt met toeleveranciers die streven naar een eerlijke prijs voor ieder in de hele koffie keten. Het assortiment kent een drietal huisblends. Uitsluitend samengesteld uit 100% Arabica bonen.

  • Koffie 1147:
    Heerlijk mild, met fruitige en kruidige aroma`s. Ideaal bereid als espresso met power, of als milde filterkoffie.
  • Koffie 4082:
    Een stevige koffie met kruidige tonen gecombineerd met een klein zuurtje. Speciaal gebrand voor cappuccino en latte macchiato bereiding.
  • Koffie 4636: Een verrassende melange gebrand voor lungo en espresso. Met zijn fruitige en zoete tonen van chocolade een echte aanrader.

Tevens zijn er enkele heerlijke single origin coffees en direct trade coffees verkrijgbaar.

Verkoop

Je koopt de Rozema & Van Schijndel koffiebonen in hun webshop of in hun koffiebar. Je koopt ze in hele bonen of gemalen in hoeveelheden van 250 gram tot 1 kilogram. Je hebt ook de mogelijkheid om je eigen blend samen te stellen.
Overzicht diensten:

Koffiebrander en tools

Koffiebrander: Probat

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link
Koffiebranderij Rozema & van Schijndel
Almystraat 10
5061 PA Oisterwijk

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag: 09.00 – 17.00

Contact:
Telefoon: +31 (0) 13 797 9001
Website: rozemavanschijndel.nl

Altijd al koffiebars, koffiebranderijen of koffiebonen willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want met Mister Barish lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .