Al Ponte: met zicht op het Ij buiten koffie drinken
07 september 2018 
in Koffie
1 min. leestijd

Al Ponte: met zicht op het Ij buiten koffie drinken

Koffiebar Al Ponte is een stukje Italië aan het Amsterdamse IJ. Het is een mooie plek om met je lief te zitten, uitkijkend over het water, en samen genietend van heerlijke koffie. Wellicht ook een mooie gelegenheid om toch eens die stedentrip naar de Zuid-Europese laars te boeken.

Inhoudsopgave

Indruk en ambiance
De koffie en lekkers voor erbij
De buurt
Wifi en werken
Adres, openingstijden en contact
Andere koffiebars in de buurt

Indruk en ambiance

Al Ponte is een relatief stilteplekje in Amsterdam, van waaruit je zicht hebt op de skyline en uitkijkt op het drukke leven van een wereldstad. Met een beetje geluk zie je behalve ponten en boten ook een cruiseschip voorbij komen. Hoe dan ook: door het uitzicht en de veranderende luchten een mooie locatie om te genieten en te fotograferen.

Je kan bij Al Ponte alleen buiten zitten, maar met een beetje zon is het al snel aangenaam. De vriendelijke en persoonlijke bediening voegt daar nog wat warmte aan toe. Het is geen opvallende of chique zaak, eerder gewoon, maar dat geldt zeker niet voor hun koffie. Als je er vaker komt laten ze dat merken. Ook als je met de trein naar Amsterdam komt is even oversteken (neem de gratis pont aan de noordzijde!) absoluut de moeite waard.

De koffie en lekkers erbij

Vanwege de ligging vlakbij de pont had je ’t waarschijnlijk al verwacht: alle koffie is ook to-go te bestellen! Je kan dus jouw latte macchiato in hun eigen koffie kopje bestellen, of in een beker om mee te nemen. Zeker omdat die vaak binnen een minuut klaar is, kan je nog een last-minute koffie mee aan boord nemen. Ook hun warme chocomelk is trouwens heerlijk.

Al Ponte biedt ruime keuze uit broodjes, voor ieder wat wils. Uiteraard worden alle sandwiches vers bereid, dus waar je bij staat. Om een idee te geven van de kaart: een warme sandwich met pancetta, olijventapenade en kaas, of eentje met parmaham, gegrilde aubergines, provolone en rucola. Ook voor vegetariërs is er genoeg aanbod, zoals een warm pizzabroodje met tomaat, kaas, oregano en basilicum. Voor mensen die vegan eten is er keuze uit vier verschillende broodjes. Verder serveert men huisgemaakte soep. Voor de lekkere trek is er huisgemaakte citroencake.

De buurt

In Noord met uitkijk over het Ij.

Wifi en werken

Je kan hier alleen buiten zitten. Met je eigen wifi hotspot is het bij mooi weer wel heerlijk werken.

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Al Ponte
Pontplein 1
1021 HR Amsterdam-Noord

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag: 08.00 tot 17.00
Zaterdag en zondag: 10.00 tot 17.00

Contact:
Telefoon: +31 (0) 6 420 87 482
Website: alponte.nl

Andere koffiebars in de buurt

The Coffee Virus

 

Altijd al koffiebars willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want met Mister Barish lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .