De koffieschenkerij: de beste koffie drinken op de Amsterdamse Wallen
30 september 2018 
1 min. leestijd

De koffieschenkerij: de beste koffie drinken op de Amsterdamse Wallen

De Koffieschenkerij is een parel van een koffiebar op een plek waar je ‘m totaal niet verwacht: de Amsterdamse Wallen. Een bijzonder fijne plek om te genieten van een goeie koffie met iets lekkers erbij, in een gezellig zitje waar je tot rust komt.

Inhoudsopgave

Indruk en ambiance
De koffie en lekkers voor erbij
De buurt
Wifi en werken
Adres, openingstijden en contact

Indruk en ambiance

Als je de Koffieschenkerij al ontdekt te midden van het toeristische geweld op de Wallen weet je al snel dat je hier vaker terug zult keren. Wat een fijne plek! Het zou ook zomaar kunnen dat je er eerder zomaar voorbij liep! Deze koffiebar is gevestigd in de voormalige sacristie van de Oude Kerk en dat zorgt uiteraard meteen voor een bepaalde sfeer, en kalmte. De eigenaren deden eerder ervaring op in andere horecagelegenheden en dat is te merken. Kwaliteit en duurzaamheid zijn sleutelwoorden in hun bedrijfsvoering. Op deze historische plek in het oudste stukje Amsterdam voel je je meteen welkom. De eigenaren en hun personeel zijn erg vriendelijk en hebben passie voor koffie!

Je bestelt hier aan de bar en zoekt dan een plekje, bij mooi weer op het gezellige terras van hun idyllische stadstuin. Binnen kan je terecht in een grote kamer, en verder vind je verschillende knusse, intieme hoekjes waar je je echt terug kan trekken uit de hectiek van de stad. Met een beetje geluk kijk je uit over de gracht. Men werkt hier zoveel mogelijk met lokale en biologische producten.

De koffie en lekkers erbij

De latte die je hier bestelt wordt gemaakt van bonen van Bocca Coffee Roasters. Dan weet je dus meteen dat het met de cappuccino ook goed zit. Ook als je toe bent aan je dagelijkse espresso shot is kwaliteitskoffie hier gegarandeerd. Je kunt alle koffie, dus ook de flat white, hier ook als een to-go variant krijgen. Uiteraard hebben ze ook diverse thee in het assortiment. Daarnaast maken ze hier hun eigen limonade!

Niet verder vertellen maar het gerucht gaat dat ze hier de lekkerste, ambachtelijke appeltaart van Amsterdam hebben. Liever carrot- of amandelcake, bananenbrood, een kokosmakroon of een brownie? Jij kiest! Verder kan je hier terecht voor een lekkere dagsoep of een biologische sandwich. Krijg je al trek?

De buurt

De koffieschenkerij is gevestigd in Amsterdam Centrum aan de voet van De Oude Kerk. Een bijzonder plek voor deze koffiebar want midden in de Wallen tussen de toeristen.

Wifi en werken

Misschien wel de rustigste plek op de Wallen. Je kan hier best goed werken.

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
De koffieschenkerij
Oudekerksplein 27
1012 GX Amsterdam-Centrum

Openingstijden:
Maandag t/m zaterdag: 09.00 tot 18.00
Zondag: 09.00 tot 17.00

Contact:
Telefoon: +31 (0) 6 526 533 02
Website: koffieschenkerij.com

Altijd al koffiebars willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want met Mister Barish lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .