Espressofabriek: vers, iedere dag weer voor de eigen koffiebar
25 september 2018 
1 min. leestijd

Espressofabriek: vers, iedere dag weer voor de eigen koffiebar

Espressofabriek, een koffiebranderij gelegen op het terrein van de voormalige Westergasfabriek in Amsterdam. In 2005 opgericht door koffieliefhebber Rick Woertman. Voortgekomen uit de ervaring dat koffie een avontuur is, een positieve verslaving. Een levenswijze. Zo wil Espressofabriek graag de allermooiste koffie serveren, door koffie te beschouwen als ware levenspartner.

Inhoudsopgave

De koffiebranderij
Koffiebonen
Verkoop
Adres, openingstijden en contact

De koffiebranderij

In de gezellige, niet al te grote espressobar ruikt het heerlijk naar vers gebrande koffie. De inrichting is modern en industrieel. Op locatie is sinds 2016 de grote Giesen koffiebrander in gebruik. Op deze manier wordt de koffiebranderij in de koffiebar geïntegreerd.

Aan de koffiebar wordt elke koffie vers gemalen door de barista. Van ristretto tot caffè latte. Op de koffiemolen staan de maalinstellingen vermeld. Dit geeft aan dat deze bij ieder nieuw gebraad worden aangepast. Zo ben je verzekerd van de allerlekkerste espresso of cappuccino. Achter de bar staan barista`s die de espressomachine vakkundig bedienen en de koffie serveren als kunstwerkjes.

Eens per maand wordt er een basis workshop georganiseerd, waarbij alle vragen rondom de thema`s koffiebranden en koffiezetten worden behandeld.

Koffiebranderij overzicht Nederland

Zoek je een koffiebranderij? Dit is de meest volledige lijst van Nederland!

Koffiebonen

Koffiebonen van over de hele wereld worden door Espressofabriek zelf gebrand.
Dat betekent dat er continu nieuwe smaken verkrijgbaar zijn. In de espressobar worden de verkrijgbare koffies op met schoolbordverf beschilderde muren geschreven.

Zo is de Colombia El Paraiso koffie een roasting die dagelijks verkrijgbaar is. Naast de heerlijke Los Laureles koffie uit Guatemala.

Verkoop

Je kan de koffiebonen alleen kopen in de Espressofabriek zelf.

Overzicht diensten:

  • Webshop: Ja
  • Koffie abonnement: Nee
  • Koffie op locatie: Nee
  • Barista cursus: Nee
  • Koffie voor bedrijven: Nee
  • Eigen koffiebar: Ja

Koffiebrander en tools

Koffiebrander: Giesen

Adres, openingstijden en contact

De koffiebranderij is gevestigd in de koffiebar op het Westergasterrein.
Adres: Google maps link 
Espressofabriek
Pazzanistraat 39
1014 DB Amsterdam-West

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag: 09:00 tot 18.00
Zaterdag en zondag: 10.00 tot 18.00

Contact:
Telefoon: +31 (0) 20 486 2106
Website: espressofabriek.nl

Altijd al koffiebars, koffiebranderijen of koffiebonen willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want met Mister Barish lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .