Butchers Coffee is kwaliteit boven alles, zowel in producten als in service
05 juni 2019 
1 min. leestijd

Butchers Coffee is kwaliteit boven alles, zowel in producten als in service

Butchers, een aparte naam voor een koffiebar? Het wordt al minder vreemd als je weet dat hier eerst een slagerij zat. In plaats van vlees voor in de pan bestel je hier nu koffie met iets lekkers. Deze koffiebar is ook door zijn inrichting meer dan een bezoekje waard.

Inhoudsopgave

Indruk en ambiance
De koffie en lekkers voor erbij
Adres, openingstijden en contact
Andere koffiebars in de buurt

Indruk en ambiance

Als je goed kijkt zie je die historie als slagerspand nog goed. De kleine tegeltjes die de eigenaar bewust heeft laten zitten verwijzen daar bijvoorbeeld naar. Daardoor heeft deze koffiespot gedeeltelijk ook iets industrieels. Aan de bijzondere bar, een soort verhoogde tafel, zit je met je neus op de barista, nou ja op zijn vakmanschap dan. Je kan met eigen ogen zien hoe jouw bestelde drankje wordt geprepareerd. En no worry’s, hij is ’t al lang gewend dat hij letterlijk op zijn vingers wordt gekeken. Natuurlijk kan je ook aanschuiven aan de langere tafels of zo’n grappig knus zitje nemen. Bij de inrichting is er bewust gekozen voor veel hout, wat een mooie tegenstelling geeft met de industriële achtergrond. Het personeel van Butchers wordt alom genoemd en geroemd om zijn vriendelijkheid.

Is het mooi weer? Wordt er veel zon voorspeld? Dan zal je er op tijd bij moeten zijn om een plekje te veroveren op de (eveneens) houten banken voor de deur.

De koffie en lekkers erbij

Leuk om te weten: de bonen van koffiebar Butchers worden gebrand bij … Caffénation. In hun gespecialiseerde kwaliteitsbranderij koopt de eigenaar van Butchers ook hun huismerk.

Kwaliteit vindt je dus terug in hun Cortado. Aan hun vers geprepareerde Cappuccino heb je ook een goeie kop kwaliteitskoffie. Ben je toe aan een dubbele Espresso? Bij koffiebar Butchers verwennen ze je met een smaakvolle versie. Overbodig om te zeggen dat ze hier ook graag thee of hot choco voor je maken of een huisgemaakte limo inschenken.

Een plak cake (cheese of anderszins) is wel het ‘minste’ wat je hier bij je koffie kan bestellen. Het minste? Ja, want de pancakes zijn bijvoorbeeld aan de ruime kant. Voor een gezonde lunch of brunch (als je wat later op was vandaag) zit je hier ook goed. De kaart biedt bijvoorbeeld verschillende eiergerechten. Wil je nog ontbijten? Probeer dan eens hun Butchers breaky!

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Butchers Coffee
Kasteelstraat 57
2000 Antwerpen

Openingstijden:
Elke weekdag open van 7 tot 16u (keuken tot 15u)
Op zaterdag en zondag van 9 tot 17u (keuken tot 16u)

Contact:
Telefoon: +32 (0) 3 334 91 93
Website: butcherscoffee.be

Altijd al koffiebars willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want met Mister Barish lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .