Cafecito Central: een goed kopje premium koffie
12 september 2018 
1 min. leestijd

Cafecito Central: een goed kopje premium koffie

Koffiebranderij Cafecito Central in Den Bosch, het adres voor premium koffiebonen uit Midden Amerika. Geïmporteerd volgens het Direct-trade handelsprincipe. De naam Direct-trade stelt dat koffiebonen direct bij de boer zijn ingekocht, zonder bemiddeling van tussenleveranciers.

Eigenaar José Eduardo López is geboren in Brazilië en opgegroeid in Honduras.
In 2017 opende hij de deuren van Cafecito Central. Door te geloven in openheid en directe handel, kunnen koffieliefhebbers en koffieboeren meer verenigd worden. Dit is uiteindelijk het doel van Cafecito Central.

Inhoudsopgave

De koffiebranderij
Koffiebonen
Verkoop
Adres, openingstijden en contact

De koffiebranderij

De premium koffiebonen worden vers gebrand in de Cafecito koffiebranderij op Giesen koffiebranders bij Spot On coffee roasters in Amsterdam. Ieder zakje koffiebonen wordt dan ook netjes voorzien van de branddatum.
 

Koffiebranderij overzicht Nederland

Zoek je een koffiebranderij? Dit is de meest volledige lijst van Nederland!

Koffiebonen

De geïmporteerde koffiebonen zijn verbouwd in een streek waar landbouwregels en de gezondheid van planten en dieren worden gerespecteerd. De koffiebessen rijpen langzaam in de schaduw van de bomen, waardoor natuurlijke suikers toenemen en deze de smaak van de koffie verbeteren.

Koffie geteeld in Honduras, wordt vaak omschreven als vol en met een milde en zoete smaak. Veel van de gekweekte koffie in Honduras was in het verleden niet zo opvallend aanwezig. Deze werd daarom vaak gebruikt als basis in koffiemelanges.
Maar de afgelopen jaren heeft de koffieteelt in Honduras zichzelf op de kaart gezet en is het een zelfstandige koffie geworden.

Het assortiment koffiebonen bij koffiebranderij Cafecito Central bestaat uit geroosterde en ongeroosterde koffiebonen.

  • Natural Lempira Honduras, geroosterd en ongeroosterd
  • Natural Catuaí Honduras, ongeroosterd

Verkoop

Via de webshop kan je zelfs groene koffiebonen kopen om ze thuis te branden. Koffie branden is een vak apart dus raden we aan om gewoon de geroosterde bonen te kopen. De bonen van koffiebranderij Cafecito central koop je in de webshop. Ze werken samen met een paar wederverkopers.

Overzicht diensten:

Koffiebrander en tools

Koffiebrander: Giesen

Adres, openingstijden en contact

Het is niet mogelijk de koffiebranderij te bezoeken. Cafecito central werkt samen met een koffiebranderij in Amsterdam. Er zijn bijna geen gegevens bekend.
Adres:  in ‘s-Hertogenbosch

Openingstijden koffiebar:

Contact:
Telefoon: –
Website: cafecitocentral.nl

 

Altijd al koffiebars, koffiebranderijen of koffiebonen willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want met Mister Barish lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Jeroen
Door

Jeroen

op 19 Sep 2018

De koffie van Cafecito Central is in 1 woord fantastisch. Enige nadeel is dat je nooit meer reguliere koffie wil drinken nadat je dit geproefd hebt!

Tim Van Tittelboom
Door

Tim Van Tittelboom

op 19 Sep 2018

Daar zijn we het helemaal mee eens. Deze koffiebranderij benut maximaal het potentieel van de bonen.

Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .