Koffiemachine

Koffiemachine

Een koffiemachine is een apparaat waarmee koffie kan worden gezet. Je hebt volautomatische en halfautomatische machines. Maar zo'n koffiemachine is zeker niet altijd elektrisch. Je hebt koffiemachines in alle soorten en maten. Voor elk budget is er een oplossing. Voor elke koffievoorkeur zijn er machines.
Hans van Griensven
Door

Hans van Griensven

op 14 Sep 2020

Hallo Tim, bedankt voor jouw informatieve commentaren! Ik heb zelf de 2200EP2231/40 aangeschaft. Prima bakkie koffie😉 Helaas maakt hij bij het melk opschuiven wel een irritant bonkend geluid. Dat doet hij niet bij het koffie maken of water geven. Hoort dat bij het apparaat of is er naar jouw mening iets defect?

Tim Van Tittelboom
Door

Tim Van Tittelboom

op 14 Sep 2020

Hi Hans, op basis van het type nummer denk ik dat het een Philips koffiemachine is. Wij zijn niet echt fan van deze machines o.a. omdat Philips niet de 100% focus heeft op koffie. Dit bonkend geluid herinneren wij ons nog van tijdens het testen en reviewen. We testen ze namelijk allemaal. Het staat zelfs in de review." rel="nofollow" target="_blank">https://misterbarish.nl/philips-lattego-2200-koffiemachine-review/">review. Volgende keer echt geen Philips meer kopen. Vrolijke groeten, Tim

Hans van Griensven
Door

Hans van Griensven

op 14 Sep 2020

Hallo Tim, bedankt voor je advies. Voorlopig drink ik hier nog wel een bakkie uit, als niet koffie goeroe😉. Ik had jouw review al met veel interesse gelezen, maar niets gelezen over dat bonken (staat niet in review) vandaar mijn vraag. Maar ik begrijp dat het jullie bij het testen ook is opgevallen; dus zal het wel bij het apparaat horen en geen defect zijn.

Tim Van Tittelboom
Door

Tim Van Tittelboom

op 14 Sep 2020

Ha Hans, bij de minpunten staat "De machine maakt veel herrie" :)

Jeannette Snip
Door

Jeannette Snip

op 25 Apr 2020

Goedemorgen Tim, Complimenten voor je reviews. Ik ben al weken bezig op de internet met het vergelijken van de voor en na delen van Espresso machines! Hier in zuidspanje ben ik gewend om buiten de deur een echte sterke espresso of cortado de nemen en dat mis ik ontzettend! Kan je aub helpen? Als koffie snob weet jij in iedergeval hoe een espresso of cortado moet smaken! (veel mensen vinden dat als het bitter smaakt dat dat normaal is!). Ik niet perse een melk arm nodig. Ik wil verse bonen gebruiken. Type machine maakt mij ook niet uit. Het gaat mij om de smaak en consistentie van de espresso. Ik had gehoopt tot 400euro te betalen maar misschien moet ik toch meer investeren? De Melitta Solo springt eruit omdat het simple is en gericht op espresso. Maar jij loopt er niet echt warm voor? Wat is een betere optie please?

Tim Van Tittelboom
Door

Tim Van Tittelboom

op 25 Apr 2020

Hoi Jeanette, dank je wel voor je compliment! Met heel veel passie en overgave testen wij en reviewen we zoveel mogelijk machines. Er zijn een aantal merk die voor €400 een best goede espressomachine hebben. Maar mijn advies is om als het kan iets meer te investeren. Tot de dag van vandaag is er enkel JURA het merk dat een heel duurzame en onderhoudsvriendelijke koffiemachines heeft ontwikkeld. Je betaalt 1 keer een groter bedrag maar de machine gaat gemiddeld meer dan 10 jaar mee. Als je goed zorg draagt voor de machine en na ongeveer 5 jaar de machine bij Jura binnenbrengt voor een checkup waarbij de belangrijkste onderdelen zoals ventielen worden vervangen, dan kan je weer makkelijk 5 jaar verder. Bij bijna alle andere merken moet je zelf de zetgroep uit de machine halen om die te reinigen. Dit is heel onhandig en zorgt elke keer voor extra slijtage. De Melitta Solo is een prima apparaat. Je gaat hier blij mee zijn en gaat doen wat die moet doen. Maar als het even kan dan zou ik voor een Jura kiezen. Kijk in onze https://www.misterbarish.com/collections/jura-koffiemachines" rel="nofollow">shop! Dan denk ik aan de JURA A1. Succes met je keuze! Hopelijk heb ik je nog wat extra kunnen helpen want daarvoor zijn we hier! :)

Reactie plaatsen