Koffiebar Lojola, een idyllisch plekje in een grote stad
18 mei 2019 
1 min. leestijd

Koffiebar Lojola, een idyllisch plekje in een grote stad

Lojola: als er één koffiebar in Antwerpen is die je een keer bezocht moet hebben, dan is het deze. Hoewel, koffiebar: je zou Lojola ook een taartenhuis kunnen noemen. Een kleine uitzondering op de grotere Antwerpse koffie– en theehuizen. Mannen, neemt uw vriendinnen mee: hier scoort ge punten!

Inhoudsopgave

Indruk en ambiance
De koffie en lekkers voor erbij
Adres, openingstijden en contact
Andere koffiebars in de buurt

Indruk en ambiance

Ondanks de geringe afmetingen van het pand kom je ogen te kort. Wellicht schrik je als man van de girly uitstraling maar dat is juist wat veel vrouwen aantrekt. Je waant je bijna in een poppenhuis, zo klein. Maar juist daardoor heeft Lojola ook iets knus, iets intiems. Als je er eenmaal zit wil je niet meer weg. De inrichting is een combinatie van retro en goedgekozen kitsch: kleurrijk en heel fris. Lojola is een idyllisch plekje in een grote stad, waar je zo voorbij zou lopen. Er zijn weinig zitplekken, via een smalle trap kom je op een kleine bovenverdieping, maar het is een bezoek(je) meer dan waard. Echt, mannen: hier maak je de gemiddelde vrouw heel blij mee, en dan hebben we het nog niet over de culinaire versnaperingen gehad. Oprichter en eigenaar Joline heeft echt iets bijzonders neergezet. Zij draagt ook zorg voor de sympathieke, vriendelijke bediening.

De naam Lojola komt overigens van de stichter van de Jezuïetenorde: Ignatius van Loyola. Vlakbij vind je immers één van de Antwerpse Jezuïetenkerken.

De koffie en lekkers erbij

Joline weet ook wat koffie is, en thee trouwens. De kleine Espresso smaakt verfijnd en past bij de grootte van deze koffiebar. De mooie Cappuccino valt qua grootte dan wat uit de toon maar niet qua smaak! Bij de zwarte koffie proef je de pure koffie nog meer. Thee krijg je hier in een kan en met een schattig theekopje. Meer zin in een frisse drank? Vraag dan om een smoothie of bijvoorbeeld ananas-muntsap.

En dan als verrukkelijke klap op de vuurpijl: hun taarten … Je weet niet wat je proeft en ze zijn alle huisgemaakt, wat je overigens al ruikt als je binnenstapt. Liever iets kleiners? Hun cake, muffins of bosbessen crumble zullen je zeker ook bekoren.

Natuurlijk kan je ook bij Lojola terecht voor ontbijt of kleine lunch. Zo staan er o.a. soep, quiches, tosti’s en salade op de kaart. Eet smakelijk!

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Lojola
Hendrik Conscienceplein 14
2000 Antwerpen

Openingstijden:
woensdag tot zaterdag van 10.30u – 18.00u
zondag 11.30u – 18.00u

Contact:
Telefoon: +32 (0) 472 22 92 86
Website: Lojola-facebook

Altijd al koffiebars willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want met Mister Barish lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .