Roootin koffiebar met Iraanse roots
23 februari 2019 
1 min. leestijd

Roootin koffiebar met Iraanse roots

Roootin is de niet zomaar de zoveelste koffiebar in Amsterdam. Het is er eentje die absoluut iets toevoegt aan het royale aanbod. Roootin heeft namelijk Iraanse roots. Deze door familie gerunde koffiespot is absoluut het ontdekken waard, ook als je niet van mierzoet houdt.

Inhoudsopgave

Indruk en ambiance
De koffie en lekkers voor erbij
De buurt
Wifi en werken
Adres, openingstijden en contact
Andere koffiebars in de buurt

Indruk en ambiance

Op de hoek van de Linnaeusstraat zat voorheen een zaak waar je noten, peulvruchten en ijs kon kopen. O ja, en er werd ook nog koffie geschonken. Dat laatste heeft Roootin overgenomen, uiteraard op Iraanse wijze, de rest van de zaak is nieuw. Drie maanden verbouwen heeft iets moois opgeleverd. De familie Nooshin mag met recht trots zijn op wat ze hebben neergezet.

Roootin is wit, strak en licht maar toch knus. Verspreid over de zaak vind je verschillende stalen rekken met planten, veel planten zelfs en allerlei frutsels. Een prachtig beschilderde muur geeft je bijna het idee dat je in de jungle bent. Bijna hè? Dit blijft gewoon Amsterdam Oost maar wel met een bijzondere aantrekkingskracht. Op mooie dagen loont het om op tijd een plekje in de zon te zoeken.

De koffie en lekkers erbij

Roootin heeft inmiddels aardig naam opgebouwd in Amsterdam Oost, zeker ook door de prima koffie die je hier krijgt gepresenteerd. Ze werken samen met koffiebranderij Stooker. Kijk niet verbaasd als je bij jouw Cappuccino geen koekje maar een dadel krijgt geserveerd. Diezelfde zoetigheid tref je aan naast je Espresso. Natuurlijk hoeft het daar niet bij te blijven. Hun kaart biedt genoeg heerlijks voor in de ochtend, rond lunchtijd of het late middaguur.

Als ontbijt kies je bijvoorbeeld voor yoghurt met granola en fruit. Een mogelijkheid als lunch is een omelet met walnoten, dadels en kaneel. Geschikt voor ieder moment van de dag zijn hun inmiddels bekende pancakes. Omdat ze zich uiteraard ook op Hollandse trek richten staat er ook altijd vers gebakken appeltaart voor je klaar, evenals cheesecake (hou je van karamel?) en een vegan taart. Het bijzondere is dat ze aan ieder heel gewoon Nederlands lekkers hun eigen Iraanse twist meegeven. Daardoor smaakt alles op de kaart enerzijds bekend, toch net iets anders maar altijd heerlijk! Tot slot: probeer ook eens één van de gerechten met toast, hiervoor kom je zeker weten terug bij Roootin.

De buurt

Op wandelafstand van het Tropenmuseum en het Oosterpark.

Wifi en werken

Je kan hier rustig werken aan het raam. Maar dan moet je wel zorgen dat je niet de hele tijd wordt afgeleid.

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Roootin Amsterdam Oost
Linnaeusstraat 16
1092 CK Amsterdam

Openingstijden:
Dinsdag t/m vrijdag: 09:00 – 16:00
Zaterdag & zondag: 10:00 – 16:00

Contact:
Telefoon: +31 (0) 20 334 3044
Website: www.roootin.com

Altijd al koffiebars willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want met Mister Barish lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .