Varietals Coffee is passie voor het ambacht koffie branden
12 september 2019 
1 min. leestijd

Varietals Coffee is passie voor het ambacht koffie branden

Koffiebranderij Varietals Coffee werd opgericht in 2002. Ontstaan uit een pure passie voor koffie en het bijzondere ambacht van koffie branden. Varietals Coffee gaat over premium koffie, altijd vers. Met als doel het leveren van koffie, zoals koffie is bedoeld.

Inhoudsopgave

De koffiebranderij
Koffiebonen
Verkoop
Adres, openingstijden en contact

De koffiebranderij

Het vak van koffiebrander is een van de moeilijkste beroepen in de culinaire sector. Het proces luistert nauw en er moet rekening worden gehouden met ieder detail. Bij Varietals Coffee worden de koffiebonen gebrand in een Loring koffiebrander. Het is momenteel een van de meest efficiënte koffiebranders ter wereld. De koffiebrander is uitgerust met een ultramodern rookloos- geurloos- en smaakvergrendelingsbrandsysteem. Bij Varietals Coffee is niet alleen goede koffie, maar zeker ook aandacht voor het milieu erg belangrijk. Wil je graag een opleiding volgen, ook dat kan bij Varietals Coffee. De koffie is verkrijgbaar via de website.

 

Koffiebranderij overzicht Nederland

Zoek je een koffiebranderij? Dit is de meest volledige lijst van Nederland!

Koffiebonen

De koffiebonen worden gebrand voor de bereiding van espresso of filterkoffie. Het aanbod bestaat uit een blend en enkele single origin koffies.
Een kleine greep uit het assortiment:

  • Brazil – Fazenda Jaguara & Fazenda Vitória – Blend, een heerlijke koffie met de bijzondere smaken van citroen, zwarte thee en donkere chocolade. Gebrand voor de bereiding van espresso.
  • Colombia -Microlot – El Turpial – Yadile Mora Arenas, een volle koffie die de smaken van bramen, bosbessen en frambozen mooi combineert met het zoete van karamel en bruine suiker. Heerlijk met een vleugje jasmijn. Gebrand voor de bereiding van espresso en filterkoffie. Ook ideaal te gebruiken voor barista’s als basis voor cappuccino met een mooie latte art.

Verkoop

De koffie van Varietals Coffee kan je aankopen in hun webshop.

Koffiebrander en tools

Koffiebrander: Loring

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Varietals coffee
De Star 4K
1601 MH Enkhuizen

Openingstijden:
De koffiebranderij is alleen na afspraak te bezoeken.

Contact:
Telefoon: +31 (0) 228 526 835
Website: varietalscoffee.com

Altijd al koffiebars, koffiebranderijen of koffiebonen willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want met Mister Barish lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .