Café del Mar, goede koffie, vers en eerlijk
04 februari 2019 
1 min. leestijd

Café del Mar, goede koffie, vers en eerlijk

Café del Mar, een koffiebranderij gelegen in Lijnden. De koffiebar is gelegen in hartje Amsterdam, op de stromarkt naast de Koepelkerk. Goede koffie branden is de passie, waarbij duurzaamheid en een uniek fair trade concept belangrijke pijlers zijn.

Inhoudsopgave

De koffiebranderij
Koffiebonen
Verkoop
Adres, openingstijden en contact

De koffiebranderij

In de branderij in Lijnden wordt wekelijks de fairtrade koffie geroosterd. Op de Giesen koffiebrander. Dit gebeurt door ervaren koffiebrander Gijs Sterrenburg. In kleine hoeveelheden en met passie en oog voor detail. Zo komen de unieke smaken van iedere koffiesoort volledig tot uiting.
Na het branden mogen de koffiebonen 24 uur lang uitgassen, voordat ze worden verpakt. De koffie van Café del Mar wordt verpakt in papieren zakken, zogenaamde kraft paper zakken. Het zijn recyclebare zakken van hoge kwaliteit, voorzien van een ventiel om de versheid te garanderen. Geur, smaak en aroma blijven zo gegarandeerd bewaard.
In het koffiecafé schenken barista`s de lekkerste specialty coffees. Verder zijn er koffiemachines verkrijgbaar en worden er barista workshops gegeven voor de liefhebber.

 

Koffiebranderij overzicht Nederland

Zoek je een koffiebranderij? Dit is de meest volledige lijst van Nederland!

Koffiebonen

Koffiebranderij Café del Mar koopt alleen de allerbeste koffiebonen uit Guatemala. Deze bonen zijn Rainforest Alliance gecertificeerd. Verder bestaat het assortiment uit Single Origin koffies van 100% zuivere Arabica bonen.

Een greep uit het assortiment:

  • Platanillo, een duurzaam geteelde single estate koffieboon. Afkomstig van de Platanillo plantage in Guatemala. De koffie heeft een zachte smaak, met enkele fruitige accenten. Ideaal als espresso.
  • San Marcos, een single origin koffie met een volle smaak, zachte aroma`s en frisse, fruitige tonen.
  • Nero, een fruitige koffie afkomstig uit de vulkanische hooglanden van Guatemala met een kleine toevoeging van koffiebonen uit Brazilië.
  • Santos Tenango, Een melange met kruidige accenten en bloemige smaken. Het is een complexe koffie die heerlijk is al espresso, maar ook prima gebruikt kan worden als cappuccino of macchiato.

Verkoop

Je kan de koffiebonen van Café del Mar telefonisch bestellen of via e-mail.

Koffiebrander en tools

Koffiebrander: geen informatie

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Café del Mar
Stromarkt 15
1012 SW Amsterdam

Openingstijden:

De koffiebranderij is niet te bezoeken.

Contact:
Telefoon: +31 (0) 20 363 93 22
Website: www.cafe-del-mar.nl

Altijd al koffiebars, koffiebranderijen of koffiebonen willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want met Mister Barish lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .