Café Gusta in Oudenaarde, aandacht voor kwaliteit
24 april 2019 
1 min. leestijd

Café Gusta in Oudenaarde, aandacht voor kwaliteit

Koffiebranderij Café Gusta is een microbranderij gelegen in Oudenaarde. De specialty coffees worden op ambachtelijke wijze gebrand. Altijd met aandacht voor kwaliteit en liefde voor het product. Vanwege de kleinschaligheid is het koffiewinkeltje slechts beperkt geopend. Maar de koffiebranderij en de koffiewinkel zijn absoluut een bezoekje waard!

Inhoudsopgave

De koffiebranderij
Koffiebonen
Verkoop
Adres, openingstijden en contact

De koffiebranderij

De kleine lokale koffiebranderij brandt koffiebonen afkomstig van over de hele wereld. Met precisie worden de bonen uitgezocht, waarna ze langzaam worden gebrand. De Giesen W15-koffiebrander zorgt voor een perfecte branding. In kleine hoeveelheden en op een lage temperatuur roosteren de koffiebonen mooi bruin.

Door de volledige controle te behouden over het brandproces, ontstaat er een specialty koffie van topkwaliteit. Café Gusta biedt tevens workshops aan die leren hoe je de beste espresso zet of hoe je de mooiste latte art maakt. De koffie is verkrijgbaar voor particuliere en zakelijke klanten.

Koffiebonen

Het assortiment koffiebonen is ruim. Er zijn zowel mooie melanges als single origin coffees te verkrijgen.
Een kleine greep uit het assortiment:

  • Brazil- Bela Vista, een zachte koffie met een lichte acciditeit. Aroma’s van hazelnoot en donkere chocolade typeren deze bijzonder lekkere koffie.
  • Burundi, een fruitige koffie met smaken van peer en een klein zuurtje van tamarinde.
  • Colombia- Finca El Para, een echte zachte Colombiaanse koffie met het zoete van bruine suiker en donkere chocolade.
  • Rwanda, een sprankelende koffie met een zacht zure smaak van limoen. Mooi gecombineerd met het zoete van bruine suiker. Ideaal te bereiden als filterkoffie.
  • Splendid, een melange van koffie uit Guatemala en Brazilië. Het is een gebalanceerde koffie met een beetje pit.

Verkoop

De koffie van koffiebranderij Café Gusta is online verkrijgbaar in de webshop of op dinsdag en donderdag ook in hun winkeltje.

Koffiebrander en tools

Koffiebrander: Giesen W15

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Café Gusta
Kortrijkstraat 294b
9700 Wortegem-Petegem (Oudenaarde)

Openingstijden:

Dinsdag 14u – 18u
Donderdag 14u – 18u
of op afspraak

Contact:
Telefoon: +32 (0) 494 93 32 02
Website: cafegusta.be

 

Altijd al koffiebars, koffiebranderijen of koffiebonen willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want met Mister Barish lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .