Cornelis Coffee ligt in een vrij rustig stukje Utrecht, ver weg van de stadse stress
18 september 2019 
2 min. leestijd

Cornelis Coffee ligt in een vrij rustig stukje Utrecht, ver weg van de stadse stress

Cornelis koffiebar in de Utrechtse Maliestraat is veel meer dan een koffiebar. Het is namelijk ook een koffiezaak, een lunchroom en delicatessenzaak én een piepklein hotel. Je moet Cornelis hebben meegemaakt om er over mee te kunnen praten.

Inhoudsopgave

Indruk en ambiance
De koffie en lekkers voor erbij
Adres, openingstijden en contact
Andere koffiebars in de buurt

Indruk en ambiance

Cornelis is in ieder geval een koffiezaak die al sinds 2014 op de Maliestraat is gevestigd. Je kan hun hoekpand nauwelijks voorbij lopen zonder het te zien, mede dankzij de belettering en de groen geverfde kozijnen. Maar eigenlijk heeft een zaak als Cornelis dat opvallende helemaal niet nodig. De kwaliteit van hun koffie praat zich vanzelf wel rond.

De Maliestraat is een vrij rustig stukje Utrecht, ver weg van de stadse stress. Hier kom je tot rust bij een lekker bakje troost. De eigenaren stralen hun enthousiasme over en passie voor koffie helemaal uit. Die koffie komt in hun geval uit een Amsterdamse branderij. De eigenaar van de kruidenierswinkel die heel lang op die plek heeft gezeten zou trots zijn als hij de huidige winkel annex koffiebar zou zien.

Wat Cornelis uniek maakt is dat je er behalve koffie drinken en kopen, ontbijten en lunchen ook kan blijven slapen. Ja, echt waar. Cornelis heeft namelijk zijn eigen één-kamer-hotel, het is een koetshuisje met o.a. een bijzonder knusse stadspatio. Een erg fijne plek voor ontspannen momenten met jezelf of met iemand anders uiteraard. Maar ook de koffiebar en koffiezaak is een fijne plek om te vertoeven. De inrichting is een combinatie van hip, knus en fris.

De koffie en lekkers erbij

Of je nou wel of niet bij Cornelis hebt geslapen: ontbijten kan je hier heel goed. Ben je ook ’s morgensvroeg al koffiedrinker? Op hun koffiekaart vind je vast waar jij op dat moment zin in hebt. Omdat hun bonen zo zorgvuldig worden geselecteerd en op bestelling gebrand, zit je met elke keuze goed. Hun Cappuccino drinkt heerlijk weg. Dat geldt ook voor hun Espresso, goed van smaak en met de juiste pittigheid. Met je Latte doe je een stuk langer en heb je meteen een portie calcium binnen.

Dan al hun lekkers, waar moeten we beginnen? De appeltaart van Cornelis is populair. Sowieso kan je hier uitstekend terecht voor allerlei zoetigheid, verantwoorde zoetigheid wel te verstaan. De eigenaren houden van afwisseling, dus staat er regelmatig iets nieuws op de kaart. Frambozen kruimelkoek is iets wat ze zelf graag maken en ook gretig aftrek vindt.

Heb je haast? Vraag dan zeker naar hun take-away mogelijkheden. Je kan ter plekke bestellen en wachten, of van tevoren bellen zodat je het zo op kunt halen. Handig voor een snelle lunch. Wedden dat jouw collega’s straks ook klant bij Cornelis worden?

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Cornelis Coffee
Maliestraat 16
3581 SL Utrecht

Openingstijden:
Dinsdag t/m vrijdag van 8.00-17.00u
Zaterdag 9.00-17.00u
Zondag 10.00-17.00u

Contact:
Telefoon: +31 (0) 30 259 1711
Website: cornelis-utrecht.nl

Altijd al koffiebars willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want met Mister Barish lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .