De Pelikaan, ambachtelijke koffie in een authentieke omgeving
24 januari 2019 
1 min. leestijd

De Pelikaan, ambachtelijke koffie in een authentieke omgeving

De Pelikaan, een koffiebranderij gelegen in Zutphen. Een familiebedrijf dat inmiddels meer dan 200 jaar koffie brandt van hoge kwaliteit. Met trots dragen ze het predicaat Hofleverancier. En dit alles door de inzet van pure vakmensen die de koffie ambachtelijk branden in een nog authentieke sfeer.

Inhoudsopgave

De koffiebranderij
Koffiebonen
Verkoop
Adres, openingstijden en contact

De koffiebranderij

De koffie wordt ruw aangeleverd bij de branderij. Met oog voor detail wordt iedere soort gebrand, zodat de aroma’s en geuren optimaal tot uiting kunnen komen.

In de winkel, ook wel de Schenkerij genoemd, wordt de verse koffie geschonken door professionele barista‘s. In een gezellige omgeving kunnen de verse espresso’s en cappuccino’s worden geproefd.

En wanneer je geluk hebt, kun je zien hoe het ambachtelijke brandproces in zijn werk gaat. Sommige soorten koffie worden puur gebrand, anderen worden bereid als melange.

Zowel in de winkel als in de webshop zijn de diverse koffiesoorten als ook koffiemachines en Cafetière espressomachines te verkrijgen.

 

Koffiebranderij overzicht Nederland

Zoek je een koffiebranderij? Dit is de meest volledige lijst van Nederland!

Koffiebonen

De koffiebonen uit het assortiment zijn afkomstig uit de landen Brazilië, Java, Colombia, Costa Rica, Ethiopië, Nicaragua, Guatemala, Papua New Guinea en Kenya.

Het betreffen allemaal producten die voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. In de koffie collectie zien we melanges, pure koffiesoorten en koffie gebrand voor espresso.

Het assortiment bestaat onder andere uit:

  • Dessert Melange, een koffie die perfect geschikt is om te schenken na het diner. De smaak is zacht en mild.
  • Wiener Melange, een licht gebrande koffie die werd gemixt met donker gebrande bonen. De koffie is hierdoor lekker pittig van smaak.
  • Brasil Santos, een zachte koffie met fijne aroma`s en een nootachtige smaak.
  • Papua New Guinea, een zongedroogde koffie vol aan rijke smaken en een gedurfd karakter.

Verkoop

Het assortiment van De Pelikaan is verkrijgbaar in hun winkel en ook online via de webshop. Je vindt er naast koffiebonen ook thee, accessoires, koffiemachines, cadeaupakketten, enz.

Koffiebrander en tools

Koffiebrander: Probat

Adres, openingstijden en contact

De koffiebranderij zelf is niet te bezoeken, maar je kan wel terecht in de winkel en schenkerij.

Adres: Google maps link 
De Pelikaan
Pelikaanstraat 9
7201 DR Zutphen

Openingstijden:
Schenkerij en koffiewinkel
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 18.00u
Zaterdag: 9.00 – 17.00u

Contact:
Telefoon: +31 (0) 575 51 20 24
Website: www.de-pelikaan.nl

 

Altijd al koffiebars, koffiebranderijen of koffiebonen willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want met Mister Barish lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .