Koffiebranderij Graindor
10 september 2019 
1 min. leestijd

Koffiebranderij Graindor

Koffiebranderij Graindor is een onderdeel van de Colruyt Group. In 1937 werd de Colruyt onderneming opgericht door Franz Colruyt. Het eerste koffiehuismerk dat in eigen atelier werd gebrand, kreeg de naam Graindor. Inmiddels is de koffiebranderij uitgebreid en heeft de Colruyt Group ook de huismerken Boni Selection Bio en Everyday in hun assortiment. Het doel is om voor iedereen een geschikte koffie te branden. Want de beste koffie, is de koffie die jij het lekkerste vindt.

Inhoudsopgave

De koffiebranderij
Koffiebonen
Verkoop
Adres, openingstijden en contact

De koffiebranderij

Het branden van koffie is een echte kunst. Koffiebranderij Graindor heeft daarom een meester-koffiebrander in dienst, die iedere stap nauwgezet controleert. De bonen worden soms langzaam, soms snel gebrand. Dit is afhankelijk van de gewenste brandgraad. De brandgraad bepaalt het aroma van de koffie. Voor een zachte koffie, gebruik je licht gebrande bonen. Voor een sterke espresso is een langere brandtijd van wel 15 minuten noodzakelijk. Koffiebranderij Graindor hanteert 5 graden, zodat er voor iedere smaak een koffie verkrijgbaar is. Het hele proces gebeurt in de eigen branderij, hierdoor wordt de kwaliteit van de koffie goed gecontroleerd. De koffie is verkrijgbaar in de winkels Colruyt, Okay, Spar en Bio-Planet.

Koffiebonen

Het assortiment bestaat uitsluitend uit kwaliteitskoffies. Er is keuze uit met zorg samengestelde melanges en single origine koffies. Op iedere verpakking staan de brandgraad van de koffiebonen en het land van oorsprong vermeld.
Het assortiment is erg groot. Maar globaal is de koffie onder te verdelen in de volgende smaak categorieën:

  • Sterk en intens, dit zijn de pittige koffies. Ze hebben een donkerbruine kleur en zijn ideaal voor de bereiding van een krachtige espresso.
  • Zacht en medium, koffiebonen die zijn gebrand voor een evenwichtige smaak met een heerlijk aangename afdronk. Ideaal te bereiden als basis voor cappuccino.
  • Extra zacht, koffiebonen die kort zijn gebrand. Ze hebben een middelmatig bruine kleur. Het zijn koffies met een frisse, fruitige en vooral zachte smaak.

Verkoop

De koffie van Graindor kan je kopen in de winkels van Colruyt, Okay, Bio-Planet en Spar.

Koffiebrander en tools

Koffiebrander: (geen info)

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Koffiebranderij Graindor
.
7822 Ghislenghien (Gellingen – Aat)

Openingstijden:

Deze koffiebranderij is niet te bezoeken.

Contact:
Telefoon: +32 (0) /
Website: www.colruyt.be/nl/over-onze-producten/koffie-van-graindor

 

Altijd al koffiebars, koffiebranderijen of koffiebonen willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want met Mister Barish lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .