Irish Coffee maken doe je zo!
24 januari 2022 
1 min. leestijd

Irish Coffee maken doe je zo!

Heb je een opkikkertje nodig dat zowel zoet is als pit heeft? Dan zit je helemaal goed met de Irish Coffee! Dit drankje zou uitgevonden zijn in de jaren '40 in Ierland om vermoeide reizigers een boost te geven. Tegenwoordig wordt het vooral gedronken na een maaltijd als een dessertje. Hieronder kan je het recept terugvinden als je zelf graag even een opkikkertje nodig hebt!

Wat heb je nodig?

  • 60ml whiskey
  • 60ml koffie
  • Room
  • 1 kleine el bruine suiker (witte suiker kan ook)

Hoe ga je te werk?

In principe zou het eindresultaat er als volgt moeten uitzien: 1/3 whiskey, 1/3 koffie en 1/3 room. Natuurlijk kan je altijd wat minder whiskey toevoegen of wat meer koffie naargelang je smaak.

Irish Coffee

Warm als eerste je glas op door er heet water in te laten staan. Warm vervolgens whiskey op in een pannetje, voeg hieraan de suiker toe en laat het oplossen. Als je het graag wat zoeter hebt kan je altijd wat meer dan 1 eetlepel suiker toevoegen. 

Giet het warme water uit je glas weg en voeg de whiskey toe. Giet nu de koffie voorzichtig op de whiskey door het over de bolle kant van een lepel te gieten. Of je kan de koffie gewoon met de whiskey mengen (zie tip 1). Het enige dat je nu nog moet doen is je room half opkloppen tot een soort van dikke yoghurt. De room voeg je ook rustig toe door het over de bolle kant van een lepel te gieten. Zo komt het mooi bovenop je drankje te liggen.

Tip 1: Irish Coffee serveer je zonder lepel, omdat het niet de bedoeling is dat je de room en koffie met whiskey door elkaar gaat roeren. Je drinkt de koffie met whiskey namelijk door de room heen. De koffie met whiskey kan je dus wel al op voorhand met elkaar mengen.

Tip 2: De RAW blend van Mister Barish is specifiek samengesteld voor melkbereidingen en dus ook enorm lekker bij een Irish Coffee!

Over de schrijver
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .