Iced Coffee, een verfrissende cafeïne boost!
23 februari 2021 
in Koffie
1 min. leestijd

Iced Coffee, een verfrissende cafeïne boost!

De Iced Coffee, iedereen kent het ondertussen wel, een zeer verfrissende cafeïne boost voor tijdens warme dagen! Het wordt dan ook het meest gedronken tijdens de zomer, maar velen drinken het ook doorheen het jaar. En terecht! Want naast het feit dat het zeer verfrissend is, is het nog eens erg lekker ook! Is het te warm voor een kopje koffie? Dan is een Iced Latte de ideale manier om toch die cafeïne boost te krijgen.

Wat heb je nodig?

  • 120ml melk (als je van latte houdt)
  • Sterke koffie of een (dubbele) espresso
  • Ijsblokjes
  • Siroop met smaak naar keuze (optioneel)

Hoe ga je te werk?

Maak je koffie klaar met ICE ICE BABY* Het beste is dat je sterke koffie zet, want door de ijsblokjes zal je koffie wat verwateren. Nu kan je kiezen of je je koffie eerst even in de ijskast zet om af te koelen, of je deze gewoon meteen over je ijsblokjes giet of laat bereiden. Wanneer je een paar grote ijsblokken in je glas hebt zitten zou dit voldoende moeten zijn om de koffie meteen af te koelen.

Drink je graag latte macchiato? Kies dan voor een enkele of dubbele espresso die je op je ijsblokjes laat vallen en voeg dan koude melk toe. Heb je graag een romige Iced Latte? Schuim je melk dan koud op in een melkschuimer of schuim hem warm op en laat hem meteen op ijsblokjes vallen. Zo koelt de opsgeschuimde melk ook snel af, maar blijft deze toch romig. Heb je een koffiemachine met melksysteem? Dan kan je ook je standaard latte macchiato op ijsblokjes bereiden, maar meestal schuimt deze de melk eerst op waardoor je koffie niet rechtstreeks op ijsblokjes zal vallen en dus niet meteen zal afkoelen.

Iced Latte Mister Barish ICE ICE BABY

Voor een extra speciale Iced Coffee of Iced Latte kan je een siroop naar keuze toevoegen. Vanille of karamel zijn altijd lekker, maar je kan zeker ook wat specialere smaken toevoegen aan je Iced Coffee zoals amaretto of chocolate cookie! De siropen van Monin passen hier perfect bij.

 Mister Barish Ice Ice Baby koffiebonen

*Tip: De ICE ICE BABY blend van Mister Barish werd specifiek samengesteld voor Cold Brew en is daarom ook ideaal voor Iced Coffee. Deze blend is heerlijk warm, maar blijft zijn koffiesmaak behouden wanneer je hem over ijsblokjes giet. Andere koffie verliest namelijk al sneller zijn smaak wanneer er ijsblokjes en dus koud water aan wordt toegevoegd.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .