Jura Z10 is de krachtigste en meest revolutionaire hot & cold volautomatische koffiemachine
15 september 2023 
in JURA
23 min. leestijd

Jura Z10 is de krachtigste en meest revolutionaire hot & cold volautomatische koffiemachine

De Jura Z10, de nieuwste en krachtigste volautomatische koffiemachine op de markt, bereidt hot en cold drinks met de perfectie van een barista. Dit toestel heeft een uiterst hoog instelbereik, maar slaagt er toch in om de bediening eenvoudig en intuïtief te houden. Niet alleen het grote touchscreen zorgt daarvoor, maar zeker ook de smartphone app waarmee je de machine kan instellen en bedienen.

Wat de Z10 echt onderscheidt van andere machines is natuurlijk zijn Cold Extraction Process. Daarmee is de Z10 de eerste volautomaat voor thuisgebruik die met één druk op de knop Cold Brew koffiespecialiteiten zet. Omdat de koffie effectief met koud water geëxtraheerd wordt, biedt de Cold Brew technologie een nieuwe smaaksensatie, waarbij een zachter karakter en zoetere nuances naar voren komen. Tel daar nog het nieuwste, door Jura ontwikkelde welelement en de unieke Product Recognising Grinder bij en je krijgt een high-end volautomaat die met geen enkele andere machine te vergelijken valt. Voor wie het nog niet opgevallen was: wij zijn fan!

Jura Z10 koffiemachine

Inhoudsopgave

Belangrijkste kenmerken van de Jura Z10 koffiemachine
Koffiedranken: the sky is the limit!
Veelgestelde vragen over de Cold Brew technologie
Plus- en minpunten
Een investering voor echte koffieliefhebbers
Wat is de mening van Mister Barish?
Technische specificaties Jura Z10
Verschillen met andere Jura-modellen
Extra tips
Andere Jura koffiemachines in het assortiment

Belangrijkste kenmerken van de Jura Z10 koffiemachine

Ben je op zoek naar een geavanceerde, volautomatische koffiemachine met een prachtig design, een hoge functionaliteit en talloze instellingsmogelijkheden? Dan zal de Jura Z10 helemaal je ding zijn. Want elke koffiespecialiteit, zowel Hot als Cold Brew, is tot in de puntjes te personaliseren. Wil je weten wat deze krachtpatser precies allemaal te bieden heeft? Lees dan snel verder.

Wereldprimeur: Cold Brew technologie voor thuis
Jura Z10 koffiemachine cold brew

Met de Jura Z10 bereid je niet alleen heerlijke warme koffiedranken met of zonder melk. Dit is de enige volautomaat ter wereld die met één druk op de knop ook koude koffiespecialiteiten zet. De Z10 maakt gebruik van het Cold Extraction Process, waarbij de koffie met koud water wordt geëxtraheerd. Het water wordt langzaam en onder hoge druk door de koffie heen gepulseerd, volgens de traditionele bereidingswijze van espresso. Voor Cold Brew worden de koffiebonen ook iets grover gemalen, zodat in plaats van bitterheid frisse, fruitige smaken naar voren komen.

Jura Z10 koffiemachine cold brew

Voeg een paar ijsblokjes in je glas toe als basis en binnen de 3 minuten krijg je onder andere de perfecte Cold Brew cafe latte, Cold Brew flat white of Cold Brew latte macchiato in je glas. Heb je het graag wat zoeter? Dan kan je een vleugje siroop aan je drank toevoegen.

Mister Barish koffie tegoed Z10

Kenmerkend Jura design
Zoals van het Zwitserse Jura te verwachten was, is het design van de Z10 fenomenaal. Zijn voorkant van 3 millimeter dik geborsteld aluminium en zijn prachtig verlicht waterreservoir geven deze krachtige volautomaat een echte luxe-uitstraling mee. Ondanks de talloze functies is deze koffiemachine behoorlijk compact: het apparaat is 38 centimeter hoog, 32 centimeter breed en 45 centimeter diep. 

De Jura Z10 heeft een hoogwaardige combi-uitloop, waarin zowel koffie en melk als heet water vervat zijn. Om geen luchtbelletjes te krijgen in de cremalaag en te voorkomen dat de koffie gaat spatten, is hij eenvoudig in de hoogte verstelbaar.

Het bonenreservoir biedt ruimte aan 280 gram koffiebonen, meer dan genoeg dus voor thuisgebruik. Het speciaal ontworpen deksel zorgt ervoor dat de koffiebonen langer vers blijven en hun aroma’s optimaal bewaren. Dankzij het handvat van handgepolijst, drukgegoten zink heeft ook het bonenreservoir de bekende, stijlvolle Jura toets. Ondanks de relatief lage capaciteit is het geen goed idee om het reservoir altijd helemaal te vullen. Koffiebonen bewaar je nog steeds het best in een goed afgesloten koffiezak met ventielsysteem. Je vult het koffiebonenreservoir dus beter wat vaker bij. Zo ben je altijd zeker van de versheid van de bonen waarmee je je koffie zet.

Jura z10 koffiebonenreservoir

Het waterreservoir van de Z10 zit – zoals bij de Jura ENA-serie – aan de buitenkant maar is ruimer en heeft dus een veel grotere inhoud. Dankzij 2 sterke magneten hangt het stevig vast. Het reservoir, met zijn prachtige golfstructuur en luxueuze verlichting, heeft een capaciteit van 2,4 liter. Dat is genoeg voor ongeveer 20 kopjes koffie. Door de slimme omhulling is de filter niet zichtbaar van de buitenkant. Ook wanneer je de CLARIS Smart-filter gebruikt, raden we aan om het water elke dag te verversen. Zo smaakt je koffie altijd opperbest.

Jura Z10 koffiemachine waterreservoir witJura Z10 koffiemachine waterreservoir zwart

Eenvoudige bediening
De Jura Z10 is dankzij zijn grote touchscreen uiterst eenvoudig te bedienen. Via de Specialty Selection kies je je gewenste koffiedrank, waarbij je moeiteloos een Extra Shot, een dubbele portie of de hoeveelheid water instelt. Ook de koffiesterkte en het volume kan je aanpassen, zelfs wanneer het zetproces al begonnen is. Naast de gewone koffiedranken kan je bij de Z10 ook tal van koffies volgens het Cold Brew principe bereiden.

Wil je ’s morgens een koffie zetten van in je bed? Het Smart Connect accessoire is bij de Z10 standaard ingebouwd, zodat je de machine ook via je smartphone kan bedienen. Je installeert simpelweg de gratis J.O.E. app en koppelt je smart devices via Bluetooth aan de koffiemachine. Verwacht dus niet dat je onderweg naar huis al een kopje kan zetten. Maar thuis heb je vanuit je luie stoel toegang tot alle dranken en instellingen die dit toestel te bieden heeft. Vergeet natuurlijk wel geen kop onder de uitloop te plaatsen!

Jura Z10 koffiemachine touchscreen

Thermoblok met uitgebreide temperatuurregeling
Diverse koffiespecialiteiten vereisen de juiste temperatuur om volledig tot hun recht te komen. Voor een cappuccino met de juiste consistentie en smaak maak je de melk bijvoorbeeld het best niet te warm. Dankzij het ingebouwde thermoblok heb je de volledige controle over de temperatuur van zowel koffie als melk.

Zetgroep en koffiemolen
De belangrijkste onderdelen van een koffiemachine zijn natuurlijk de zetgroep en de koffiemolen die ermee verbonden is. Bij de Z10 heeft Jura beide tot in de perfectie uitgewerkt met innovatieve technieken en een focus op precisie en gebruiksvriendelijkheid. Hieronder belichten we alle toptechnologieën die deze topper voor jou in petto heeft.

Product recognising grinder (P.R.G.)
Een lekkere koffie begint bij een nauwkeurig maalproces. Daarom heeft de Z10 een vernieuwde Professional Aroma Grinder, die aan de hand van de geavanceerde P.R.G.-technologie de maalgraad automatisch aanpast aan elk individueel product. Door een motorische transmissie wordt de afstand tussen de maalkring en de maalkegel veranderd, waardoor de bonen voor elke koffiedrank op precies de juiste fijnheid worden gemalen.

Dat alles kan je waar nodig via het touchscreen of de app bijstellen, zodat elke koffiespecialiteit volledig volgens jouw voorkeur wordt gezet. Dat gebeurt via de Aroma Selection, die je tot op 5 niveaus nauwkeurig kan aanpassen. De maalkwaliteit kan je nog bijstellen via de motorische maalwerkinstelling . Kortom: dankzij de Product Recognising Grinder krijg je altijd het beste koffieresultaat in je kopje.

3D welelement (8e generatie)
Ook het welelement heeft Jura verder uitgedokterd, voor nog betere resultaten. De Z10 maakt gebruik van Jura’s welelement van de 8ste generatie, dat via een unieke 3D-methode werkt. Vroeger werd het welwater langs één enkel punt in de cilinder door de koffie gevoerd. Bij dit nieuwe 3D-welelement stroomt het water binnen door liefst 13 punten die op verschillende hoogtes gepositioneerd zijn. Daardoor krijgt het werkelijk alle aroma’s uit de gemalen koffie los en komt er een maximale smaakontplooiing tot stand, ongeacht de hoeveelheid koffie of de maalgraad van de te bereiden koffiespecialiteit.

Vacuüm Clean technologie
Als je koffie zet, blijven er altijd vocht en koffieresten achter in de zetgroep. Daarom ontwikkelde Jura de Vacuüm Clean technologie, die door middel van een sterke zuigkracht de binnenkant van de machine droogmaakt. Zo kan je altijd met een propere en droge machine aan de slag. Bovendien verlengt dat de levensduur van je machine.

Onderhoud en ontkalken

Om het onderhoud van de Z10 echt eenvoudig te houden, integreerde Jura een aantal reinigingsprogramma’s die het grootste werk van je overnemen. Je hoeft geen kalender bij te houden, want het toestel geeft zelf aan wanneer er een bepaalde schoonmaakprocedure nodig is. Zo zal de Z10 met enige regelmaat om een algemene reiniging vragen. Die duurt ongeveer 20 minuten en zorgt voor een grondige reiniging van de zetgroep met behulp van de Jura reinigingstabletten.

Bij een correct gebruik van de Claris Smart-waterfilter heb je het ontkalkingsprogramma in principe niet nodig. Je moet alleen de waterhardheid opmeten met de bijgeleverde teststrips en op de machine instellen. Als je de slimme waterfilter aan de kant laat, moet je de ontkalkingscyclus uiteraard wél regelmatig doorlopen. Net zoals bij de andere ingebouwde programma’s geeft de Z10 precies aan wanneer dat nodig is. Gebruik daarvoor dan bij voorkeur de Jura ontkalkingstabletten. Die zijn namelijk op de machine afgestemd.

Om het melksysteem hygiënisch te houden en een optimale melkkwaliteit te garanderen, is een dagelijkse reiniging aangewezen. Die duurt ongeveer 20 minuten. Je gebruikt daarvoor het best de speciaal door Jura ontwikkelde melksysteemreiniger. Heb je op een bepaalde dag geen koffiespecialiteiten met melk bereid? Dan is een reiniging van het melksysteem natuurlijk niet nodig.

Verder zorgt de Vacuüm Clean technologie voor de interne reiniging van de zetgroep. Dat is een groot gemak, want bij machines van andere merken moet je de zetgroep loskoppelen en zelf voorzichtig afspoelen. Het spreekt voor zich dat dit onderdeel met deze geavanceerde technologie veel beter gereinigd wordt dan wanneer je het onder de kraan tracht schoon te maken. Dat komt niet alleen de levensduur van het apparaat ten goede, maar ook de kwaliteit van de koffiebereidingen.

Koffiedranken: the sky is the limit!

Met de Jura Z10 zet je in een handomdraai een uitgebreide selectie aan koffiedranken, zowel warm als ijskoud. Voor elk wat wils dus!

Ben je verknocht aan de traditionele Iced Coffee? Dan wordt de Cold Brew Coffee wellicht jouw go-to koffiedrank. Heb je het liever wat hipper? Dan zal de heerlijke Cold Brew Caffè Latte helemaal jouw ding zijn. De Cold Brew-functie is echt een wereldprimeur bij koffiemachines voor thuisgebruik. Aan de hand van dit gesofisticeerde bereidingsproces zet de Z10 binnen de 3 minuten jouw favoriete koude koffiespecialiteiten. Als je bedenkt dat dergelijke bereidingen volgens het klassieke proces meerdere uren in beslag kunnen nemen, begrijp je al snel waarom we de Jura Z10 zo baanbrekend vinden. En naast de voorgenoemde klassiekers heeft de Cold Brew functie nog zoveel andere mogelijkheden te bieden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een frisse Cold Brew Espresso Tonic als aperitief? Of een lekker zoete melkdrank met siroop bij het dessert? The sky is the limit!

Maar hoe maak je nu met de Z10 zo’n Cold Brew koffiedrank? Wel, dankzij het intuïtieve touchscreen met Specialty Selection is dat werkelijk een fluitje van een cent. Stel: je wil een Cold Brew espresso bereiden. Dan plaats je een espressoglas met een ijsblokje in onder de combi-uitloop. Vervolgens kies je bij de Specialty Selection voor de Cold Brew-functie, waarna het ijskristal naast het espresso-symbool verschijnt. Om de bereiding te starten, druk je simpelweg dat symbool in. De Product Recognising Grinder stelt nu automatisch de juiste maalgraad in en de zetgroep bereidt zich voor op het Cold Extraction Process. Het resultaat: een heerlijke Iced Espresso met een mild afgerond aroma en subtiele, fruitige nuances die door het weldoordachte C.E.P. mooi naar voren komen. 

En natuurlijk bereidt de Z10 met één druk op de knop eveneens heerlijke warme koffiespecialiteiten. Ook daar zorgt de P.R.G. voor een optimale maalgraad en krijg je door het nieuwe 3D-welelement een maximum aan aroma’s uit de verse koffiebonen. Vergeleken met de goedkopere Jura-modellen smaak je wel degelijk het verschil: de intensiteit en diepgang van deze koffie overtreft echt alle verwachtingen.

Jura Z10 koffiemachine cold brew koffiedranken

Veelgestelde vragen over de Cold Brew technologie

Waarom duurt het bereiden van Cold Brew koffiedranken langer?
De bereiding van een Cold Brew koffie duurt met de Z10 ongeveer 3 minuten. Dat is een stuk langer dan wanneer je een warme koffiedrank zet. Maar waaraan ligt dat nu precies? Het antwoord is erg simpel: warm water extraheert veel sneller de aroma- en smaakstoffen dan koud water. Het voordeel is dat je met een langere Cold Brew extractie veel delicatere aroma’s uit de verse koffiebonen krijgt. Dus ook die zoete, fruitige accenten die een ijskoffie zo lekker fris maken.

Wat is er zo kenmerkend aan Cold Brew?
Het koude extractieproces brengt een heel ander smaakpalet naar de voorgrond, dat zich beter leent om ijskoud gedronken te worden. Zo maakt de traditionele, bittere smaak van koffie plaats voor een vollere, zoetere smaaksensatie met fris-fruitige accenten en een chocolade-achtige ondertoon.

Bevat Cold Brew evenveel cafeïne als een heet gezette koffie?
Koud water extraheert minder cafeïne dan heet water. Maar doordat de verhouding tussen koffie en water bij Cold Brew anders ligt, wordt dat uitgebalanceerd en blijft het cafeïnegehalte relatief hoog. Zo krijg je ook van Cold Brew dranken die heerlijke, natuurlijke energieboost.

Waarom niet gewoon hete koffie afkoelen?
Koffie geëxtraheerd met heet water bevat veel meer bittere smaakstoffen. Drink je de koffie heet, dan vertaalt dat zich in een intense smaakervaring. Maar wanneer je dezelfde drank laat afkoelen, is de bittere smaak eerder onaangenaam. Zoals gezegd, brengt een koud extractieproces zachtere, genuanceerdere smaken naar voren. Daardoor is de koffie niet alleen geschikter om koud geserveerd te worden, maar ook gezonder, omdat je minder suiker of zoetstoffen nodig hebt om een bittere smaak te verdoezelen.

Welke bonen zijn goed voor Cold Brew? 

Voor Cold Brew zijn koffiebonen met een lichte tot medium branding en intensiteit ideaal. Daarom zijn de arabica bonen volgens ons het meest geschikt voor koude koffiebereidingen: ze bevatten subtiele fruitige aroma’s en hints van chocolade. Om de beste Cold Brew koffies te zetten, raden we de Mister Barish ICE ICE BABY koffiebonen aan. Deze zijn speciaal ontworpen voor het zetten van Cold Brew en dus ideaal! Maar we raden zeker ook aan om de ICE ICE BABY koffiebonen warm te bereiden (met of zonder melk), want ook warm kan je je namelijk verwachten aan een explosie van smaken! De EASY blend van Mister Barish is ook geschikt voor cold brew. Deze blend bestaat net zoals de ICE ICE BABY uit 100% arabica bonen en heeft over het algemeen een mild karakter.

Ice Ice Baby Mister Barish koffiebonen Cold Brew

Plus- en minpunten

Plus review koffiemachine Voorzien van de Product Recognising Grinder (P.R.G.)
Plus review koffiemachine 3D-welelement van de 8ste generatie voor een nog grondigere extractie
Plus review koffiemachine Cold Brew technologie voor heerlijke koud gezette koffie met of zonder melk
Plus review koffiemachine Koffiespecialiteiten zijn eenvoudig naar je voorkeuren aan te passen
Plus review koffiemachine Kan met de J.O.E. app bediend worden
Plus review koffiemachine De perfecte volautomaat voor thuisgebruik
Plus review koffiemachine Zetgroep moet niet uit de machine gehaald worden om te reinigen

Minus review koffiemachine Cold Brew stroomt minder snel door dan Hot Brew

Een investering voor echte koffieliefhebbers

De prijs van de Jura Z10 bedraagt zo’n 2.499 euro. Voor de meeste thuisgebruikers is dat een flinke investering. Maar voor deze prijs heb je meteen wel de beste volautomatische koffiemachine die vandaag op de markt is. Daarnaast gaat een Jura apparaat gemiddeld 10 tot 15 jaar mee (met een grondige check-up na ongeveer 6 jaar), wat het prijskaartje meteen in een beter daglicht stelt. En als je tot op heden een Nespresso-gebruiker bent, zal je op langere termijn behoorlijk wat uitsparen op de dure koffiecups. Bij Nespresso versus koffiebonen winnen de verse bonen met een volautomaat altijd en op elk vlak. Wat er ook van ook zij: het beste pleidooi voor de relatief hooggeprijsde Z10 is de overheerlijke smaak van de koffie. Op dit moment is er simpelweg geen enkele andere volautomaat die op dat vlak aan de Z10 kan tippen.

Mister Barish koffie tegoed Z10

Wat is de mening van Mister Barish?

De Jura Z10 staat garant voor de beste koffieresultaten en met de geïntegreerde Cold Brew technologie gaat een hele nieuwe koffiebeleving voor je open. Onze mening over deze volautomaat staat vast: dit is de beste koffiemachine die we ooit hebben getest.

En dat mag ook wel, want natuurlijk zal het prijskaartje voor de doorsnee koffiedrinker een brug te ver zijn. Jura heeft genoeg toestellen op de markt die voor een fractie van de prijs prima koffie en mooie functies bieden. Maar meerwaardezoekers en echte koffienerds zullen het met ons eens zijn: de Z10 is met zijn talloze technologieën en zijn koffieresultaten van baristakwaliteit het neusje van de zalm onder de volautomaten.

koffiebonen voor jura koffiemachines

Mister Barish koffiebonen zijn speciaal geselecteerd en gebrand voor bean to cup koffiemachines.

Technische specificaties Jura Z10

Koffie zetten
Koffiespecialiteit: Koffie, Espresso en verschillende Koffiespecialiteiten met melk. Zowel Cold Brew als Hot Drinks.
Soort koffie: Koffiebonen
Aantal kopjes per zetbeurt: 1 tot 2
Geschikt voor melkspecialiteiten: Ja voor Hot & Cold Drinks, Koffie verkeerd, Cappuccino, Flat White, Latte Macchiato, Espresso Macchiato
Instelbare koffiesterkte: Ja
Instelbare koffievolume: Ja
Instelbare watertemperatuur: Ja
Heetwaterfunctie: Ja
Inhoud waterreservoir: 2,4 liter
Inhoud bonenreservoir: 280 gram
Pompdruk: 15 bar

Gebruikersgemak
Display: Ja, touchscreen
Gebruikersprofielen: Ja
Smartphone app: Ja, J.O.E.®
Geïntegreerde koffiemolen: Ja
Kopjes warmhoudplaat: Nee
Afneembaar waterreservoir: Ja
Standby functie: Ja
Automatisch uitschakelen: Ja

Reiniging
Zetgroep onderhoud: Met behulp van automatisch reinigingsprogramma
Instelbare waterhardheid: Ja
Ingebouwde filter: CLARIS Smart-filter
Type ontkalkingsprogramma: Via melding, automatisch. Met ontkalkingstabletten.
Uitneembaar lekbakje: Ja
Automatisch reinigingsprogramma: Ja
Schoonmaakindicatie: Ja

Fysieke eigenschappen
Hoogte: 38 centimeter
Breedte: 32 centimeter
Diepte: 45 centimeter
Gewicht: 10 kg
Materiaal behuizing: Aluminium
Verwarmingssysteem: 1 Thermoblok
Kleur: Aluminium Dark Inox, Aluminium White, Aluminium Black, Aluminium Midnight Blue, Diamond White, Diamond Black

Energie
Vermogen: 2450 watt
Vermogen in standby: 0,5 watt

Verschillen met andere Jura-modellen

Jura Z10 versus Jura Giga 6

De Z10 en Giga 6 zijn de duurste modellen van Jura. Met zijn prijskaartje van 3.500 euro is de Giga 6 dan nog eens 1000 euro duurder dan de Z10. Laat ons even kijken waaraan dat ligt. Het voornaamste verschil tussen deze toptoestellen springt meteen in het oog: de Giga 6 heeft twee enorme koffiereservoirs met elk een inhoud van 650 gram. Dat is niet alleen handig als je al eens wil afwisselen tussen twee verschillende soorten koffiebonen, maar ook om blends te maken, die je in gradaties van 25% kan afstellen. De Z10 maakt gebruik van een Professional Aroma Grinder met P.R.G.-technologie, terwijl je bij de Giga 6 met twee hoogwaardige keramische koffiemolens aan de slag gaat. Keramische maalschijven warmen veel minder snel op tijdens het malen en gaan dus een stuk langer mee. Beide machines gebruiken de P.E.P.-technologie om tijdens het zetproces de juiste extractietijd en een heerlijk cremalaagje te garanderen.

Het grootste verschil zit ‘m echter in de functionaliteit van de twee toestellen. De Jura Z10 kan dankzij de Cold Brew technologie naast de reguliere hete koffiedranken ook Iced Coffees aan. Dat kan de Giga 6 niet, maar je kan met dit duurdere model wel elke drank in tweevoud zetten. En dat is bepaald revolutionair: met een koffiemachine voor thuisgebruik twee (overigens perfecte) cappuccino’s tegelijk bereiden, is tot op heden ongezien. Verder kan je de Giga 6, net zoals de Z10, eenvoudig met je smartphone bedienen en instellen. Kortom: dit zijn twee absolute topmachines die de lat hoog leggen en (bijna) al je koffiedromen waarmaken.

Welke machine voor jou het meest geschikt is? Dat hangt af van de functionaliteiten die jou het meest aanspreken. Is dat het zetten van Cold Brew koffies? Dan moet je voor de Z10 gaan. Wil je liever een hogere capaciteit en de mogelijkheid om ook koffiespecialiteiten met melk dubbel te bereiden? Dan zal de Giga 6 een koffiemachine naar je hart zijn.

Jura Z10 koffiemachine Jura Giga 6 koffiemachine

Extra tips

  • Het residubakje kan je eenvoudigweg in de vaatwasmachine reinigen.
  • Om tijdens de reiniging een back-up te hebben, is het een goed idee om een extra residubakje als reserve aan te kopen.

Andere Jura koffiemachines in het assortiment

Jura D4
Deze volautomatische koffiemachine is goed voor liefhebbers van enkel zwarte koffie zoals espresso, doppio, americano, lungo of ristretto. Deze volautomaat is voorzien van allerlei nieuwe technologieën, en deze is dan ook fijn in gebruik door de eenvoud. Door de lage prijs is dit een leuk instapmodel voor mensen die geïnteresseerd zijn in de producten van Jura, maar nog niet volop willen investeren.

Jura d4 koffiemachine

Jura E4
De Jura E4 is de nieuwste koffiemachine van Jura die zich 100% focust op zwarte koffie. Met één druk op de knop bereid je de lekkerste koffies en espresso's. Deze volautomaat werd voorzien van de Professional Aroma Grinder, die 12% meer aroma uit je koffiebonen haalt, en het allernieuwste zetproces met 3D weltechnologie. Dit zetproces gaat ervoor zorgen dat het water de koffie binnenstroomt via maar liefst 13 verschillende punten. Heerlijke koffie gegarandeerd!

jura e4 koffiemachine

Jura ENA 4
Met de Jura ENA 4 heb je voor een schappelijke prijs uitstekende koffie zonder al te veel toeters en bellen. De ingebouwde Aroma G3-koffiemolen zorgt voor een aromatische maling en dankzij de Vacuüm Clean technologie blijft de machine altijd droog en schoon.

Jura ENA 4 koffiemachine

Jura E6
Deze compacte volautomaat is een leuk instapmodel voor mensen die nieuwsgierig zijn naar de koffiemachines van Jura. Het is vooral een ideaal apparaat als je van zwarte koffie of espresso houdt en zo nu en dan een cappuccino wil zetten. De machine kan namelijk niet meer verschillende drankjes maken, en de melkschuimer moet ook handmatig bediend worden.

Jura E6 koffiemachine

Jura E8
De Jura E8 is de grotere broer van de E6, en is dan ook nét iets beter. Zo hoef je de melkschuimer niet handmatig te bedienen. Deze machine kwam als beste uit de test bij de Consumentenbond in 2017 en werd helemaal vernieuwd eind 2020. Het is dan ook een publieksfavoriet bij mensen die thuis heerlijke koffie willen, maar niet té veel willen investeren.

Jura E8 koffiemachine Moonlight Silver


Jura ENA 8
Deze compacte ENA 8 lijkt wel wat op de E8, en is ook voorzien van het Pulse Extract Process en de Vacüum Clean technologie, waarbij de zetgroep na iedere zetbeurt compleet wordt droog gezogen. Niet alleen is de machine droog en schoon, het zet ook nog eens een heerlijk bakje koffie. De melkopschuimer is ook geheel automatisch.

Jura koffiemachine ENA 8


Jura S8
De Jura S8 zit vol met de nieuwste technologieën, zoals Vacuüm Clean technologie waardoor de machine van binnen droog blijft. De machine is niet alleen schoon, maar zet ook heerlijke koffie, dankzij bijvoorbeeld het Pulse Extraction Process waarbij het water met pulserende bewegingen door de koffie wordt geperst. Ook kun je de machine met je smartphone bedienen, wat wil je nog meer? De prijs van deze machine ligt in de middenklasse.

Jura S8 koffiemachine


Jura J8 
De Jura J8 is de nieuwste koffiemachine in het gamma volautomaten van Jura. De onderscheidende feature van dit koffietoestel is ongetwijfeld de Sweet Foam-functionaliteit. Je koffiemachine infuseert als een echte barista melkschuimbereidingen met een siroopsmaak.

Jura J8 koffiemachine


Jura koffiemachines die uit het assortiment verdwenen zijn

Jura A1
Deze espressomachine met een prachtig compact design is ideaal als je van zwarte koffie houdt, want het zet een heerlijk bakje espresso. Deze machine is niet geschikt voor mensen die graag koffie met opgeklopte melk drinken, tenzij ze zelf aan de slag willen met een externe opschuimer. Het is een no-nonsens machine voorzien van allerlei nieuwe technologieën, zoals het Pulse Extraction Process.

Jura A1 koffiemachine

Jura A7
De Jura A7 koffiemachine maakt het mogelijk dat je meerdere kopjes tegelijk kan zetten en door het heetwater- en het melksysteem zijn de smaakmogelijkheden vergroot.Met een nieuwe smaakbeleving voor de echte koffie fijnproevers, gepresenteerd in een compact en stijlvol design.

Jura A7 koffiemachine

Jura A9
Het A9 type wordt ook door Mister Barish van harte aanbevolen. Het verschil met de andere types uit deze serie is de swipe bediening. We geven deze ook een 8,0 net als de A7, door de combinatie van een compact model met kwaliteit en de ruime keuze in smaakmogelijkheden. Ook prettig is de optie om in 1 keer twee kopjes te zetten.

Jura A9 koffiemachine


Jura D6
Deze volautomatische koffiemachine is goed voor liefhebbers van zwarte koffie, maar toch zo nu en dan een cappuccino willen maken. Er zitten allerlei nieuwe technologieën in het apparaat, en deze is dan ook fijn in gebruik. Door de lage prijs is dit een leuk instapmodel voor mensen die geïnteresseerd zijn in de producten van Jura, maar nog niet volop willen investeren.

Jura d6 koffiemachine


Jura D60
De D60 is eigenlijk precies hetzelfde als de D6, maar deze is in volledig in mooi en stijlvol zwart. Waardoor het mooi staat in een strakke en moderne keuken. Het is een goede koffiezetapparaat die heerlijke espresso zet, en dat voor een leuk prijsje!

Jura D60 koffiemachine

Jura E60
De Jura E60 is de twee-eiige tweelingbroer van de E6, maar dan in geheel zwart uitvoering. Een mooi en stijlvol exemplaar dat goed staat in een strakke keuken.

Jura J6 koffiemachine

Jura S80
De Jura S80 is eigenlijk hetzelfde als de S8, alleen is deze bijna volledig zwart. Een mooi exemplaar dat goed staat in iedere design keuken.

Jura S80 koffiemachine

Jura Z6
De Jura Z6 is een prachtige machine en een stukje goedkoper dan zijn grote broer, de Jura Z8. Daar lever je ook wel het een en ander voor in, zo is de bediening bijvoorbeeld wat anders, maar je hebt alsnog niets te klagen met deze machine.

Jura Z6 koffiemachine

Jura Z8
De Z8 is een stukje duurder dan de Z6, hiervoor krijg je wel een prachtig touchscreen en duurzamere materialen voor terug. De Z8 koffiemachine is ook net iets nieuwer dan de Z6. Voor de echte koffieliefhebber is deze machine de investering meer dan waard.

Jura z8 koffiemachine

Jura J6
De Jura J6 is een zeer multifunctioneel. Niet alleen voor het zetten van heerlijke espresso met een druk op de knop maar ook eenvoudig en snel een cappuccino. Een fijne machine voor ieder huishouden.

Jura J6 koffiemachine

Heb je een vraag over Jura koffiemachines? Stel je vraag hieronder. Mister Barish is de grootste koffie kennisbank dus klik door op de vele links, want hier lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .