Jura S8 is vernieuwende koffiemachine voor heerlijke koffie
15 september 2023 
22 min. leestijd

Jura S8 is vernieuwende koffiemachine voor heerlijke koffie

De Jura S8 volautomatische koffiemachine biedt koffie van de beste kwaliteit met een intuïtieve touchscreenbediening. Wie op zoek is naar een next-level koffiemachine met het gebruiksgemak van een volautomaat, zal met de Jura S8 in de zevende hemel zijn. Met zijn krachtige Aroma G4 professionele-koffiemolen en tal van innovatieve technologieën heeft de S8 alles aan boord voor heerlijke koffiespecialiteiten met de perfectie van een barista. En dat met maar één druk op de knop. Of in dit geval: op het grote touchscreen. Dat maakt koffiedranken zetten en personaliseren namelijk nog veel eenvoudiger dan voorheen. Met of zonder melk, de koffiespecialiteiten die je met de S8 bereidt, zijn simpelweg niet te overtreffen. Vooral als je de koffiebonen van Mister Barish gebruikt, die speciaal geselecteerd en gebrand zijn voor volautomatische koffiemachines.

De EB versie heeft de volgende nieuwigheden in vergelijking met de EA, de vorige versie:

  1. De EB versie heeft de P.A.G. 2. Dit is een update van de Professionele Aroma-koffiemolen. Een nog betere molen die nog iets stiller is en iets meer aroma's uit je koffiebonen haalt, met een 'ontspannen modus'.
  2. De EB versie heeft nu ook de achtste generatie van 3D bereidingstechnologie.
  3. Het geïntegreerde 4,3" grote touchscreen kleurendisplay met hoge resolutie werd aangepast.
  4. De EB heeft ook de Sweet Foam Function. Met deze functie kan je ervoor kiezen om automatisch siroop toe te voegen aan je koffiedrank met melkschuim.
  5. One touch melkreinigingsysteem

Inhoudsopgave

Belangrijkste kenmerken Jura S8 koffiemachine
Mooi aanbod aan koffiedranken
Plus- en minpunten
Prijs
Wat is de mening van Mister Barish?
Technische specificaties Jura S8
Verschillen met andere Jura-modellen
Extra tips
Andere Jura koffiemachines in het assortiment

Belangrijkste kenmerken Jura S8 koffiemachine

Bij de S8 heeft Jura nog maar eens alles uit de kast gehaald om een koffiemachine voor thuisgebruik op de markt te brengen waar weinig volautomaten aan kunnen tippen. Dit toestel is eenvoudig te bedienen, makkelijk te onderhouden en zit boordevol geavanceerde technieken om elk kopje koffie tot een ware smaaksensatie te verheffen. Wil je weten hoe Jura dat klaarspeelde? In deze review lees je het allemaal.

Koffie tegoed Mister Barish €90

Luxueus design
De Jura S8 is een prachtig vormgegeven machine met veel chromen of zilveren elementen voor de elegante luxe-uitstraling die de apparaten in Jura’s topsegment kenmerkt. Dé eyecatcher van de S8 is natuurlijk het grote touchscreen, dat praktisch de hele voorkant van het toestel beslaat. Het ruime waterreservoir zit slim ingewerkt in de linkerflank van de machine. 34,8 centimeter hoog, 28 centimeter breed en 44,4 centimeter diep is de S8 zeker niet de kleinste in de Jura-familie, maar door de heetwaterfunctie heb je bijvoorbeeld geen aparte waterkoker meer nodig.

Jura S8 koffiemachine design

De Jura S8 is compact en elegant voor een koffiemachine.

Eenvoudige bediening
Het touchscreen van 4,3 inch garandeert een snelle en intuïtieve bediening. In het keuzemenu zie je in één oogopslag de beschikbare dranken. Wil je een koffiedrank personaliseren? Dat kan op twee verschillende manieren. Als je linksboven op de P drukt, kan je voor het menu ‘Productinstellingen’ kiezen, waar je van elke drank de afzonderlijke instellingen kan regelen. In dat menu kan je meteen ook je aanpassingen onder een unieke naam opslaan. Een tweede manier om je koffie aan te passen, is gewoon à la minute: terwijl je de drank bereidt, kan je nog met de instellingen spelen. Het touchscreen geeft tijdens het zetten eenvoudig alle aanpasbare waarden weer. Dat bedoelen we trouwens met ‘intuïtief’: de S8 toont je alles wat je nodig hebt, wanneer je het nodig hebt.

Geen zin om uit je zetel te komen? Dan kan je de machine koppelen met de J.O.E. app, zodat je met je smartphone niet alleen koffie zet, maar ook alle instellingen ter beschikking hebt. Terwijl je bij andere Jura machines daarvoor de Smart Connect accessoire moet aanschaffen, wordt die er bij de S8 standaard bijgeleverd.

Zetgroep en koffiemolen
De zetgroep is het kloppend hart van elke koffiemachine. Bij de Jura S8 is die variabel, met een inhoud van 5 tot 16 gram. Dankzij de Vacuüm Clean technologie hoef je de zetgroep zelfs niet los te koppelen. De ingebouwde koffiemolen is een Aroma G4-model, professionele koffiemolen die de verse koffiebonen op sneltempo en uiterst precies maalt. Bovendien extra stil is. Dankzij het goed geïsoleerde bonenreservoir is de S8 een stuk stiller dan andere Jura modellen. Daarnaast maakte het Zwitserse topmerk ook gebruik van zijn nieuwste en meest innovatieve technologieën. Hieronder bespreken we ze allemaal in detail.

Bij de nieuwste EB versie van de Jura S8 is de ingebouwde koffiemolen een Professional Aroma Grinder 2 (P.A.G. 2).
Deze tweede generatie van de geavanceerde professionele aroma koffiemolen zorgt voor de ideale maling, kopje na kopje. Nieuw is dat de maalgraad op elk moment kan worden aangepast. Dit is mogelijk door de ontspannen rusttoestand van de molen tussen de bereidingen in. Dit beschermt de molen, waardoor deze nog meer kan imponeren door zijn lange levensduur en constante malingen. Deze koffiemolen is nog iets stiller en haalt nog iets meer aroma's uit de bonen in vergelijking met zijn voorganger.

3D-bereidingstechnologie 
In de EB versie van de S8 zit nu ook de achtste generatie van een heel belangrijke technologie om nog meer aroma's in je kopje te krijgen. Nadat de koffie is aangedrukt stroomt het water op meerdere niveaus gelijkmatig doorheen de koffie. Hierdoor gaat de koffie uitzetten of wellen. Dit proces activeert maximaal de aroma's. O.a. hierdoor is er zo'n groot smaakverschil tussen JURA en alle andere merken.

Intelligent Pre Brew Aroma System (I.P.B.A.S.©)
Het Intelligent Pre Brew Aroma System bereidt de bonen voor op de extractie door ze op voorhand nat te maken. Dat zorgt ervoor dat de koffiebonen nog meer aromastoffen zullen vrijlaten en dus aan de koffie een intensere smaak zullen afgeven.

Pulse Extraction Proces (P.E.P.)
Het Pulse Extraction Process is wat de zetwijze van de Jura S8 zo uniek maakt. Waar veel andere machines eenmalig water door de koffie laten lopen, wordt dat bij de S8 met krachtige drukstoten door de koffie heen gepulseerd. Daardoor bereikt het water werkelijk elke koffiekorrel. Het resultaat: koffie met een intense, volle smaak en een perfecte crèmelaag, net zoals in je favoriete koffiebar.

Vacuüm Clean
We zeiden het al: bij de Jura S8 kan je de zetgroep niet loskoppelen. Daardoor zou er in theorie schimmelvorming kunnen optreden, want elke zetgroep laat in de machine condens en koffieresten achter. Maar dat is buiten Jura gerekend, want dit toestel maakt gebruik van de innovatieve Vacuüm Clean technologie. Door na elk gebruik de interne onderdelen droog te zuigen, blijft het apparaat vanbinnen altijd schoon en vochtvrij.

Verstelbare koffie-uitloop
De koffie-uitloop op de grootte van je kop afstemmen is niet zomaar een detail om spatten tegen te gaan en zo poetswerk te voorkomen. Het is ook essentieel om koffie van de beste kwaliteit te zetten, want het zorgt ervoor dat er geen luchtbelletjes in de crèmelaag komen. Daarom is bij de Jura S8 de koffie-uitloop makkelijk in de hoogte verstelbaar. Op de hoogste stand kan je er zelfs een klassiek latte macchiato glas onderzetten, wat bij veel andere toestellen onmogelijk is. Dat bewijst nog maar eens hoezeer Jura de perfectie nastreeft!

Koffie met melk
Voor de beste volautomatisch bereide koffiespecialiteiten met melk moet je bij de Jura S8 zijn. Met één druk op de knop zet je romige dranken als cappuccino, latte, latte macchiato en flat white. Daarbij kan je eenvoudig de hoeveelheid melk en de melktemperatuur wijzigen, zodat de S8 je koffiedranken precies maakt zoals je ze graag drinkt. Dankzij de geavanceerde melkopschuimer geniet je van fijn microschuim van de hoogste kwaliteit: ideaal voor je creatieve uitspattingen als latte artist.

One touch melksysteemreiniging
Bij de Jura S8 (EB) Dark Inox kan je vanaf nu ook met 1 druk op de knop je melksysteemreinigen. Je hoeft dus bijna zelf niets meer te doen. Het enige dat jij moet doen is het melkreinigingspotje vullen met reinigingsproduct het onder de uitloop zetten en het slangetje verbinden. Met 1 druk op de knop laat je het reinigingssysteem gewoon starten en je machine doet de rest!

Koffiespecialiteit met de Sweet Foam Function 
De JURA S8 EB is trendy! De Sweet Foam Function geeft je de mogelijkheid om een extra smaak aan cappuccino of latte macchiato te geven. Met het siroopopzetstuk wordt automatisch siroop toegevoegd aan het melkschuim. Het melkschuim wordt direct tijdens de bereiding op smaak gebracht. Je kan elke siroop in de gewenste smaak, zoetheid en intensiteit toevoegen aan de machine. Zo zet je je eigen trendy koffiespecialiteit zoals Cappuccino Sweet Foam, Latte macchiato Sweet Foam, Sweet Latte en nog veel meer met één druk op de knop. Het melkschuim wordt klaargemaakt met de Profi-uitloop. Deze uitloop zorgt ervoor dat je volautomatische koffiemachine het beste microschuim zet voor elke koffiedrank met melkschuim zoals bijvoorbeeld je flat white of cappuccino.

latte macchiato Jura S8 koffiemachine

Het perfecte melkschuim voor een latte macchiato.

Koffiebonenreservoir
Het koffiebonenreservoir van de Jura S8 biedt ruimte aan zo’n 280 gram verse bonen. Het speciaal ontwikkelde aroma-beschermdeksel zorgt niet alleen voor een luchtdichte afsluiting, maar ook voor een goede geluidsisolatie tijdens het malen. Achter het koffiebonenreservoir vind je trouwens een draaiknop waarmee je de maalgraad kan instellen. Onze tip: begin bij de fijnste instelling en pas dan aan waar nodig. Je doet dat trouwens het best tijdens het maalproces.

Gezien de ruime inhoud van het bonenreservoir raden we je aan om het niet altijd volledig op te vullen. Ondanks het deksel, dat speciaal ontworpen werd om de aroma’s te behouden, blijft de beste plaats om koffiebonen te bewaren een goed afgesloten koffiezak met valve-systeem, zoals de koffieverpakkingen van Mister Barish. Daarnaast is het een goede gewoonte om elke dag de bonen in het reservoir te verversen. Hoe verser de bonen, hoe beter de koffie zal smaken!

Drink je voor de afwisseling graag eens een deca koffie? Naast de maalgraad vind je een extra reservoir voor gemalen koffie. Dat is handig, want zo moet je niet telkens de koffiebonen verwisselen om van een andere soort te kunnen genieten.

Waterreservoir
Het waterreservoir heeft een inhoud van 1,9 liter, goed voor zo’n 15 à 20 kopjes koffie. Maar ook dat ververs je het best dagelijks, want een goede waterkwaliteit zorgt voor een optimale koffiesmaak.

Om het water te ontkalken, heeft de Jura S8 een geïntegreerd ontkalkingsprogramma aan boord. Daarbij gebruik je het best de Jura ontkalkingstabletten, die speciaal voor dit automatische reinigingsproces samengesteld zijn. Als je een CLARIS Smart-filter installeert, hoef je de machine zelfs helemaal niet meer te ontkalken.

waterreservoir Jura S8 koffiemachine

Het waterreservoir met ingebouwde filter is eenvoudig te verwijderen.

Onderhoud en ontkalken
Een groot voordeel van de Jura S8 is dat aan alles werd gedacht om het onderhoud zo eenvoudig en tijdsbesparend mogelijk te maken. Er werden een aantal automatische reinigingsprogramma’s ingebouwd die je koffiemachine jarenlang in topconditie houden. Het toestel notifieert je wanneer zo’n reinigingscyclus nodig is en loodst je door het proces aan de hand van duidelijke instructies en handige tips. Dat is maar goed ook, want de S8 vraagt je naar onze mening wel heel vaak om een reinigingsprogramma op te starten. Je vindt alle onderhoudsprocedures in het menu ‘Onderhoud’ en je gebruikt hiervoor de Jura reinigingstabletten.

Waar je bij andere apparaten de zetgroep manueel moet reinigen, zorgt de Jura S8 met zijn ingebouwde Vacuüm Clean technologie automatisch voor het onderhoud van de zetgroep. Na elk gebruik wordt die grondig gereinigd en gedroogd. Het voordeel: een optimale koffiekwaliteit én een machine met een uitzonderlijk lange levensduur.

Het ontkalkingsproces is eenvoudig te doorlopen, maar om een consistente waterkwaliteit te kunnen aanhouden, raden we aan om de CLARIS Smart-filter te installeren. Bij de Jura S8 wordt er standaard één exemplaar meegeleverd. De installatie houdt weinig in: het volstaat om de filter correct in het waterreservoir aan te brengen (de machine herkent de filter meteen!) en de waterhardheid in te stellen met behulp van de bijgeleverde teststrips. Zoals gezegd, hoef je de machine nooit meer te ontkalken als je de CLARIS Smart-filter juist gebruikt en bovendien spaar je zo de ontkalkingstabletten uit. De filterstatus kan je altijd bekijken in het menu ‘Onderhoud’. Als de filter aan vervanging toe is, zal de S8 je dat eveneens laten weten.

Een ander belangrijk reinigingsprogramma is dat van het melksysteem. Als je met de melkopschuimer aan de slag gaat, spoelt de machine automatisch na elk gebruik de leiding door. Maar om zeker te zijn dat er intern geen melkresten blijven hangen, is het noodzakelijk om het melkcircuit dagelijks grondig schoon te maken. Dat doe je met het melkreinigingsprogramma, dat niet meer dan 2 minuten duurt. Je vult het bijgeleverde bakje met water, voegt er wat melksysteemreiniger aan toe en sluit de melkslang aan op de daarvoor voorziene opening. Meer hoef je niet te doen om elke dag van die lekkere cappuccino’s te kunnen genieten!

Energiezuinige koffiemachine
Van een krachtige volautomaat als de Jura S8 zou je verwachten dat die behoorlijk wat energie verbruikt. Maar het tegendeel is waar: dankzij de Energie Spaar Modus hou je het energieverbruik gemakkelijk onder controle. Bij de instellingen kan je bovendien een automatische uitschakeltijd instellen, zodat de machine niet onnodig blijft aanstaan. Eenmaal het toestel in stand-by gaat, verbruikt het zelfs helemaal geen energie meer.

Mooi aanbod aan koffiedranken

Met de Jura S8 zet je moeiteloos tal van verschillende koffiedranken. Voor liefhebbers van pure koffie is er de espresso, ristretto en gewone koffie, die ook vlot in tweevoud te bereiden zijn. Zoetekauwen die het meer voor koffiedranken met melk hebben, kunnen kiezen uit cappuccino, latte, espresso macchiato, latte macchiato en flat white. Al die koffiespecialiteiten zijn met één druk op het touchscreen te maken en eenvoudig naar je persoonlijke voorkeur aan te passen. Voor de theeliefhebbers heeft de S8 een speciale optie voor groene thee en ook apart warme melk of melkschuim bereiden is een makkie.

heet water Jura S8 koffiemachine

De heetwateruitloop is makkelijk op verschillende temperaturen in te stellen.

Plus- en minpunten

Plus review koffiemachine Eenvoudig in gebruik
Plus review koffiemachine Standaard met je smartphone te koppelen
Plus review koffiemachine Heerlijke koffie
Plus review koffiemachine Warmt snel op
Plus review koffiemachine De zetgroep wordt volledig automatisch gereinigd

Minus review koffiemachine Vraagt misschien iets te vaak om het reinigingsprogramma te doorlopen ( instellingen)
Minus review koffiemachine App kan iets beter

Prijs

De Jura S8 kost ongeveer 1550 euro. Dat is niet weinig, maar gezien de lange levensduur en de hoge functionaliteit van deze geavanceerde machine is dat een realistische prijs. Bovendien is het een veel slimmere investering dan een goedkoper Nespresso toestel. Het is beter voor het milieu, want je moet niet telkens een plastic cup weggooien, maar het is op lange termijn ook voordelig om voor een volautomaat met verse koffiebonen te kiezen. En vooral: koffie van verse bonen is zoveel lekkerder dat er bijna geen vergelijking te maken valt met de voorverpakte Nespresso cups.

Koffie tegoed Mister Barish €90

Wat is de mening van Mister Barish?

Jaren geleden wist koffie van volautomatische machines ons niet te overtuigen. Jura zag wel het potentieel van one touch koffie en verfijnde de technologie om tot betere resultaten te komen. Vandaag staan we versteld van de kwaliteit van volautomaten zoals de Jura S8: qua bereidingswijze en smaak wordt de koffie uit de betere koffiebar zeer sterk benaderd. Voor zijn prijs is de S8 echt een beest van een machine, die innovatieve technologie combineert met gebruiksvriendelijkheid en een intuïtieve bediening.

Deze volautomaat heeft misschien niet alle functies die je bij machines in een hogere prijsklasse vindt, maar wie perfecte koffiespecialiteiten van verse bonen wil zetten, zal met de Jura S8 in zijn nopjes zijn. Dit toestel heeft ook een hogere capaciteit dan de goedkopere Jura apparaten, waardoor hij ideaal is voor bijvoorbeeld een klein kantoor. Het vraagt een kleine investering, maar je werknemers zullen je dankbaar zijn!

koffiebonen voor jura koffiemachines

Mister Barish koffiebonen zijn speciaal geselecteerd en gebrand voor volautomatische koffiemachines.

Technische specificaties Jura S8

Koffie zetten
Koffiespecialiteit: Koffie, Espresso, Koffie met melk
Soort koffie: Koffiebonen en een kleiner reservoir voor gemalen koffie
Aantal kopjes per zetbeurt: 1 tot 2
Geschikt voor melkspecialiteiten: Ja
Instelbare maalgraad: Ja, trapsgewijs
Instelbare koffiesterkte: Ja
Instelbaar koffievolume: Ja
Instelbare watertemperatuur: Ja
Heetwaterfunctie: Ja
Inhoud waterreservoir: 1,9 liter
Inhoud bonenreservoir: 280 gram
Pompdruk: 15 bar

Gebruikersgemak
Display: Ja, touchscreen 4,7 inch
Gebruikersprofielen: Ja
Smartphone app: Ja
Geïntegreerde koffiemolen: Ja, de professionele koffiemoleen
Kopjes warmhoudplaat: Nee
Afneembaar waterreservoir: Ja
Standbyfunctie: Ja
Automatisch uitschakelen: Ja

Reiniging
Zetgroep onderhoud: Met behulp van automatisch reinigingsprogramma
Instelbare waterhardheid: Ja
Ingebouwde filter: Optie, CLARIS Smart (1 inbegrepen)
Type ontkalkingsprogramma: Via melding. Met ontkalkingsmiddel.
Uitneembaar lekbakje: Ja
Automatisch reinigingsprogramma: Ja
Schoonmaakindicatie: Ja

Fysieke eigenschappen
Hoogte: 34,8 cm
Breedte: 28 cm
Diepte: 44,4 cm
Gewicht: 10 kg
Materiaal behuizing: Kunststof en chroom of zilver
Verwarmingssyteem: Thermoblok
Kleur: Chroom of Moonlight Silver

Energie
Vermogen: 1450 watt
Vermogen in standby: 0,5 watt

Verschillen met andere Jura-modellen

Jura S8 versus Jura Z10

Het prijsverschil tussen de Jura S8 en de Z10 is met 1000 euro best groot te noemen. Voor veel thuisgebruikers is de Z10 net een brug te ver, maar wat krijg je nu allemaal voor een dergelijk hoog prijskaartje? Wel, het unieke aan de Z10 is de mogelijkheid om dankzij zijn cold brew techniek naast warme koffiedranken ook iced coffees te zetten. Daarbij gebeurt de extractie dus met koud water. En waar je bij de Jura S8 een aparte koffie- en melk- of wateruitloop hebt, combineert de Z10 alles in één handige combi-uitloop. De koffiemolen van de S8 is een Aroma G4-model, professionele koffie molen terwijl de Z10 gebruikmaakt van de iets kwalitatievere Product Recognising Grinder. Na de recente vernieuwingen werd die bij de Z10 bovendien met de P.R.G.-technologie uitgerust, waardoor de molen voor elke drank automatisch de juiste maalgraad instelt. Ook de extractietechniek werd bij de Z10 verder geïnnoveerd: het voorwellen gebeurt nu via het 3D-welelement, wat voor een nog intenser aroma in je kopje zorgt.

Verder hebben beide apparaten de Vacuüm Clean technologie en dezelfde reinigingsprogramma’s. Ook bij de Z10 moet je dus dagelijks het melksysteem reinigen. De capaciteit van het bonenreservoir is bij allebei 280 gram, maar het uitwendige waterreservoir van de Z10 is met zijn 2,4 liter nog een stuk groter dan het ingebouwde reservoir van de S8. Verbazend genoeg heeft de Z10, ondanks alle functionaliteiten, praktisch dezelfde afmetingen als de S8. Al bij al is de Jura Z10 de extra investering enkel waard als je graag zelf iced coffees wil maken. Voor warme koffiebereidingen zal de S8 voor de meeste thuisgebruikers meer dan genoeg te bieden hebben.

Jura S8 koffiemachine Jura Z10 koffiemachine

Extra tips

  • Wil je het residubakje grondig reinigen? Je kan dat eenvoudigweg in de vaatwasmachine doen.
  • Om ook tijdens de reiniging een back-up te hebben, is het een goed idee om een extra residubakje als reserve aan te kopen.

Andere Jura koffiemachines in het assortiment

Jura D4
Deze volautomatische koffiemachine is goed voor liefhebbers van enkel zwarte koffie zoals espresso, doppio, americano, lungo of ristretto. Deze volautomaat is voorzien van allerlei nieuwe technologieën, en deze is dan ook fijn in gebruik door de eenvoud. Door de lage prijs is dit een leuk instapmodel voor mensen die geïnteresseerd zijn in de producten van Jura, maar nog niet volop willen investeren.

Jura d4 koffiemachine

Jura E4
De Jura E4 is de nieuwste koffiemachine van Jura die zich 100% focust op zwarte koffie. Met één druk op de knop bereid je de lekkerste koffies en espresso's. Deze volautomaat werd voorzien van de Professional Aroma Grinder, die 12% meer aroma uit je koffiebonen haalt, en het allernieuwste zetproces met 3D weltechnologie. Dit zetproces gaat ervoor zorgen dat het water de koffie binnenstroomt via maar liefst 13 verschillende punten. Heerlijke koffie gegarandeerd!

jura e4 koffiemachine

Jura ENA 4
Met de Jura ENA 4 heb je voor een schappelijke prijs uitstekende koffie zonder al te veel toeters en bellen. De ingebouwde Aroma G3-koffiemolen zorgt voor een aromatische maling en dankzij de Vacuüm Clean technologie blijft de machine altijd droog en schoon.

Jura ENA 4 koffiemachine

Jura E6
Deze compacte volautomaat is een leuk instapmodel voor mensen die nieuwsgierig zijn naar de koffiemachines van Jura. Het is vooral een ideaal apparaat als je van zwarte koffie of espresso houdt en zo nu en dan een cappuccino wil zetten. De machine kan namelijk niet meer verschillende drankjes maken, en de melkschuimer moet ook handmatig bediend worden.

Jura E6 koffiemachine

Jura E8
De Jura E8 is de grotere broer van de E6, en is dan ook nét iets beter. Zo hoef je de melkschuimer niet handmatig te bedienen. Deze machine kwam als beste uit de test bij de Consumentenbond in 2017 en werd helemaal vernieuwd eind 2020. Het is dan ook een publieksfavoriet bij mensen die thuis heerlijke koffie willen, maar niet té veel willen investeren.

Jura E8 koffiemachine Moonlight Silver


Jura ENA 8
Deze compacte ENA 8 lijkt wel wat op de E8, en is ook voorzien van het Pulse Extract Process en de Vacüum Clean technologie, waarbij de zetgroep na iedere zetbeurt compleet wordt droog gezogen. Niet alleen is de machine droog en schoon, het zet ook nog eens een heerlijk bakje koffie. De melkopschuimer is ook geheel automatisch.

Jura koffiemachine ENA 8


Jura J8 
De Jura J8 is de nieuwste koffiemachine in het gamma volautomaten van Jura. De onderscheidende feature van dit koffietoestel is ongetwijfeld de Sweet Foam-functionaliteit. Je koffiemachine infuseert als een echte barista melkschuimbereidingen met een siroopsmaak.

Jura J8 koffiemachine

Jura Z10 
Een betere volautomaat dan de Jura Z10 hebben we nog niet getest. Voor wie het geld ervoor overheeft, is dit toestel het absolute neusje van de zalm. Naast de beste en nieuwste technologische snufjes is het de Cold Brew zettechniek die bij de Z10 de show steelt. Daarmee zet je in nog geen 3 minuten voortreffelijke ijskoffie. En nochtans volledig volgens de regels van de kunst.

Jura Z10 koffiemachine

Jura koffiemachines die uit het assortiment verdwenen zijn

Jura A1
Deze espressomachine met een prachtig compact design is ideaal als je van zwarte koffie houdt, want het zet een heerlijk bakje espresso. Deze machine is niet geschikt voor mensen die graag koffie met opgeklopte melk drinken, tenzij ze zelf aan de slag willen met een externe opschuimer. Het is een no-nonsens machine voorzien van allerlei nieuwe technologieën, zoals het Pulse Extraction Process.

Jura A1 koffiemachine

Jura A7
De Jura A7 koffiemachine maakt het mogelijk dat je meerdere kopjes tegelijk kan zetten en door het heetwater- en het melksysteem zijn de smaakmogelijkheden vergroot.Met een nieuwe smaakbeleving voor de echte koffie fijnproevers, gepresenteerd in een compact en stijlvol design.

Jura A7 koffiemachine

Jura A9
Het A9 type wordt ook door Mister Barish van harte aanbevolen. Het verschil met de andere types uit deze serie is de swipe bediening. We geven deze ook een 8,0 net als de A7, door de combinatie van een compact model met kwaliteit en de ruime keuze in smaakmogelijkheden. Ook prettig is de optie om in 1 keer twee kopjes te zetten.

Jura A9 koffiemachine


Jura D6
Deze volautomatische koffiemachine is goed voor liefhebbers van zwarte koffie, maar toch zo nu en dan een cappuccino willen maken. Er zitten allerlei nieuwe technologieën in het apparaat, en deze is dan ook fijn in gebruik. Door de lage prijs is dit een leuk instapmodel voor mensen die geïnteresseerd zijn in de producten van Jura, maar nog niet volop willen investeren.

Jura d6 koffiemachine


Jura D60
De D60 is eigenlijk precies hetzelfde als de D6, maar deze is in volledig in mooi en stijlvol zwart. Waardoor het mooi staat in een strakke en moderne keuken. Het is een goede koffiezetapparaat die heerlijke espresso zet, en dat voor een leuk prijsje!

Jura D60 koffiemachine

Jura E60
De Jura E60 is de twee-eiige tweelingbroer van de E6, maar dan in geheel zwart uitvoering. Een mooi en stijlvol exemplaar dat goed staat in een strakke keuken.

Jura J6 koffiemachine

Jura S80
De Jura S80 is eigenlijk hetzelfde als de S8, alleen is deze bijna volledig zwart. Een mooi exemplaar dat goed staat in iedere design keuken.

Jura S80 koffiemachine

Jura Z6
De Jura Z6 is een prachtige machine en een stukje goedkoper dan zijn grote broer, de Jura Z8. Daar lever je ook wel het een en ander voor in, zo is de bediening bijvoorbeeld wat anders, maar je hebt alsnog niets te klagen met deze machine.

Jura Z6 koffiemachine

Jura Z8
De Z8 is een stukje duurder dan de Z6, hiervoor krijg je wel een prachtig touchscreen en duurzamere materialen voor terug. De Z8 koffiemachine is ook net iets nieuwer dan de Z6. Voor de echte koffieliefhebber is deze machine de investering meer dan waard.

Jura z8 koffiemachine

Jura J6
De Jura J6 is een zeer multifunctioneel. Niet alleen voor het zetten van heerlijke espresso met een druk op de knop maar ook eenvoudig en snel een cappuccino. Een fijne machine voor ieder huishouden.

Jura J6 koffiemachine

Heb je een vraag over Jura koffiemachines? Stel je vraag hieronder. Mister Barish is de grootste koffie kennisbank dus klik door op de vele links, want hier lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Wouter
Door

Wouter

op 21 Feb 2024

Klopt de vergelijking met de Z10 in de review wel?"De koffiemolen van de S8 is een Aroma G4-model, professionele koffie molen terwijl de Z10 gebruikmaakt van de iets kwalitatievere Product Recognising Grinder. met 3D wellen"Volgens mij zelfde bij S8?

Wouter
Door

Wouter

op 21 Feb 2024

Zou ook graag een vergelijking willen zien tussen de J8 (EA) en de nieuwere S8 (EB), naast een update over de info in de Z10 vergelijking met PRG2 en 3D welling.

Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .